De nieuwe MINI Aceman: Finale testen in extreme omstandigheden met succes afgerond

Over slechts enkele maanden wordt de MINI Aceman voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Het model is uitsluitend uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn en breidt het MINI gamma uit met een nieuw, aantrekkelijk voertuig. Met zijn wendbare rijdynamiek en merktypische proporties combineert het crossover-model de kenmerken van de twee meest succesvolle MINI modellen, de MINI Cooper en de MINI Countryman, tot een nieuw voertuigconcept.

München. Onderweg naar de serieproductie moet het nieuwe model zich momenteel bewijzen onder extreem hoge temperaturen op zanderige woestijnwegen. Met een lengte van 4.075 mm, een breedte van 1.754 mm en een hoogte van 1.495 mm neemt de MINI Aceman de positie in tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman. Het derde stand-alone model in de nieuwe volledig elektrische MINI familie is uitgerust met vier deuren en een grote achterklep. Het interieur is geschikt voor vijf passagiers.

“De volledig elektrische MINI Aceman biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten die een kleinere crossover willen dan onze succesvolle MINI Countryman. De consequente elektrificatie van ons productportfolio maakt een duidelijk statement over de toekomst van het merk MINI,” zegt Stefanie Wurst, hoofd van MINI.

Getest onder extreme omstandigheden

Nadat de MINI Aceman al met succes tests op de poolcirkel heeft doorstaan, wordt de crossover nu in de woestijn in fel zonlicht en hitte aan zijn laatste tests onderworpen. Naast klassieke kenmerken als rijdynamiek en rijcomfort richt het testteam zich op de veeleisende aspecten van een elektrisch voertuig. Hierbij worden de airconditioning, het opladen en de koeling van de batterij, de aandrijving en de regelapparatuur intensief getest tot 50° Celsius in stoffig woestijnzand.

Volledig elektrisch en efficiënt

De nieuwe MINI Aceman zal alleen volledig elektrisch verkrijgbaar zijn. De accu heeft een capaciteit van 54,2 kWh. Dankzij het puur elektrische aandrijfconcept neemt de wendbare MINI crossover weinig ruimte in op de weg en biedt hij een hoge mate van comfort en veelzijdigheid. Het design van het nieuw ontwikkelde model is in lijn met het basisprincipe van het merk: veel binnenruimte bij zo klein mogelijke buitenafmetingen, wendbare rijeigenschappen en efficiëntie. Hierachter schuilt het functionele two-box design met korte overhangen. Dit creëert maximale ruimte voor vijf passagiers en bagage op een minimaal vloeroppervlak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait