GIMS Reborn: Internationale Autosalon van Genève kiest voor geheel nieuwe aanpak voor 2024

  • De Internationale Autosalon van Genève (GIMS) 2024 is gerichter en ervaringsgerichter dan ooit tevoren.
  • Het evenement is open voor het publiek van 27 februari tot 3 maart 2024 in Palexpo, Genève (Zwitserland).
  • Inclusief op maat gemaakte thematische onderdompelingen, masterclasses, unieke tentoonstellingen en Auto.Future.Now Forum.
  • Mediadag met COTY-prijsuitreiking en 15 wereld- en Europese premières.

 

24 januari 2024, Genève. De Internationale Autosalon van Genève (GIMS) 2024 zal een geheel nieuwe benadering van de autosalon vertegenwoordigen wanneer deze van 26 februari tot 3 maart van start gaat. GIMS 2024 opende voor het eerst sinds 2019 zijn deuren en is herboren tot een evenement dat zowel bezoekers als exposanten meer waarde geeft dan ooit tevoren.

 

Alexandre de Senarclens, voorzitter van het Comité permanent du Salon international de l’automobile Foundation: “Na een lange afwezigheid van vier jaar is het Autosalon van Genève terug. We zijn verheugd om weer fabrikanten en bezoekers te mogen verwelkomen op Palexpo met een innovatieve formule. We omarmen een dynamische en ondernemende wederopbouwreis en de ambitie is om de show jaar na jaar te laten groeien.”

 

In tegenstelling tot traditionele autoshows, waar merken een groot deel van de verantwoordelijkheid dragen voor het vertellen van verhalen en het creëren van content, zullen exposanten en de organisator op GIMS 2024 nauwer samenwerken. Naast het hosten van wereldberoemde merken en hun premières, biedt het nieuwe format van GIMS 2024 op maat gemaakte meeslepende ervaringen die zijn ontwikkeld in samenwerking met de merken om het showthema van Auto.Future.Now te decoderen, dat vertegenwoordigd is in vier thematische gebieden: Adrenaline Zone, Design District, Mobility Lab en Next World.

 

Adrenaline Zone

Een supercharged zone gewijd aan high-performance voertuigen, limited editions, op maat gemaakte creaties en de wereld van de autosport.

 

Ontwerp District

Een elegant samengestelde ruimte die de kunst en het vakmanschap van autodesign viert. Bezoekers van het Design District kunnen van 28 februari tot 1 maart ook twee keer per dag deelnemen aan masterclasses “Learn to Sketch with Frank” met autodesignlegende Frank Stephenson.

 

Mobiliteit Lab

Een innovatiepark voor mobiliteitsaanbieders en partners om hun nieuwste doorbraken te informeren, te inspireren en te demonstreren, en om auto-innovatie te vieren die de toekomst vormgeeft.

 

Volgende wereld

In samenwerking met de makers van de Gran Turismo-franchise, Polyphony Digital, kunnen bezoekers zichzelf en elkaar uitdagen met een spannende simrace-ervaring. Dit initiatief sluit aan bij het streven van GAMS om nieuwe mogelijkheden te demonstreren die versnellen naar de technologie van morgen.

 

Classics Gallery – “100 jaar iconen”

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van GIMS als internationale autoshow, zal de nieuwe Classics Gallery 35 iconische auto’s bevatten die autogeschiedenis hebben geschreven, waarvan er vele hun debuut maakten op eerdere salons in Genève. Deze omvatten de Jaguar E-type ‘9600 HP’ uit 1961, de Porsche 901 ‘Quick Blue’ uit 1964 en de Ferrari 500 Superfast uit 1964. En voor het eerst in de geschiedenis van de auto-industrie worden de twee carrosserieën van de Bugatti Royale 41.111 samen gepresenteerd: met de Roadster Esders en de Coupé de Ville Binder.

 

Lijst van exposanten (23.01.2024):

  1. Automobielclub van Zwitserland (ACS) / Auto Gewerbe Verband Schweiz – Zwitserse automobielvereniging (AGVS/UPSA) / Avenergy / Routeuisse
  2. Kanton Assura
  3. Auto-i-DAT
  4. Weg
  5. BYD
  6. Caresoft Wereldwijd Limited
  7. Klassiekers Legends Motor
  8. DAB-motoren
  9. Dacië
  10. ErreErre Fuoriserie
  11. Fédération Internationale de l’Automobile (FIA)
  12. Formule 1 Merchandising
  13. GP Motorsport
  14. Isuzu
  15. Kimera
  16. Kanton Lazareth
  17. Legenden Tijdschrift
  18. Helder
  19. Martin Engler
  20. MG Motor
  21. Microlino
  22. Pininfarina
  23. Race Wereld
  24. Renault
  25. Kanton Shenzer
  26. Stilte
  27. Zwitsers racelab
  28. Touring Club Suisse (TCS)
  29. Totem-auto’s

 Website: www.genevamotorshow.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait