Polestar 4 maakt Belgisch debuut op de Automotive eMotion Summit

Polestar, het Zweedse elektrische performance automerk, neemt van dinsdag 20 februari tot en met donderdag 22 februari 2024 deel aan de eerste editie van de Automotive eMotion Summit in de Skyhall van Brussels Airport. Dit evenement georganiseerd door FEBIAC markeert een belangrijke mijlpaal met de primeur van Polestar 4 in België, na de Europese lancering op 31 januari 2024

 

Met als hoofdthema ‘Shaping Policies & Fleet Innovations’ biedt het allereerste Automotive eMotion Summit automerken een platform om innovaties, nieuwe modellen en technologieën te presenteren aan bedrijven en overheidsinstanties. Tegelijkertijd zal de auto-industrie haar visie en roadmap naar duurzame mobiliteit delen met de politieke wereld, in aanloop naar het verkiezingsjaar.

 

De deelname van Polestar weerspiegelt niet alleen haar groeiende aanwezigheid op de Belgische wegen, maar benadrukt ook de toewijding van het merk aan voortdurende innovatie en vooruitgang in duurzame mobiliteit. Met meer dan 6.000 wagens op de Belgische wegen en vier toegewijde Polestar Spaces heeft Polestar in slechts vier jaar tijd een gevestigde positie op de Belgische markt verworven. Zo staat Polestar 2 in de top 6 meest verkochte premium elektrische wagens en is het model recent uitgeroepen tot ‘Zero Emission Company Car of the Year’. Polestar 2 speelde een onmiskenbare rol in deze verankering.

 

Het Belgische debuut van Polestar 4 markeert een nieuw hoogtepunt in Polestar’s elektrische aanbod. Het unieke design van Polestar 4 combineert de aerodynamica van een coupé met de ruimte van een SUV, wat resulteert in een nieuwe generatie SUV-coupé. Polestar 4 zet naast uitgepuurd design en uitstekende prestaties ook in op duurzaamheid. Zo beschikt Polestar 4 over de laagste koolstofimpact van alle Polestar-wagens tot nu toe. De eerste leveringen worden verwacht vanaf augustus 2024.

 

Vorige jaar debuteerde Polestar met haar eerste elektrische SUV, Polestar 3, op Brussels Motor Show waarmee het merk inspeelt op het sterkst groeiende segment in de automarkt. Lies Eeckman, Managing Director Polestar België en Luxemburg, over deze strategische uitbreiding: “Met de introductie van Polestar 4 biedt Polestar nu een solide line-up, zowel voor de particuliere en B2B klant als de fleet markt. We breiden onze aanwezigheid in nieuwe marktsegmenten stevig uit en versterken zo onze positie voor de toekomst. Polestar is gegroeid naar een volwaardige ‘three car company’ en we zijn enthousiast over de weg die voor ons ligt; klaar om een nog grotere impact te maken op de broodnodige duurzame transitie.

 

Voor meer informatie over Automotive eMotion Summit en tickets, ga naar www.febiac.be. Voor meer informatie over Polestar 4, ga naar www.polestar.be.  

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait