DE AUTO VAN HET JAAR 2024: EN DE WINNAAR IS RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC

De Renault Scenic E-Tech Electric is ”De Auto van het Jaar” 2024. De prijsuitreiking vond plaats in Genève op maandag 26 februari 2024 en werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de Internationale Autosalon van Genève, waarvan het team de ceremonie voor de twaalfde keer organiseerde.

 

De 58-koppige jury, bestaande uit autojournalisten uit 22 landen, selecteerde de winnaar uit zeven modellen die in november vorig jaar bij de eerste stemming de finalistenronde hadden gehaald. Met de trofee voor “De auto van het jaar” wint de Renault Scenic E-Tech Electric de meest prestigieuze en begeerde prijs in de autowereld, die sinds 1964 wordt uitgereikt. “Het is een briljante winnaar. De Renault Scenic E-Tech Electric belichaamt de overgang naar elektromobiliteit. Het is een zeer goed ontworpen gezinsauto met een matig gewicht, en de keuze uit twee batterijcapaciteiten is slim om aan de behoeften van een breed scala aan klanten te voldoen”, zei de voorzitter van de jury van “The Car of the Year” Søren W. Rasmussen na de bekendmaking van de resultaten.

 

Fabrice Cambolive, CEO van Renault Brand, licht toe: “Het winnen van de prestigieuze prijs ‘De Auto van het Jaar’ is een grote bron van trots voor iedereen bij Renault Group en het merk Renault. Deze erkenning toont aan dat we de juiste keuzes hebben gemaakt: recordbrekend assortiment, royale en uitnodigende ruimte, en dat alles met een goed beheerde ecologische voetafdruk! Voeg daar het rijplezier en de ‘voiture à vivre’-uitrusting aan toe, zoals het nieuwe panoramische zonnedak Solarbay of het OpenR Link-systeem van de nieuwste generatie met geïntegreerde Google-systemen, en Scenic heeft alle juiste functies om zijn positie op de Europese EV-markt te versterken…”

 

De stemresultaten van de zeven finalisten van “De Auto van het Jaar” 2024:

Renault Scenic

BMW 5 Serie

Peugeot 3008

Kia EV9

Volvo EX30

BYD-zegel

Toyota C-HR

329 punten

308 punten

197 punten

190 punten

168 punten

131 punten

127 punten

Net als voorgaande jaren werd de ceremonie “Auto van het Jaar” 2024, waarmee de mediadag van de GIMS 2024 werd geopend, live uitgezonden op internet. De 2024-editie van de GIMS brengt echter iets nieuws. Sandro Mesquita, CEO van de Internationale Autosalon van Genève, legt uit: “Het is voor ons een genoegen om de ‘Auto van het Jaar’-ceremonie binnen onze muren te organiseren. Een van de nieuwigheden die we voor deze 91ste editie van de GIMS in ons tentoonstellingsformat brengen, is dat ‘De Auto van het Jaar’ een stand zal hebben waar de winnende auto zal worden getoond, maar ook de andere zes finalisten, en dit gedurende de hele duur van de Show. Dit geeft het publiek de mogelijkheid om de verschillende modellen die zijn voorgelegd aan de jury van ‘De Auto van het Jaar’ met elkaar te vergelijken.”

 

Over ‘De Auto van het Jaar’

De trofee ‘Auto van het Jaar’ wordt sinds 1964 uitgereikt en is de meest prestigieuze, gewilde naam in de autowereld. ‘The Car of the Year’ wordt ondersteund door negen belangrijke publicaties in heel Europa: ‘Auto’ in Italië, ‘Autocar’ in het Verenigd Koninkrijk, ‘Automobil Revue/Revue Automobile’ in Zwitserland, ‘Autopista’ in Spanje, ‘AutoTrends’ in België, ‘Autovisie’ in Nederland, ‘Auto Mobil-Vox’ in Duitsland, ‘L’Automobile Magazine’ in Frankrijk en ‘Vi Bilägare’ in Zweden. De jury 2024 bestaat uit 58 autojournalisten uit 22 landen, die de zeven modellen waarop in de finale kan stemmen, individueel testen en beoordelen. Deze zeven zijn eerder teruggebracht tot een totaal van 29 nieuwe voertuigen als onderdeel van een eerste stemronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait