Nieuwe Abarth 695 75° Anniversario:

de gelimiteerde editie in slechts 1.368 eenheden om het 75-jarig jubileum van het merk te vieren en hulde te brengen aan de T-Jet-motor

 

Abarth wordt binnenkort 75, een belangrijke mijlpaal en opnieuw een record voor het merk met deSchorpioen, dat nog steeds de dromen van fans over de hele wereld waarmaakt. Dit jubileum is een kans om een ​​reis te maken door de geschiedenis van de Schorpioen, vol records en overwinningen; en ontdek een symbool van het glorieuze verleden en de mooie toekomst van het merk: een fris, sportief en stijlvol voertuig dat perfect de racegeest van het merk en zijn voortdurende toewijding aan innovatie vertegenwoordigt.

 

The Abarth 695 75° Anniversario limited edition

Om deze bijzondere verjaardag te vieren en als eerbetoon aan zijn geschiedenis lanceert de Scorpion de nieuwe Abarth 695 75° Anniversario-editie, verkrijgbaar in slechts 1.368 exemplaren, als eerbetoon aan zijn bekende 1.4 T-Jet-motor, met een symbolische verwijzing naar cilinderinhoud: 1.368cc. De motor is voorzien van een supercharger met een Garrett GT 1446-turbocompressor, die 180 pk vermogen en een koppel van 250 Nm levert bij 3.000 tpm. De maximumsnelheid bedraagt ​​225 km/u en de acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt slechts 6,7 seconden. De uitlaat is voorzien van de iconische Record Monza met een actieve klep. Tevens is hij voorzien van Koni FSD schokdempers op beide assen.

De speciale serie beschikt ook over een unieke en opvallende kleurstelling met een speciaal tintje: een speciaal logo dat zowel binnen als buiten wordt weergegeven om de reizen van de liefhebbers van het merk te verbeteren.

De buitenkant springt meteen in het oog. Voor het eerst bedekt een schorpioen het hele dak en steekt hij af tegen de volledig zwarte kleurstelling dankzij het contrast met zijn gouden lichaam. Het model is verbeterd met verschillende elementen om het nog unieker te maken, zoals privacyglas, gouden Abarth-logo’s aan beide zijden en de originele 75° Anniversario-emblemen in de vorm van een zuigerkoppen. Bovendien is deze speciale serie uitgerust met exclusieve 17-inch goudkleurige lichtmetalen velgen en een krachtig remsysteem met geventileerde en geperforeerde schijven van 305 x 28 mm, vastgeklemd door zwarte Brembo aluminium remklauwen.

Binnenin creëerden de ontwerpers een exclusieve en charmante sfeer, zoals geïllustreerd door het hoogwaardige zwarte Alcantara dashboard en de nieuwe Sabelt-specifieke carbon stoelen. De Alcantara-inzetstukken bieden een traditioneel sportief tintje, zorgen voor comfort en stijl en verfraaien het hele interieur, terwijl de sportieve ziel ervan opnieuw te zien is in de Sabelt-carbonstoelen met speciale stiksels en de moderne herinterpretatie van het 75°-logo geïnspireerd op de historische auto. De uitrusting omvat een 7” Radio DAB, een 7” TFT digitaal display en Carplay & Android Auto-connectiviteit, evenals automatische airconditioning, Audio Beats en navigatiesystemen. De limited edition biedt ook veel connectiviteit dankzijMopar Connect-functies, waaronder My:Assistant, My:Remote Control, My:Car en My:Journey.

Vijfenzeventig jaar geschiedenis en success

De legende van het merk met het Scorpion-embleem begon op 31 maart 1949, toen Carlo Abarth (1908-1979) samen met chauffeur Guido Scagliarini Abarth & C. oprichtte en een authentieke legende van stijl en prestaties lanceerde.

Hun eerste auto, de van de Fiat 1100 afkomstige 204 A, stelde Tazio Nuvolari in staat zijn laatste race in 1950 te winnen. Sindsdien is de geschiedenis van Abarth boordevol records, omdat het merk altijd maximale prestaties, vakmanschap en geraffineerde prestaties heeft gecombineerd met technische verfijning. Onder de componenten voor massaproductieauto’s werden de uitlaatpijpen in de loop der jaren een waar icoon van de “Abarth-stijl” en het merk bereikte het hoogtepunt van succes tussen de jaren vijftig en zestig. In 1963 debuteerde de Fiat-Abarth 595, de eerste Abarth op basis van de nieuwe Fiat 500, die de kleine wagen volledig transformeerde en hem in staat stelde zijn maximale potentieel te bereiken.

Het volgende gouden decennium werd gekenmerkt door een indrukwekkende reeks overwinningen: 10 wereldrecords, 133 internationale prijzen en meer dan 10.000 overwinningen op de baan.

In 1971 werd het merk volledig overgenomen door de Fiat Groep en de legende ging verder met de Fiat 124 Abarth, de 131 Abarth en de Ritmo Abarth. In 2008 lanceerde het merk een nieuwe line-up voor autosportliefhebbers. Sindsdien zijn er nieuwe modellen dik en snel gelanceerd.

2022 markeerde een compleet nieuw tijdperk voor Abarth toen het merk zijn modellengamma in Europa voltooide met het debuut van de volledig elektrische nieuwe Abarth 500e, die sneller en spannender is in zowel stads- als voorstedelijk rijden.

Om het steeds mondialere karakter van het merk te onderstrepen, zette Abarth in 2022 ook zijn wereldwijde expansie voort met de Braziliaanse lancering van de nieuwe Abarth Pulse, de eerste SUV van het historische Italiaanse merk die trots is teruggekeerd om de Europese en Aziatische grenzen te overschrijden, gevolgd door de introductie van de Abarth Fastback een jaar later.

Bovendien is ook een nieuw strategisch partnerschap met Stellantis Motorsport aangekondigd, waardoor de krachtigste Abarth ooit tot leven komt. De Nieuwe Abarth 600e, die debuteert in zijn Scorpionissima-lanceringsversie, staat klaar om fans te boeien met zijn onmiskenbare charme en het draait allemaal om klaar zijn om de weg op te gaan met zijn gespierde en agressieve uitstraling. De eerste foto’s van deze lanceringsversie, die zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 1.949 exemplaren, bieden een kijkje in zijn karakter en onthullen een intrigerende ‘kwaadaardige’ essentie die bijdraagt ​​aan zijn allure.

Turin, 12 februari, 2024

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait