De #C3Rally2Family opent zijn seizoen in de Rallye Monte-Carlo!

  • Naar het voorbeeld van de dubbele WRC2-overwinning in de Rallye Monte-Carlo 2023 willen Yohan Rossel – Arnaud Dunand en Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, de officiële Citroën Racing WRC2-crews, dit jaar graag herhalen aan boord van de C3 Rally2 en zo hun WRC2-campagne een ideale start geven.
  • Hun C3 Rally2’s van het DG Sport-team zullen een nieuwe kleurstelling krijgen die de nieuwe visuele identiteit en het sportieve DNA van het merk illustreert.
  • De #C3Rally2Family zal later in het seizoen worden uitgebreid met de deelname van een derde fabrieksteam in Marco Bulacia en Diego Vallejo, ook in WRC2, terwijl Mads Østberg en Yoann Bonato zullen proberen de C3 Rally2 te laten schitteren in het ERC.
  • De #C3Rally2Family zal ook kunnen rekenen op belangrijke vertegenwoordigers in het FIA NACAM-kampioenschap (Noord- en Midden-Amerika), evenals in de Franse, Italiaanse, Spaanse en Ierse nationale kampioenschappen.

 

Met zijn opnieuw uitgestippelde route rond Gap, 324,44 kilometer lang getimed in 17 etappes, belooft de Rally van Monte-Carlo 2024 opnieuw een grote uitdaging te worden. Op de agenda staat met name een verhoogd risico op winterse omstandigheden. Na een nachtelijke start op donderdag met de terugkeer van de Col de Fontbelle en de mythische tourniquets van Bayons – Bréziers, vindt de rally plaats in de Champsaur en de Valgaudemar op vrijdag, alvorens op zaterdag de Drôme en de Isère aan te doen, om vervolgens op zondag af te sluiten met een terugkeer naar de beroemde Col du Corobin, niet ver van Digne-les-Bains, voor een enkele passage naar de top van de Turini als een Power Stage.

 

 

Met respectievelijk zes en vier deelnames op hun naam zijn Yohan Rossel – Arnaud Dunand en Nikolay Gryazin – Aleksandrov Konstantin zich volledig bewust van de nederigheid die nodig is om zo’n beproeving het hoofd te bieden. In de loop der jaren hebben ze geleerd om de veranderende gripomstandigheden onder de knie te krijgen, de juiste bandenkeuzes op het juiste moment te maken en vorig jaar rond deze tijd als eerste en tweede te eindigen in WRC2. Het volstaat te zeggen dat aan boord van de C3 Rally2 hun doel dit jaar is om opnieuw een leidende rol te spelen. Ze waren in staat om een solide voorbereiding te maken, met name onderbroken door de dubbel (Gryazin voor Rossel) op de Dévoluy Winter Rally die in vergelijkbare omstandigheden werd gehouden.

 

 

Dit evenement markeert de start van hun WRC2-campagnes, de voorkamer van de koningsklasse van de rallysport, waar ze later in het seizoen zullen worden vergezeld door Marco Bulacia en Diego Vallejo om de kleuren van Citroën Racing te verdedigen. In dit bijzonder competitieve kampioenschap zal het verklaarde doel voor Rossel en Gryazin, respectievelijk derde en vierde in 2023, zijn om te strijden voor de titel op verschillende terreinen die ze allebei goed onder de knie beginnen te krijgen en waar de C3 Rally2 zijn competitiviteit heeft getoond. Vooral omdat het verder zal worden verfijnd door het technische team van Citroën Racing, met upgrades gepland voor het jaar, om zowel op asfalt als op grind te blijven schitteren.

 

 

Het ERC, dat zijn debuut zal maken in de Rally van Hongarije (12-14 april), zal ook de #C3Rally2Family van kracht zien aankomen, met de aanwezigheid van Mads Østberg (3e in het kampioenschap in 2023) en Yoann Bonato, die beiden al enkele seizoenen trouw zijn aan de C3 Rally2. Bonato, nog steeds bijgestaan door Benjamin Boulloud, zal ook schitteren in Frankrijk, waar hij een C3 Rally2-contingent zal leiden, ook met Léo Rossel, de broer van Yohan, winnaar van de Stellantis Motorsport Rally Cup 2022 en derde in het France Rally Championship 2023 naast Guillaume Mercoiret. Zijn opvolger in de lijst van winnaars van de beroemde promotieformule die de Stellantis-groep dierbaar is, Anthony Fotia, geassocieerd met William Hanocq, zal ook een C3 Rally2 hebben die wordt ingezet door PH Sport, net als voor Rossel.

Tweevoudig Italiaans kampioen Andrea Crugnola en Pietro Ometto, die naast een ERC-optreden in de Rally van Rome (26-28 juli) ook de C3 Rally2 hebben gewonnen, zullen proberen er drie van te maken in hun nationale kampioenschappen. Een prestatie die in het FIA NACAM-kampioenschap al is behaald door Ricardo Cordero en Marco Hernandez, die mikken op een vierde kroon. Diego Ruiloba en Luis Angel Vela, die de juniorentitel wonnen in het Spaanse superkampioenschap in de C3 Rally2, zullen ernaar streven hun vooruitgang voort te zetten. Tot slot zal de C3 Rally Trophy Ireland de drie beste lokale vertegenwoordigers van de #C3Rally2Family in staat stellen om maar liefst 9500 euro aan prijzengeld per race te verdelen. Galway International Rally debuut op 3 en 4 februari!

 

 

ZE ZEIDEN…

 

Didier Clement: Hoofd Sport, Customer Competition, Stellantis Motorsport

“We zijn er trots op dat we dit seizoen weer topteams hebben in alle kampioenschappen, te beginnen met het trio in WRC2. Yohan Rossel en Nikolay Gryazin komen dit weekend als eerste in actie in een evenement dat trouw belooft te zijn aan zijn reputatie, d.w.z. bijzonder veeleisend, maar ze hebben het talent en de wapens om het goed te doen. Vooral omdat de C3 Rally2 in 2023 verdere vooruitgang heeft geboekt dankzij het werk van het technische team van Citroën Racing en we dit momentum dit jaar zullen voortzetten, met verschillende upgrades in het verschiet, om onze prestaties op asfalt en grind verder te verhogen. »

 

Yohan Rossel: officiële coureur van Citroën Racing WRC2

“Ik ben verheugd om het seizoen in Monte-Carlo te beginnen, vooral omdat het een evenement is dat ik vorig jaar heb gewonnen. Dit garandeert niet dat de situatie dit jaar hetzelfde zal zijn, maar het doel is in ieder geval om weer voor de overwinning te spelen en vanaf het begin van het seizoen grote punten te scoren. Het is altijd een ingewikkelde rally en ik heb de indruk dat het met de terugkeer naar Gap nog lastiger zal worden. Het is goed voor de show, met veel concurrentie verwacht, een geweldige eerste avond! Ik ga in ieder geval vol vertrouwen het evenement in, de C3 is een van de beste Rally2-auto’s, ik voel me goed achter het stuur en in het team, nu is het aan ons om ons in te zetten om het jaar goed te beginnen. »

 

Nikolay Gruzazin: officiële coureur van Citroën Racing WRC2

“Het gevoel is redelijk goed omdat de auto bij mijn rijstijl past, ik heb de rally een paar keer gedaan en het is op een ondergrond die ik leuk vind. Vorig jaar was het gripniveau vrijwel constant, dus het was vrij eenvoudig om de juiste set-up te kiezen, maar als de omstandigheden veranderlijker zijn, is het altijd moeilijker om het ideale compromis te vinden om onder alle omstandigheden snel te zijn. Geluk speelt ook een belangrijke rol in een rally als Monte-Carlo. Dit seizoen belooft in ieder geval een grote uitdaging te worden: we zagen vorig jaar wat Yohan kon doen met de C3 Rally2, we zagen het ook in het Europees kampioenschap of in Frankrijk, het is duidelijk competitief, maar de concurrentie belooft ook scherp te worden. Het is dus aan ons om het zo goed mogelijk aan te passen aan mijn rijstijl en aan de specifieke kenmerken van elk terrein. »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait