DE NIEUWE FORD TRANSIT CUSTOM MS-RT EN RANGER MS-RT BRENGEN OP DE AUTOSPORT GEÏNSPIREERDE PRODUCTIVITEIT NAAR EUROPA

  • Ford Pro onthult exclusieve nieuwe serie topklasse bedrijfsvoertuigen onder het merk MS-RT, die een prachtig uiterlijk combineren met extreme capaciteiten
  • Transit Custom MS-RT tilt Transit naar een hoger niveau met een gedurfd op de autosport geïnspireerd design en een elektrische E-Transit Custom-versie met een opgewaardeerd vermogen van 210 kW
  • Ford Ranger MS-RT is de ultieme straattruck, met een ongeëvenaarde aanwezigheid op de weg dankzij een gespierde carrosserie, verlaagde ophanging en 21-inch lichtmetalen velgen
  • Geheel nieuwe MS-RT-modellen kunnen nu worden besteld bij Ford Pro-dealers in heel Europa, en de leveringen aan klanten beginnen medio 2024

DUNTON, VK, 13 februari 2024 – Ford Pro heeft vandaag een nieuwe serie topklasse bedrijfsvoertuigen aangekondigd onder het merk MS-RT met de onthulling van de geheel nieuwe Transit Custom MS-RT en Ranger MS-RT.

De twee exclusieve nieuwe modellen zijn ontworpen en ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen het wereldwijde team van Ford en de specialisten van MS-RT – een uitloper van Ford’s rallypartner M-Sport – om een unieke combinatie te bieden van dramatische, op de autosport geïnspireerde looks, verbeterde rijervaring en uitstekende laadcapaciteiten.

“We zijn verheugd om MS-RT-modellen toe te voegen aan ons Ford Pro-portfolio, dat een opwindende halo-optie van de dealer biedt voor klanten die een bedrijfswagen nodig hebben, maar ook een statement willen maken over hun bedrijf”, aldus Hans Schep, algemeen directeur van Ford Pro Europe. “Steeds meer klanten willen een werkauto voor de week, met de Ford Pro-productiviteitsoplossingen om hun bedrijf te laten bloeien, maar ook iets dat hun levensstijl in het weekend ondersteunt. Deze nieuwe MS-RT-voertuigen zijn het perfecte antwoord.”

De twee MS-RT-modellen zijn afgeleid van de nieuwste generatie Transit Custom- en Ranger-platforms en combineren een gedurfde visuele aantrekkingskracht met technische upgrades. De E-Transit Custom MS-RT is leverbaar met een elektrische aandrijflijn van 210 kW (285 pk) 1 waardoor het de Transit Custom met het hoogste vermogen ooit is. Naast de “ultieme bestelwagen”, de 3,0-liter V6 dieselaangedreven Ranger MS-RT 2 Maakt gebruik van een unieke ophanging en wielafstelling om zijn capaciteiten op de weg te verbeteren en het de “ultieme straattruck” te maken.

Deze volledig geconnecteerde bedrijfsvoertuigen bevinden zich aan de top van hun respectievelijke modelreeksen en zijn ook geïntegreerd met het Ford Pro-platform van software en geconnecteerde diensten, waaronder end-to-end laadoplossingen voor elektrische modellen, beheertools van Ford Pro Telematics 3 en de FordPass Pro-app, 4 evenals het FORDLiive connected uptime-systeem. Samen helpen deze oplossingen kleine bedrijven om de eigendomskosten te verlagen, hun uptime te maximaliseren en de productiviteit van hun voertuigen te optimaliseren.

Klanten kunnen nu Transit Custom MS-RT, E-Transit Custom MS-RT of Ranger MS-RT bestellen bij Ford Pro-dealers, en de leveringen aan klanten beginnen medio 2024.

Ford Transit Custom MS-RT

De Ford Transit Custom MS-RT biedt een op de racerij geïnspireerde exterieurstyling, exclusieve interieurspecificaties en een reeks aandrijflijnopties, waaronder diesel, plug-in hybride en volledig elektrisch. Hij is zorgvuldig ontwikkeld om te profiteren van de verbeterde productiviteit en het laadvermogen van de nieuwste Transit Custom en biedt tot 6,8 m3 Maximale laadruimte 5 en tot 1.124 kg maximaal netto laadvermogen, 6 terwijl het een verbeterde rijervaring biedt.

Het exterieur van de Transit Custom MS-RT is voorzien van een geheel nieuwe, aerodynamische voorbumper met geïntegreerde spoiler, sportieve zijskirts om de algehele houding van de auto te verlagen en een geheel nieuwe sportachterbumper met geïntegreerde diffusor. Hij beschikt ook over een op de autosport geïnspireerde achterspoiler die is geoptimaliseerd voor luchtstroom met behulp van geavanceerde computersimulaties en wordt geleverd als een split-versie voor bestelwagens met vrachtdeuren. Batterij-elektrische versies hebben een extra coast-to-coast LED-lichtstrip tussen de koplampen.

Onder de bredere bogen zijn exclusieve antraciet 19-inch lichtmetalen velgen een halve inch breder dan Transit Custom Sport-wielen en verminderen ze de onafgeveerde massa met iets meer dan 1 kg per bocht, terwijl de totale spoorbreedte met meer dan 50 mm wordt vergroot ten opzichte van standaard. Commerciële 235/45 R19 Goodyear Eagle Sport-banden en het geheel nieuwe platform van de Transit Custom met onafhankelijke achterwielophanging verbeteren de grip en stabiliteit op de weg verder en bieden toch comfort.

Het batterij-elektrische E-Transit Custom MS-RT-model heeft het hoogste vermogen van alle Transit Custom tot nu toe, met een e-motor van 210 kW (285 pk) die de achterwielen aandrijft en soepele en zeer responsieve prestaties biedt. Om de energie-efficiëntie te optimaliseren, maken selecteerbare rijmodi het ook mogelijk om met 160 kW in de normale modus en 100 kW in de Eco-modus te rijden. 2

De 2,0-liter EcoBlue-dieselmotor is verkrijgbaar met 170 pk en een achttrapsautomaat, optioneel met intelligente vierwielaandrijving, of als voorwielaangedreven handgeschakelde zesversnellingsbak met 150 pk. 1 De 232 pk sterke plug-in hybride variant heeft een 2,5-liter benzinemotor en een 11,8 kWh batterij die flexibele prestaties en uitsluitend elektrische rijmogelijkheden biedt. 2

“Welke aandrijflijnoptie je ook kiest, overal aan deze Transit Custom loopt het MS-RT DNA doorheen, wat de opwinding levert die klanten willen met de productiviteit die ze nodig hebben”, aldus Schep. “De volledig elektrische E-Transit Custom MS-RT van 210 kW doet daar nog een schepje bovenop.”

Het stijlvolle en comfortabele interieur is voorzien van geheel nieuwe ergonomische voorstoelen met zijwangen voor extra ondersteuning, afgewerkt met diervrij Eco-leer en suède, met MS-RT-logo’s en blauwe stiksels. De configuraties van de bestelwagens zijn uitgerust met een enkele bestuurdersstoel en een dubbele passagiersstoel, terwijl de dubbele cabine twee voorstoelen biedt en drie achterin, afgewerkt met bijpassende bekleding. Een gebeeldhouwd sportstuur met blauwe 12-uursmarkering en stiksels is standaard voor beide versies.

Vanaf de lancering zal een reeks in het oog springende kenmerkende MS-RT-kleuren beschikbaar zijn, waaronder levendig Yellow Green en MS-RT Blue, en standaard worden geleverd met glanzend zwarte spiegelkappen en deurgrepen. Alle modellen worden ook geleverd met MS-RT Blue gelakte remklauwen, een opvallend nieuw detail dat voor het eerst op een Transit Custom wordt aangeboden. Standaardfuncties omvatten ook elektronische automatische temperatuurregeling met twee zones, digitale achteruitkijkcamera, 7 parkeerhulp voor en achter, 7 cruise control, 7 en intelligente snelheidsbegrenzer. 7

Ford Boswachter MS-RT

De Ford Ranger MS-RT is ontworpen als de ultieme straattruck, met een gespierde, op de autosport geïnspireerde styling. De premium pick-up wordt aangedreven door Ford’s krachtige 3,0-liter V6-dieselmotor die 240 pk en 600 Nm levert. 8 maakt gebruik van een automatische transmissie met 10 versnellingen en beschikt over het nieuwe e4WD fulltime vierwielaandrijvingssysteem zoals te vinden in andere modellen in de nieuwste Ranger-line-up. Ranger MS-RT behoudt ook hetzelfde uitzonderlijke laadvermogen van 1 ton 6 en 3.500 kg trekvermogen van de geheel nieuwe Ranger. 9

Visueel levert de voorkant van de Ranger MS-RT – geïnspireerd op extreme Ranger-racetrucks die in Azië strijden – een assertieve voorkant met honingraatgrille en geïntegreerde splitter.

De algemene houding van de auto wordt verlaagd door de gebeeldhouwde zijskirts en aan de achterkant bevindt zich een opvallende bumper met een geïntegreerde diffusor. De achterklep wordt geleverd met MS-RT-graphics en een exclusieve ducktail-spoiler, die wordt aangevuld met een cabinespoiler. Deze unieke combinatie van spoilers werd geoptimaliseerd met behulp van computersimulaties om te helpen bij de algehele aerodynamische balans en om de stabiliteit bij hoge snelheden te verbeteren.

Exclusieve diamantgeslepen 21-inch wielen maken gebruik van laagprofiel 275/45 R21-banden en zijn de grootste wielen die ooit op een Ford Ranger zijn aangeboden. Ze bevinden zich in uitlopende wielkasten die de totale breedte van het voertuig zowel voor als achter met 82 mm verlengen; De spoorbreedte is aan elke kant met 40 mm vergroot voor meer grip en stabiliteit.

De unieke vering 10 werd geoptimaliseerd om het ideale niveau van handling en comfort te bereiken met de uiteindelijke configuratie met nieuwe, stevigere dempers aan de voorkant, een opnieuw afgestelde achterwielophanging en een totale hoogtevermindering van 40 mm. Dit geeft de Ranger MS-RT een sportievere uitstraling en zorgt ook voor meer precisie en stabiliteit in bochten.

“Als de Ranger Raptor de ultieme off-road truck is, dan is de Ranger MS-RT de ultieme straattruck”, aldus Schep. “Het wijkt af van wat we gewoonlijk in dit segment in Europa zien, maar met een meer auto-achtige rijdynamiek en het trek- en laadvermogen ongewijzigd, denken we dat het een aantrekkelijke nieuwe optie zal bieden voor pick-upklanten.”

Het kenmerkende interieur met dubbele cabine is voorzien van unieke nieuwe stoelen met meer ondersteunende steunen en rugleuningen op de voorstoelen om het voertuig een sportievere uitstraling te geven en tegelijkertijd het comfort te verhogen. Diervrij eco-leer en suède met kenmerkend MS-RT-patroon en blauwe stiksels op zowel de voor- als achterbank, met MS-RT-badges op de voorkant en een extra badge op het dashboard. Bestuurders profiteren ook van een verwarmd, gebeeldhouwd sportstuur met blauwe 12-uursmarkering en inleg met MS-RT-logo.

Vanaf de lancering zal de Ranger MS-RT verkrijgbaar zijn in een reeks kleuren, waaronder Conquer Grey, met Agate Black gelakte spiegelkappen en deurgrepen op alles. Tot de standaarduitrusting behoren een 12-inch touchscreen met SYNC 4A, 11 elektronische automatische temperatuurregeling met twee zones, parkeerhulp voor en achter, 7 achteruitrijcamera, 7 Intelligente adaptieve cruisecontrol 7 en intelligente snelheidsbegrenzer. 7

MS-RT nieuwe generatie

MS-RT, wat staat voor M-Sport Road Technology, is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen oprichter Edward Davies en M-Sport. M-Sport heeft een lange geschiedenis in samenwerking met Ford om zijn rallyauto’s te ontwikkelen en te bouwen, waaronder de huidige Ford Puma Rally1, en bereidt ook auto’s voor op Global Rallycross- en GT3-races.

Het MS-RT-team van voertuigspecialisten neemt het DNA van de autosportprogramma’s van M-Sport en gebruikt dat om aangepaste wegvoertuigen met een uniek sportief karakter te produceren. Het bedrijf heeft eerder aangepaste versies ontwikkeld van Ford Pro’s eerdere generatie Transit Custom-, Transit Connect- en Ranger-modellen, en de nieuwe samenwerking bouwt voort op dit erfgoed.

De Transit Custom MS-RT en Ranger MS-RT zullen worden aangeboden via Ford Pro-dealers in heel Europa. De nieuwe modellen zullen de eindassemblage en afwerking ondergaan in een speciale nieuwe faciliteit op het Ford Dagenham Estate in het Verenigd Koninkrijk. De ultramoderne faciliteit ligt dicht bij de basis van het Ford Pro-engineeringteam op de Ford Dunton Campus en omvat een ontwerp- en engineeringstudio, een semi-geautomatiseerde lakfaciliteit en dubbele assemblagelijnen, met een toegewijd klantenserviceteam ter plaatse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait