Micro onthult de nieuwe Microlino Lite op het Internationale Autosalon van Genève

  • Officiële lancering in Genève: Micro presenteert de Microlino Lite, een innovatieve L6e-versie van de Microlino.
  • Toegankelijk voor iedereen: Met een topsnelheid van 45 km/u biedt de Microlino Lite mensen zonder rijbewijs de mogelijkheid om zich in alle veiligheid en beschermd tegen weer en wind te verplaatsen. ​ ​ ​ ​
  • Eerste leveringen begin zomer 2024: De Microlino Lite is beschikbaar in twee kleurvarianten en kan vanaf nu worden gereserveerd op de website van Microlino.

In het kader van het Internationale Autosalon van Genève 2024 onthult Micro, de innovatieve Zwitserse constructeur van elektrische voertuigen, de definitieve versie van de Micro Lite. Dat nieuwe model, een L6e-versie van de Microlino, is ontworpen om duurzame mobiliteitsoplossingen toegankelijk te maken voor een breder publiek dat geen rijbewijs heeft.

Een unieke look voor de nieuwkomer in de L6e-categorie ​ ​ ​ ​

De Microlino Lite onderscheidt zich van het standaard Microlino-model door exclusieve designkenmerken. Unieke kleurvarianten onderstrepen het eigentijdse concept van het voertuig, terwijl feloranje details een vleugje energie toevoegen aan het design.

Met zijn zelfdragende chassis van hogesterktestaal bepaalt de Microlino Lite in zijn klasse nieuwe maatstaven op het gebied van rijdynamiek en veiligheid. Met een topsnelheid van 45 km/u en een basisrijbereik van bijna 100 km, dat optioneel kan worden uitgebreid tot 180 km, is hij ideaal voor doordeweekse verplaatsingen. Met zijn uitzonderlijke bouwkwaliteit in combinatie met een koetswerk van staal en aluminium, een schuifdak dat je in de zomer een cabriogevoel geeft, en een praktische bagageruimte met een inhoud van 230 liter heeft hij een ronduit uniek pakket te bieden. Net als het L7e-model wordt de Microlino Lite gebouwd en geassembleerd in de Microlino-fabriek in Turijn, Italië. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

”De Microlino Lite is onze bijdrage om duurzame mobiliteitsoplossingen toegankelijk te maken voor een nog bredere gemeenschap. We erkennen de groeiende behoefte aan dat soort mobiliteit, met name onder mensen die zich in alle veiligheid en beschermd tegen weer en wind willen verplaatsen zonder rijbewijs”, verklaart Merlin Ouboter, medeoprichter van Microlino.

Toegankelijkheid en innovatie

Aan het begin van de zomer van 2024 gaat Micro van start met de leveringen van de Microlino Lite, die geprijsd is vanaf € 17.990 BTW incl. De Microlino Lite – die leverbaar is in twee kleuren, Venice Blue en Berlin Anthracite – opent nieuwe mobiliteitsperspectieven voor bestuurders van 16 jaar en ouder, die in het bezit zijn van een AM-rijbewijs, in overeenstemming met de huidige nationale regelgeving. ​ ​

Met een nieuw concept zal de terugkeer van het Internationale Autosalon van Genève, dat zijn deuren opent van 26 februari tot en met 3 maart 2024, niet onopgemerkt voorbijgaan, na een onderbreking van vier jaar. Als trotse Zwitserse constructeur is Micro verheugd om zijn visie op duurzame, toekomstgerichte mobiliteit in dit volledig nieuwe kader te presenteren met de Microlino en de nieuwe Microlino Lite. Bezoekers zullen de standaardversie van de Microlino ook direct ter plekke kunnen uittesten.

De Belgische markt

”De Microlino Lite opent nieuwe perspectieven op het gebied van stedelijke mobiliteit door een rijbewijsvrije oplossing te bieden, ideaal om in alle vrijheid de stad te verkennen. De Microlino Lite biedt een ongeëvenaarde rijervaring in de L6e-categorie bij snelheden tot 45 km/u. De vraag naar micromobiliteit op vier wielen zal blijven groeien en alternatieve vormen van mobiliteit zullen zich blijven ontwikkelen. Wij streven ons ambitieuze doel na om de CO2-uitstoot te verminderen in de mobiliteitsoplossingen die we aanbieden”, verklaart Vincent Struye, Managing Director Microlino België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait