POLE POSITION EN TWEEDE PLAATS VOOR DS AUTOMOBILES EN JEAN-ÉRIC VERGNE IN DIRIYAH!

  • Jean-Eric Vergne zette een gezaghebbende race neer nadat hij pole position had neergezet, waarbij hij bij de start aan de leiding ging voordat hij verdedigde om een sterke tweede plaats aan de finish te verzekeren
  • Stoffel Vandoorne werd in de kwalificatie tegengehouden door het verkeer en vocht vervolgens in het midden van het peloton op een circuit waar inhalen nooit gemakkelijk is. Hij eindigde als 14e.
  • De volgende race op zaterdag is de tweede race in de eerste double header van het ABB FIA Formula E World Championship van dit seizoen

 

Na de openingsronde in Mexico gaat seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship dit weekend verder op het circuit van Diriyah in Saoedi-Arabië. Voor DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT begon de vrijdag uitstekend. De Fransman Jean-Eric Vergne, die het gebrek aan grip en het stof onder de knie had, zette de beste tijd neer in zijn kwalificatiegroep voordat hij zijn duels won tegen Norman Nato, Sergio Sette Camara en Mitch Evans. Het resultaat was zijn 16e pole position en een tweede pole voor DS PENSKE sinds de start van hun samenwerking.

Stoffel Vandoorne plaatste zijn DS E-TENSE FE23 op de zesde startrij, nadat hij werd opgehouden door het verkeer tijdens wat altijd een zeer strategische kwalificatiesessie is.

Nadat de lichten uitgingen, pakte JEV een voorsprong die hij vasthield tot ronde vijf, toen Jake Dennis hem besprong en hem passeerde. De Fransman reed een groot deel van de race op een eenzame tweede plaats, maar moest zich vervolgens in de slotfase vakkundig verdedigen tegen een achtervolgend peloton dat bestond uit Nick Cassidy, Sam Bird en Mitch Evans. Na 37 ronden racen bezorgde JEV DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT triomfantelijk het eerste podium van seizoen 10.

Opgesloten in de woeste strijd op het middenveld, werd Stoffel Vandoorne tussen de 16e en 14e geplaatst: zijn laatste eindpositie toen de zwart-wit geblokte vlag viel, waarbij inhalen bijna onmogelijk bleek.

De actie wordt zaterdag hervat in Diriyah voor de derde race van het seizoen.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Dit was een geweldige dag voor het DS PENSKE-team. De pole position en tweede plaats van JEV onderstrepen de solide prestaties van de DS E-TENSE FE23 op het hoogste niveau van de competitie, waardoor we een aantal uitstekende punten voor het kampioenschap kunnen verzamelen. Het harde werk dat we in de winter hebben verricht, begint zijn vruchten af te werpen. We weten dat we natuurlijk nog werk te doen hebben om het gat naar sommige van onze rivalen te dichten en beide auto’s in de punten naar huis te brengen, maar we komen er wel!”

 

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Normaal gesproken ben ik de eerste die teleurgesteld is dat ik een race die we vanaf pole position zijn gestart, niet heb gewonnen. Maar als je kijkt naar de snelheid die sommige van onze concurrenten hadden, kunnen we blij zijn met de tweede plaats, want het was geen gemakkelijke race. Ik ben erg blij met de vooruitgang die we hebben geboekt binnen het team en aan de auto. Dat we in staat zijn om te vechten met de mensen aan de top, in de positie waarin we ons vandaag bevonden, laat zien dat we al een lange weg hebben afgelegd. Nu moeten we zo doorgaan om onze rivalen te verslaan. Ik ben erg trots op het team en we gaan hard door. We hadden vandaag een goede strategie en ik ben erg blij om hier te zijn.”

 

Stoffel Vandoorne, 2022 Formula E champion:

“Het was een ietwat frustrerende dag. Tijdens de vrije training zat de snelheid er in en had ik een goed gevoel met de auto. Ik wist dat kwalificatie cruciaal zou zijn, omdat energiebeheer hier niet zo belangrijk is. Maar helaas ging het niet helemaal zoals we hadden gehoopt, en ik bevond me iets te laat op de baan voor de tweede run. Dat bracht alles in gevaar, waardoor we vrij ver onderaan de grid eindigden. Het is nog jammer, want we hadden de snelheid om in de top vijf te eindigen. Ik had een probleem aan het begin van de race en vanaf dat moment was er niet veel meer te doen, vanaf het moment dat energiebeheer geen belangrijke factor was. Ik kijk nu gewoon uit naar de volgende race.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 107 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 48 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait