De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé, de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio.

In het segment van de prestigieuze middenklassers staat het nummer 4 voor de perfecte combinatie van rijplezier en sportieve elegantie. Die typische merkwaarden staan al sinds de beginjaren centraal bij BMW en de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio belichamen ze sterker dan ooit. Sportieve elegantie tot de vierde macht. Het toppunt van rijplezier in het segment van de prestigieuze middenklassers.

//

In het segment van de prestigieuze middenklassers staat het nummer 4 voor de perfecte combinatie van rijplezier en sportieve elegantie. Die typische merkwaarden staan al sinds de beginjaren centraal bij BMW en de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio belichamen ze sterker dan ooit. Het vakkundig hertekende koetswerk zet het dynamische karakter en de exclusieve stijl van beide modellen nog extra in de verf. Moderne accenten en nieuwe uitrustingskenmerken geven het interieur de luxueuze sfeer van een opgewaardeerde verfijning. Het baanbrekende cockpitdesign met BMW Curved Display vormt de ideale achtergrond voor de nieuwste evolutie van BMW’s iDrive met QuickSelect, die steunt op het nieuwe BMW besturingssysteem 8.5.

Nieuwe koetswerkkleuren en lichtmetalen velgen, koplampen met een uiterst opvallend design voor de lichtbronnen en de nu als optie verkrijgbare Laserlight-achterlichten zijn de jongste innovaties in het koetswerkdesign van beide modellen. Neem plaats in de sportieve tweedeursmodellen en de voornaamste nieuwigheden van het interieur springen onmiddellijk in het oog: het nieuwe design van de stuurwielen en het instrumentenbord, de zetelbekledingen, de interieurelementen en de voortaan optionele CraftedClarity-glastoepassingen voor bepaalde bedieningselementen. De nieuwe BMW iDrive met QuickSelect is nu standaard en bovendien kunnen klanten hun nieuwe BMW 4 Reeks ook uitrusten met het optionele Augmented View-display voor het navigatiesysteem BMW Maps.

De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio worden nog steeds gebouwd in de BMW Group-fabriek van Dingolfing, tevens de bakermat van vele andere directie- en luxewagens van het merk, evenals de sportwagen BMW 8 Reeks en de performante BMW M4-modellen. Zijn wereldwijde marktlancering zal in maart 2024 van start gaan.

De wereldwijde segmentaanvoerders scherpen het sportieve profiel van het merk BMW aan.

De evolutie van het BMW 4 Reeks-gamma is verankerd in de productinhoud waaraan het model zijn uitzonderlijke populariteit op alle grote automarkten dankt. In markten die worden gedomineerd door Duitse prestigemerken, genieten de coupé en cabrio een duidelijke voorsprong in hun respectieve segmenten, zowel wereldwijd als op hun voornaamste individuele markten.

De grootste afzetmarkten voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio zijn de VS, Duitsland en China. Sinds de marktlancering van de huidige modelgeneratie van de BMW 4 Reeks Coupé, was de vraag vanuit Amerika het grootst. Ook de BMW 4 Reeks Cabrio was tot nu toe het populairst in de VS.

Dat verkoopsucces gaat gepaard met een buitengewoon hoge klantentevredenheid. In klantenenquêtes krijgen zowel de BMW 4 Reeks Coupé als de BMW 4 Reeks Cabrio een uitstekende score. Klanten legden de nadruk op de dynamische rijeigenschappen en het emotioneel rijke design van beide modellen, maar ook op het hoogwaardige gevoel van de gekozen materialen en de bouwkwaliteit. Door dergelijke positieve reacties van klanten aan te trekken, hebben de modellen van de BMW 4 Reeks in aanzienlijke mate bijgedragen aan de verdere versterking van BMW’s profiel van een constructeur van uitzonderlijk dynamische, elegante en sportieve luxewagens.

Opvallende karakters met een gedeelde focus op rijplezier.

Voor de voorbije twee modelgeneraties heeft BMW zijn middelgrote prestigecoupés en -cabrio’s gegroepeerd in hun eigen modelgamma. Dat benadrukt hun bijzonder intense focus op het rijplezier waarvoor het merk bekend staat. Qua design beperkt het onderscheid tussen de modellen van de nieuwe BMW 4 Reeks en de BMW 3 Reeks zich niet tot hun proporties en lijnen. Ook hun specifieke neus draagt ertoe bij. Daarnaast leggen hun bredere sporen en specifieke afstelling voor de ondersteltechnologie de basis voor een superieure, dynamische kracht. Binnen het BMW 4 Reeks-gamma vertegenwoordigen de coupé en cabrio verschillende karakters met individuele voertuigconcepten die specifieke klemtonen leggen.

De BMW 4 Reeks Coupé combineert zijn dynamische, vloeiende lijnen en elegante, gestrekte proporties met een koetswerk dat geoptimaliseerd werd voor een grotere wendbaarheid en een uitzonderlijke torsiestijfheid. Ook het onderstel staat geheel in het teken van dynamische uitmuntendheid. De achterbank, die is ontworpen voor twee passagiers, laat de inzittenden achterin optimaal genieten van de intense rijervaring. Ze is in drie delen neerklapbaar om de veelzijdigheid van het interieur te verhogen wanneer men omvangrijke vrijetijdsvoorwerpen vervoert of langere reizen maakt.

In de BMW 4 Reeks Cabrio kunnen de inzittenden van de vier zetels dan weer proeven van de sportieve rijervaring van de 4 Reeks en het plezier van open rijden. Het bijzonder stijlvolle gevoel van elegantie, dat voornamelijk te danken is aan het lage silhouet van de auto, is eveneens standaard. Een specifieke blikvanger van de BMW 4 Reeks Cabrio is het vouwdak met gebogen beugel, dat de stevigheid van een wegklapbare hardtop combineert met de klassieke esthetiek van een stoffen kap. Het elektrische aandrijfmechanisme van het dak kan worden geactiveerd bij snelheden tot 50 km/u. Het openen en sluiten duurt 18 seconden.

Stappen om de koolstofvoetafdruk van het bedrijf verder te verkleinen.

Uiterst efficiënte motoren, een uitgekiend, licht design en geoptimaliseerde aerodynamische eigenschappen dragen in belangrijke mate bij tot het rijplezier van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio, en verlagen tegelijk het brandstofverbruik en de emissies. Ondertussen scherpt de ‘mild hybrid’-technologie met 48V-batterij de vermogensontplooiing van bepaalde modellen aan en verhoogt ze tegelijk de efficiëntie. Naast de motorkap, de zijpanelen en de deuren zijn ook talrijke chassisonderdelen gemaakt van aluminium. En met een Cd van 0,25 in het geval van de coupé en 0,27 in het geval van de cabrio kunnen beide modellen een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt naar voren schuiven.

De sportzetels van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé zijn bekleed met M Performtex – de eerste keer dat dit oppervlaktemateriaal beschikbaar is in de modellen van het merk – als onderdeel van een nieuw productieproces dat minder CO2-uitstoot genereert. De nieuwe EfficiencyCoach in de My BMW-app geeft nuttige tips om efficiënter te rijden. Daartoe analyseert de assistent de verbruikscijfers en vergelijkt hij ze met de cijfers van de voorbije maand en die van andere bestuurders in de gemeenschap met vergelijkbare motoren. Vervolgens gebruikt hij deze informatie als basis om aanbevelingen te geven voor een efficiënter rijgedrag.

Om een nog duurzamer totaalconcept te creëren, wordt steeds meer belang gehecht aan het gebruik van secundaire grondstoffen, naast een verder geoptimaliseerd gebruik van materialen en energiezuinigere productiemethoden. Voor BMW zijn de twee merkdoelstellingen – meer duurzaamheid en hoogwaardige normen – onlosmakelijk met elkaar verbonden, eerder dan tegenstrijdige factoren.

BMW Group zet zich niet alleen onvermoeibaar in om de efficiëntie van zijn wagens te optimaliseren, maar engageert zich ook voor het Klimaatakkoord van Parijs. De groep werkt ook samen met het gerenommeerde Science Based Targets Initiative (SBTi) om CO2e-reductiedoelstellingen voor zijn toeleveringsketen, productie en gebruiksfase in te voeren in het kader van zijn streven naar klimaatneutraliteit. Centraal in de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming staat de doelstelling om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40 procent per voertuig te verminderen in de hele waardeketen, in vergelijking met het cijfer van 2019. Tegelijkertijd streeft BMW Group ernaar om tegen uiterlijk 2050 in zijn hele waardeketen volledig klimaatneutraal te zijn.

Exterieurdesign. Opvallende visuele hints laten geen twijfel bestaan over de boeiende dynamiek.

Sportieve kracht en elegantie zijn de belangrijkste thema’s die op authentieke wijze tot uiting komen in het design van de BMW 4 Reeks-modellen. Gerichte aanpassingen aan het koetswerkdesign maken het voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio mogelijk om hun unieke karakters nog duidelijker uit te spelen. De nieuwe kenmerken scherpen het profiel van beide modellen aan en bieden opvallende aanwijzingen voor hun boeiende dynamiek, exclusiviteit en technologische vooruitgang.

Met hun opvallende lijnen en zuivere oppervlakteafwerking, die aansluiten bij de moderne designtaal van het merk, ademen de coupé en cabrio van het BMW 4 Reeks-gamma rijplezier en een onnavolgbare stijl. De kenmerken van het optionele M Sport-pakket zetten de dynamische uitstraling van de wagen nog extra kracht bij. Ze omvatten een diffuserelement in het onderste deel van de achterbumper, dat nu in hoogglanzend zwart is gelakt. Bovendien zagen de uitlaatpijpen links en rechts in de achterschort hun diameter toenemen van 90 tot 100 millimeter. Als uitbreiding op het M Sport-pakket kunnen klanten hun wagen ook bestellen met het M Sport-pakket Pro en het M Carbon-exterieurpakket.

Nieuw ontworpen koplampen, innovatieve Laserlight-achterlichten.

Een van de specifieke designelementen van de BMW 4 Reeks is de visueel krachtige voorkant, gevormd door de fijne led-koplampen en de verticaal geplaatste BMW-nieren. De luchtinlaten van het opvallende, naar voren gekantelde radiatorrooster hebben een roosterstructuur, zowel in de standaarduitvoering als met het M Sport-pakket. Hun rand is nu verkrijgbaar in mat chroom.

De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio beschikken ook over visueel en functioneel opgewaardeerde koplampen. De led-modules in hun binnenwerk, die alle lichtfuncties verzekeren, werden hertekend en kregen een nieuwe structuur. De dim- en grootlichten worden gegenereerd door een enkele led-module. Een paar verticale en subtiel pijlvormige led-eenheden herbergen daarnaast de zijlichten, de dagrijlichten en de richtingaanwijzers. De technisch gefocuste look van de nieuwe lichtbronnen geeft de koplampen een hoogwaardige en progressieve look.

Adaptieve led-koplampen met niet-verblindende matrixgrootlichten zijn als optie verkrijgbaar. Ze zijn herkenbaar aan hun blauwe inleg en omvatten stadslichten en een bochtverlichting. De prismastructuur van de led-eenheden voor de stadslichten vormt een opvallend contrast met de gelijkmatige verlichting van de dagrijlichten.

Eveneens beschikbaar als onderdeel van het M Sport-pakket Pro of indien de Adaptive Led Headlights worden besteld, zijn de M Shadowline-lichten met donkere accenten binnenin. Als de optionele Comforttoegang is voorzien, genereren de koplampen bovendien een welkomstanimatie zodra de bestuurder en de autosleutel zich binnen drie meter van de auto bevinden.

Wanneer de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé of nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio is uitgerust met Adaptive Led Headlights, beschikt hij ook over bijzonder expressieve Laserlight-achterlichten. Deze modelspecifieke versie van het innovatieve lichteffect maakt gebruik van een technologie die voor het eerst te zien was in de BMW M4 CSL high-performance special edition, waarvan een beperkte oplage van 1.000 exemplaren werd geproduceerd. Daarbij verlichten laserdioden elk een glasvezelbundel, waardoor de achterunits een complexe lichtgrafiek krijgen. De uitgekiende lijnen van het driedimensionale Laserlight geven deze achterlichten – die hun debuut maken in een seriemodel – een exclusief en onmiskenbaar design.

Nieuwe koetswerkkleuren en lichtmetalen velgen.

Klanten kunnen het koetswerk van hun nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio een persoonlijke toets geven met keuze uit twee niet-metaalkleuren en acht metaalkleuren. Cape York Green metallic en Fire Red metallic zijn nieuw in het gamma. Er wordt ook een brede waaier aan BMW Individual-lakafwerkingen en speciale BMW Individual-lakafwerkingen aangeboden.

Andere aantrekkelijke nieuwigheden zijn de optionele lichtmetalen velgen. De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio worden allebei voor het eerst aangeboden met drie nieuwe 19″-designs. De nieuwe lichtmetalen BMW M-velgen in dubbelspaakdesign zijn te bestellen in Jet Black of in een tweekleurige uitvoering. De nieuwe lichtmetalen BMW Individual-velgen hebben van hun kant een Y-spakendesign en zijn afgewerkt in Midnight Grey.

Interieur en uitrusting. Progressieve stijl en een aura van zorgvuldig geperfectioneerde verfijning.

De standaard gemonteerde sportzetels en nieuw ontworpen stuurwielen dragen bij tot de intense rijervaring van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio. Het grote BMW Curved Display geeft een frisse en bijzonder moderne interpretatie van de bestuurdergerichte cockpit waarvoor het merk bekend staat. De hoogwaardige, minutieus vervaardigde materialen en het nieuwe bedieningsconcept voor de verluchting en airconditioning dragen bij tot de hoogwaardige uitstraling van de cockpit. De aanpassingen aan het interieur van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio laten de inzittenden van het rijplezier genieten met een progressieve stijl en een langeafstandscomfort in een sfeer van zorgvuldig verfijnd raffinement.

Een van de baanbrekende nieuwigheden is een versie van de optionele zeteloppervlakken die debuteert in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en die met duurzamere methoden wordt geproduceerd. Daarnaast zijn er nieuwe sierlijsten verkrijgbaar voor zowel de coupé als de cabrio. De standaarduitrusting omvat voortaan ook sfeerverlichting en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Het gamma optionele uitrusting werd geherstructureerd om een bijzonder doelgerichte personalisering mogelijk te maken.

Nieuwe stuurwielen met standaard schakelhendels.

De nieuwste stuurwielen van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio onderscheiden zich door hun moderne en sportieve design. Standaard krijgt de bestuurder een nieuw ontworpen lederen sportstuur met een meerhoekige velg en twee spaken. Het M Sport-pakket omvat voortaan een driespakig lederen M-stuur met vlakke onderkant en discrete middenmarkering.

Beide versies van de nieuw ontworpen stuurwielen hebben verlichte multifunctionele knoppen en schakelhendels. De schakelhendels, die nu standaard worden gemonteerd, maken bijzonder snelle manuele ingrepen in het schakelproces mogelijk en onderstrepen het scherpere, sportieve profiel van de nieuwe BMW 4 Reeks-modellen.

Detailwijzigingen voor het instrumentenbord, digitale klimaatregeling.

De introductie van de opgewaardeerde BMW iDrive met QuickSelect verbetert ook de werking van de ventilatie en klimaatregeling in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio. Dat geeft perfect weer welke voordelen een geavanceerde digitalisering biedt en draagt bij tot de verdere afname van het aantal fysieke knoppen en bedieningselementen in de cockpit. De temperatuurinstelling, de intensiteit van de ventilatie en – als de relevante functies zijn besteld – de zetel- en stuurverwarming kunnen nu worden ingesteld via het BMW Curved Display of met gesproken commando’s met behulp van de BMW Intelligent Personal Assistant. Met nieuwe regelknoppen voor de ventilatieroosters in het midden van het instrumentenbord en aan de bestuurders- en passagierszijde van de cockpit kan de luchtstroomrichting worden aangepast met roterende en kantelende bewegingen. Klanten die de optionele Sensatec-afwerking voor het instrumentenbord bestellen, krijgen voortaan een verder verfijnde oppervlaktestructuur die de moderne, hoogwaardige sfeer van het interieur nog meer in de verf zet.

De standaard sfeerverlichting in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio omvat nu ook contourverlichting die in de bekleding rond de ventilatieroosters aan de centrale naad is geïntegreerd. Net als de verlichting van de voetruimtes, het opbergvak in het voorste deel van de middenconsole en de deuropeners kunnen kleur en helderheid daarvan worden aangepast volgens de persoonlijke voorkeuren van gebruikers. Zij kunnen daarbij kiezen uit negen kleuren. De functionaliteit van de interieurverlichting omvat ook een sfeervolle ‘Welcome’- en ‘Goodbye’-animatie, evenals lichtsignalen die aangeven dat er een deur open staat of een telefoonoproep binnenkomt.

M Performtex-zetelhoezen beleven première in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé.

De standaard gemonteerde sportzetels gaan naadloos samen met de interieuroppervlakken in geperforeerd Sensatec. De lederen bekleding Vernasca met decoratieve quiltafwerking, die als optie verkrijgbaar is voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio wordt nu ook aangeboden in de nieuwe tweekleurige variant Black/Red. Beide modellen zijn ook leverbaar met het BMW Individual-leder Merino in drie verschillende kleuren.

Bij bestelling van het M Sport-pakket of de M Performance-uitvoering is de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé voorzien van zittingen in zwart M Performtex. Deze veloursbekleding, die voor het eerst verkrijgbaar is bij BMW, combineert een hoge materiaalkwaliteit met een sportief design, een laag gewicht en een duurzamere productiemethode.

Nieuwe sierlijsten, exclusieve accenten met CraftedClarity.

Ook de beschikbare sierlijsten werden grondig herzien. Dark Graphite matt is nu standaard voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio. Het M Sport-pakket omvat sierlijsten in Aluminium Rhombicle Anthracite. Voorts omvat de optielijst Fineline Light Open-Pored en Grey Blue Ash Open-Pored Fine-Wood en M Interior Trim Carbon Fibre.

Dankzij het gebruik van uiterst hoogwaardige materialen kunnen ook in andere delen van het interieur opvallende accenten worden aangebracht om zijn moderne, hoogwaardige karakter te versterken. Voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio zijn gegalvaniseerde toepassingen beschikbaar voor het bedieningspaneel in de deuren, waaronder de ruitbediening en de vergrendelingsschakelaar. Ook kunnen klanten CraftedClarity-glastoepassingen bestellen – nog een nieuwigheid op de optielijst. Die geven de versnellingshendel, de BMW iDrive Controller en de Start/Stop-knop een bijzonder exclusieve uitstraling, zowel visueel als tactiel.

 

Krachtbron en rijervaring.Krachtig, efficiënt en uiterst zelfverzekerd.

Het gamma aandrijflijnen voor de nieuwe BMW 4 Reeks omvat krachtige en uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo-technologie en elektrificering in de vorm van ‘mild hybrid’-technologie met 48V-batterij. Alle aandrijfgehelen bieden een uitzonderlijke mix van sportief rijplezier en zuinigheid. Stuk voor stuk maken ze deel uit van de huidige generatie moduleerbare Efficient Dynamics-motoren en worden ze standaard gekoppeld aan de sportieve Steptronic-achttrapsautomaat. De schakelhendels aan het stuur, die eveneens standaard zijn in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio, maken snelle manuele ingrepen in het schakelproces mogelijk en dragen zo bij tot de dynamische rijervaring.

De zescilinder-in-lijnmotoren zijn te vinden onder de motorkap van de M Performance-versies van beide modelreeksen (zie afzonderlijk hoofdstuk), maar ook in de nieuwe BMW 430d xDrive Coupé en BMW 430d Cabrio met een 210 kW/286 pk sterke dieselmotor. Daarnaast omvat het gamma ook twee viercilinder-benzinemotoren die respectievelijk 135 kW/184 pk en 180 kW/245 pk ontwikkelen, alsook een viercilinder-dieselmotor met 140 kW/190 pk. Naargelang de modelvariant wordt dat vermogen via een klassieke achterwielaandrijving of de intelligente BMW xDrive-vierwielaandrijving overgebracht op de weg.

Mild hybrid-technologie optimaliseert de vermogensontplooiing en efficiëntie.

Alle zescilinder-in-lijnmotoren die beschikbaar zijn voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio, worden net als de viercilinder-dieselmotor geleverd met ‘mild hybrid’-technologie met 48V-batterij voor een snedigere vermogensontplooiing en meer efficiëntie. De elektrische hulpaandrijving heeft de vorm van een 48V-startgenerator en maakt het vermogen van 8 kW/11 pk onmiddellijk beschikbaar als reactie op de geringste beweging van het gaspedaal. Deze elektrische boost verbetert de dynamische respons van het aandrijfsysteem bij acceleraties vanuit stilstand en bij hernemingen vanaf middelhoge toerentallen. De elektrische aandrijving ondersteunt de verbrandingsmotor ook bij constante snelheden, zodat die laatste zo vaak mogelijk binnen zijn optimale belastingbereik kan werken.

Het ‘mild hybrid’-systeem maakt het bovendien mogelijk om via ‘Brake Energy Regeneration’ elektrische energie te recupereren, die dan wordt opgeslagen in de 48V-batterij. De energie die op die manier efficiënt wordt geoogst, wordt niet alleen gebruikt voor de elektrische hulpaandrijving, maar ook gevoed aan het elektrische 12V-systeem met behulp van een spanningstransformator. Zo kunnen de stroomverbruikers van het voertuig nog efficiënter worden gevoed.

Specifieke chassistechnologie voor een sportieve rijervaring.

Een uitstekende koetswerkstijfheid, een intelligent licht design, een gelijkmatige gewichtsverdeling (50:50) en geoptimaliseerde aerodynamische eigenschappen vormen de ideale basis om de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio een opmerkelijk wendbaar en dynamisch rijgedrag te geven. Dat wordt nog ondersteund door de gesofistikeerde chassistechnologie, die nauwkeurig werd afgestemd op de gewichtsverdeling.

Liftgerelateerde schokdempers verfijnen het evenwicht tussen fascinerende sportieve prestaties en een superieur langeafstandscomfort. Er zijn verschillende opties beschikbaar om het karakter van de wagen te personaliseren, waaronder de M Sport-ophanging, de adaptieve M-ophanging met variabel sportstuur en de M Sport-remmen.

Een brede waaier aan systemen voor autonoom rijden en parkeren.

Het gamma systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren is al even uitgebreid. De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio zijn standaard uitgerust met een botswaarschuwing vooraan met reminterventie, een snelheidsregelaar met remfunctie, Speed Limit Info met ‘niet inhalen’-indicator, een manuele snelheidslimietassistent en Lane Departure Warning met tegenstuurfunctie. Het optionele Driving Assistant Professional-pakket omvat de stuur- en rijstrookassistent, de actieve snelheidsregelaar met Stop&Go-functie, de automatische snelheidslimietassistent, de snelheidscontrole en de verkeerslichtherkenning.

Ook Park Distance Control met sensoren voor- en achteraan behoort tot de standaarduitrusting. De Parking Assistant, die eveneens standaard is, maakt het mogelijk om automatisch in en uit parkeerplaatsen te manoeuvreren. Hij omvat ook een achteruitrijcamera en Reversing Assistant. De optionele Park Assist Plus-functies Park View, Panorama View en Remote 3D View zijn eveneens beschikbaar.

De M Performance-modellen in de nieuwe BMW 4 Reeks. Opvallende karakters bovenaan het modellengamma.

De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio worden aangevoerd door sportieve elitemodellen die in de bekende M-mal gegoten zijn. De prestatiegerichte wagens van BMW M GmbH vertalen het dynamische potentieel van de voertuigconcepten van de BMW 4 Reeks in een indrukwekkend effect. Uiterst krachtige zescilinder-in-lijnmotoren, een specifieke afstelling voor het onderstel en typische M-designelementen, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, onderscheiden ze van de andere versies.

De M Performance-modellen van de BMW 4 Reeks zijn verkrijgbaar met zowel benzine- als dieselmotoren, elk met een cilinderinhoud van 3,0 liter. De M-typische prestatie-eigenschappen van deze zescilinders-in-lijn worden onder meer ondersteund door de nieuwste M TwinPower Turbo-technologie, die individueel op de motor is afgestemd. Een ander gemeenschappelijk kenmerk is de ‘mild hybrid’-technologie met 48V-batterij, die met haar vermogen van 8 kW/11 pk een elektrische boost produceert die de motoren een nog snedigere respons geeft.

De zescilinder-in-lijn in de benzinemodellen BMW M440i xDrive Coupé en BMW M440i xDrive Cabrio levert een maximumvermogen van 275 kW/374 pk en een maximumkoppel van 500 Nm. De dieselversies BMW M440d xDrive Coupé en BMW M440d xDrive Cabrio worden dan weer aangedreven door een zescilinder-in-lijn met een maximumvermogen van 250 kW/340 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. Deze topmodellen beschikken standaard over de M Sport-ophanging met Variable Sport Steering, alsook over de sportieve Steptronic-achttrapsautomaat met ultrasnedige schakelovergangen, de M Sport-remmen en het M Sport-differentieel.

Nieuwe BMW-nieren, standaard zwarte uitlaateindpijpen.

Een reeks selecte designaccenten getuigt nog opvallender van het dynamische karakter van de M Performance-modellen. Zo is de nieuwe editie van deze modellen voorzien van BMW-nieren met een omlijsting in zwarte hoogglans en horizontale spijlen met een M-logo. Alle elementen in de voorbumperschort, die vroeger in Cerium Grey waren afgewerkt, zijn nu uitgevoerd in zwarte hoogglans. Zo herinnert het uiterlijk van de modellen aan de voorzijde nog meer aan het design van de BMW M4 high-performance sportwagens.

Achteraan laat de trapeziumvormige uitlaatpijp van de M Performance-modellen geen twijfel bestaan over de aanwezigheid van een ultrakrachtige motor. Ze zijn nu standaard uitgevoerd in hoogglanzend zwart, zodat alle elementen van de optionele hoogglanzende M Shadowline-afwerking al in de standaarduitrusting van deze modellen zijn inbegrepen.

Exclusieve accenten: M-buitenspiegelbehuizingen, diffuser in koolstofvezel.

Een ander designelement uit het BMW M4-gamma werd geïntegreerd in de flanken van de nieuwste M Performance-modellen uit de BMW 4 Reeks, met standaard M-buitenspiegels met dubbele deursteun.

Het optionele M Carbon-exterieurpakket omvat buitenspiegelbehuizingen en inzetstukken voor de buitenste luchtinlaten uit met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé heeft ook een Gurney-achterspoiler in koolstofvezel. Deze optie voegt ook aan het onderste deel van de achterschort ook een diffuser in koolstofvezel toe, die exclusief is voor de M Performance-modellen.

Meer uitgesproken sportwagensfeer in het interieur.

Sportzetels in de nieuwe bekleding M Performtex voor de Coupé en Vernasca-leder voor de Cabrio, interieurelementen in Aluminium Rhombicle Anthracite, M-deurdrempels, M-pedalen, een M-voetsteun voor de bestuurder en M-specifieke grafische elementen voor het BMW Curved Display kenmerken de opvallende uitstraling van de M Performance-modellen. De M-sportzetels in Vernasca-leder zijn als optie verkrijgbaar voor de topversies van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en zijn verkrijgbaar in zwart met blauw contrasterend quiltmotief of in de nieuwe tweekleurige afwerking Black/Coral Red.

Een nieuwe versie van het lederen M-stuur tilt het sportwagengevoel in het topmodel naar een nog hoger niveau. De vlakke onderzijde, de rode middenmarkering en de contrasterende naden in de kleuren van BMW M GmbH helpen de rijervaring aan boord van de M Performance-versies van de nieuwe BMW 4 Reeks nog meeslepender te maken.

Weergave- en bedieningssysteem, connectiviteit. Het nieuwe BMW Operating System 8.5 en innovatieve digitale diensten.

Ook de vooruitgang op het vlak van digitalisering is duidelijk te zien in de nieuwste editie van de BMW 4 Reeks. Dat is voornamelijk te danken aan het opgewaardeerde BMW iDrive-display en het bedieningssysteem met QuickSelect op basis van het BMW Operating System 8.5. Om een intuïtieve, eenvoudige bediening voor tal van functies aan te bieden, alsook
toegang tot innovatieve digitale diensten, beschikt de nieuwste generatie van de BMW iDrive in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio over een hertekend startscherm en QuickSelect-technologie voor een snelle toegang, met een verbeterde menustructuur die inspiratie put uit consumentenelektronica.

De verbeterde BMW iDrive met QuickSelect wordt samen met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant geleverd, wat betekent dat hij zorgvuldig werd afgestemd op bediening via het aanraakscherm en natuurlijke taal. Het bedieningssysteem van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio omvat bovendien multifunctionele toetsen op het stuurwiel en, als optie, het Head-Up Display. Door de juiste informatie op de juiste plaats weer te geven, helpt de nieuwe BMW iDrive een doelgerichte en zelfverzekerde rijervaring af te leveren.

BMW iDrive met QuickSelect: functies weergegeven op één niveau en inschakelbaar met rapid access-technologie.

Het nieuwe startscherm van het BMW Operating System 8.5 geeft steeds de kaarten van het navigatiesysteem of andere individueel configureerbare grafische elementen weer op het controlescherm. Op hetzelfde niveau verschijnen widgets in een verticale opstelling aan de bestuurderszijde van het display. Zo kunnen bestuurders met een verticale veegbeweging van de vinger overschakelen tussen deze widgets. Met de QuickSelect-functie kan de op deze manier geselecteerde functie rechtstreeks worden geactiveerd zonder een submenu in te voeren. En zodra de relevante instellingen zijn gekozen, volstaat een snelle tik op het home-pictogram onderaan het bedieningsscherm om terug te keren naar het startscherm. Naast het startpictogram vindt u nu ook pictogrammen die u rechtstreeks toegang geven tot het menu van de airconditioning, het menu Alle Apps en, indien geactiveerd, Apple CarPlay® en Android Auto™.

De nieuwe vlakke menustructuur maakt het veel eenvoudiger om de gewenste functies en instellingen te activeren. De digitale inhoud is – net als de hardware in de vorm van het BMW Curved Display – ontworpen om de bestuurdergerichtheid waarvoor BMW bekend staat, te verbeteren.

BMW Maps-navigatiesysteem nu met Augmented View.

Het cloudondersteunde navigatiesysteem BMW Maps maakt deel uit van de standaard BMW Live Cockpit Plus. Met de introductie van het BMW Operating System 8.5 in de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio maakt het systeem het nu nog eenvoudiger om bestemmingen in te voeren en kan het bijkomende informatie geven tijdens het rijden.

Nieuw is ook de functie ‘Augmented View’, die net als het BMW Head-Up Display beschikbaar is met de optionele BMW Live Cockpit Professional. Die vult de kaartweergave van het navigatiesysteem aan door een live videostream van het bestuurdersuitzicht op het bedieningsscherm of het instrumentenbord weer te geven en dit te verrijken met tips en informatie die passen bij de context. Aan verwarrende kruispunten bijvoorbeeld wordt een geanimeerde richtingspijl geïntegreerd in het videobeeld om de bestuurder te helpen de beste afslag voor de geplande route te nemen. De functie Augmented View kan de bestuurder ook helpen om een parkeerplaats te vinden door aanvullende informatie weer te geven.

Personalisering met de BMW ID en My BMW-app.

Bestuurders van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio kunnen hun BMW ID ook gemakkelijker gebruiken om de gebruikerservaring te personaliseren. Voortaan volstaat het om met een smartphone een QR-code te scannen om het persoonlijke profiel van de klant te importeren, synchroniseerbare instellingen te laden en de sleutel die in de wagen wordt gedetecteerd automatisch te koppelen aan de BMW ID.

De wagen wordt ook aan de My BMW-app toegevoegd zonder dat de klant iets hoeft te doen. De My BMW-app is gratis beschikbaar in de app stores voor zowel iOS als Android en fungeert als een universele digitale interface die op elk moment informatie geeft over de status van de wagen, bijvoorbeeld wat het resterende rijbereik en eventuele service- en onderhoudsvereisten betreft. Naargelang de specificaties van de wagen biedt het ook de mogelijkheid om bepaalde functies vanop afstand te bedienen: de wagen lokaliseren, de deuren vergrendelen en ontgrendelen of de onmiddellijke omgeving en het interieur van de wagen monitoren met Remote View. De My BMW-app kan tevens worden gebruikt om adressen van een smartphone naar het navigatiesysteem van de wagen te verzenden. De functie My Trips, inclusief Efficiency Trainer en maandelijkse beoordeling, verschaft de gebruiker gegevens en evaluaties voor afgelegde afstanden, brandstofverbruik en gemiddelde snelheid.

Optimale connectiviteit met Personal eSIM en 5G-standaard voor mobiele communicatie.

Klanten van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio kunnen standaard de Personal eSIM activeren,
als aanvulling op de ingebouwde mobiele simkaart van de wagen. Zo kan de wagen de 5G-norm voor mobiele communicatie gebruiken. De persoonlijke eSIM-kaart stelt de klant in staat om de communicatie- en connectiviteitsfuncties die gedekt worden door zijn mobiele contract met de auto eenvoudig te gebruiken, zelfs in situaties waarin hij zijn smartphone niet bij zich heeft. Daaronder valt ook het streamen van data via de wifi-hotspot.

Een stralingsarme verbinding met de buitenantenne van de wagen wordt gebruikt om te telefoneren en gegevens te streamen via de Personal eSIM. Alle telefoonfuncties kunnen worden bediend met het BMW iDrive systeem of de BMW Intelligent Personal Assistant. De persoonlijke eSIM kan worden gebruikt in alle landen waar BMW Connected Drive-diensten beschikbaar zijn. Het breidt het bestaande gsm-contract van de klant uit, wat extra kosten met zich kan meebrengen.

Parkeerkosten en brandstofrekeningen kunnen rechtstreeks vanuit het voertuig worden betaald.

In veel Europese landen stelt de BMW ID bestuurders van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en BMW 4 Reeks Cabrio in staat om parkeerkosten rechtstreeks vanuit hun wagen te betalen. Het voertuig detecteert automatisch of de dienst beschikbaar is bij aankomst in een parkeerzone en geeft de betalingsfunctie weer als de zone wordt gedekt door een van de verbonden aanbieders. De parkeerplaats kan snel en eenvoudig worden betaald met de creditcard die is geregistreerd in de My BMW-app. De reservering eindigt automatisch wanneer het voertuig de parkeerplaats weer verlaat.

Bovendien kunnen Duitse bestuurders ook de brandstofrekeningen van hun auto digitaal betalen na het tanken bij deelnemende tankstations. Net als bij de betaaldienst voor parkeergeld gebeurt dit met de kredietkaartgegevens die voorheen geregistreerd werden in de voertuig-app.

BMW M Performance Parts. Vrucht van de bewezen expertise in de autosport.

Meer dan ooit onderscheidt de onnavolgbare combinatie van rijplezier en elegant sportief design van de nieuwe BMW 4 Reeks zich van de massa in het segment van de prestigieuze middenklassers. Het voertuigconcept dat aan de basis ligt van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio biedt een buitengewoon potentieel voor superieure rijeigenschappen. En nu zijn de nieuwste upgrades voor het koetswerk en interieur beschikbaar om hun dynamische karakter nog intenser in de verf te zetten. Naast het M Sport-pakket, het M Sport-pakket Pro en het M Carbon-exterieurpakket dat als fabrieksoptie verkrijgbaar is, bieden de items in het gamma van BMW M Performance Parts nog meer mogelijkheden om het profiel van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio tot in de puntjes aan te scherpen.

De modelspecifieke retrofitopties uit het gamma originele BMW-accessoires werden ontwikkeld op basis van de beproefde autosportexpertise van BMW M GmbH. Ze onderstrepen de dynamische uitstraling van de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio en komen tegemoet aan de technische uitdagingen die de behoefte aan een licht en aerodynamisch design met zich meebrengt. Met zijn exclusieve design, hoogwaardige materialen en topkwaliteit zetten deze items voor het koetswerk, het chassis en de cockpit nog een stap verder om het gevoel van het racecircuit over te brengen op de weg.

Een van de items die de wagens kunnen doordringen met een racelook, is het M Performance-radiatorrooster in koolstofvezel en het bevestigingsonderdeel van de M Performance-zijdrempels in koolstofvezel. De lichtmetalen velgen die beschikbaar zijn voor de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio versterken hun visuele exclusiviteit en kunnen worden besteld in een 18″- of 19″-formaat. Eveneens verkrijgbaar zijn gesmede 20″ M Performance-velgen. Met hun gewichtsbesparende constructie en montage met sportbanden in verschillende maten voor een optimale overdracht van de bochtkrachten, verbeteren ze ook de dynamische prestaties van de auto’s. Tot de hoogtepunten van de interieuruitrusting behoren de M Performance-rugleuningen in Alcantara/koolstofvezel, de M Performance-sierlijsten in koolstofvezel en de M Performance-deurdrempels in koolstofvezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait