BMW M Motorsport en LEGO® vieren de passie voor racen met een nieuwe modelset.

 BMW M Hybrid V8 en BMW M4 GT3 nu verkrijgbaar als 676-delige Speed Champions set +++ Miniatuur replica’s op schaal met authentieke designdetails +++ Magie van Le Mans niet alleen voor kinderen +++

München. Met een nieuw seizoen in de motorsport voor de deur, heeft de samenwerking tussen BMW M Motorsport en speelgoedfabrikant LEGO® geleid tot een nieuwe Speed Champions-set die voorbestemd is om tot de verbeelding te spreken. De nieuwe aanwinst zal de opwinding onder jongere motorsportfans vanaf negen jaar aanwakkeren, maar ook een authentieke bouw- en speelervaring bieden voor meer volwassen verzamelaars. Met in totaal 676 onderdelen stelt deze gedetailleerde set bouwers in staat om niet één, maar twee huidige raceauto’s van BMW M Motorsport na te bouwen: de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3. Deze twee coureurs zullen de strijd aangaan met BMW M Motorsport tijdens evenementen zoals de 24 uur van Le Mans op 15/16 juni 2024.

De nieuwe miniatuurleden van de Speed Champions-serie onderscheiden zich als zorgvuldig geconstrueerde replica’s van de originele auto’s. Authentieke designkenmerken zijn onder meer de karakteristieke BMW M Motorsport-lak, prominente diffusorelementen, visueel opvallende uitlaatpijpen en opvallende spoilers, evenals een interieur dat met veel aandacht voor detail is vervaardigd. Bovendien kunnen de daken van de twee miniaturen worden verwijderd, zodat de coureursfiguren die als onderdeel van de set worden geleverd, in hun respectievelijke cockpits kunnen worden geplaatst. Het podium is klaar voor spannende wiel-aan-wiel races in kinderkamers heinde en verre.

Gedetailleerde replica’s voor racefans van jong tot oud.

Gedreven door de visie om iconische raceauto’s te reproduceren met LEGO-stenen®, tovert de LEGO® Speed Champions-serie al bijna tien jaar een glimlach op de gezichten van autofans en verzamelaars van alle leeftijden. De nieuwe modellenset die de BMW M Hybrid V8 en BMW M4 GT3 samenbrengt, past in deze traditie en stelt extra doelgroepen in staat om de allure van de autosport en de technische expertise van BMW M te ervaren.

De nieuwste toevoeging aan de LEGO® Speed Champions serie zal de racepassie van de bouwers aanwakkeren terwijl ze bezig zijn met het bouwen van de auto’s. Eenmaal klaar, zullen deze twee uitzonderlijk betoverende modellen zowel de vitrines als de startgrids van verzamelaars verrijken voor spannende slaapkamerraces. De BMW M Hybrid V8 / BMW M4 GT3 set gaat op 4 maart 2024 in de verkoop voor een adviesprijs van € 49,99. Het kan worden gekocht bij BMW-dealers in de Europese Unie, het VK en in de BMW online shop lifestyle.bmw.com en bij LEGO®.

BMW M Motorsport: terug op het grote podium.

BMW M Motorsport viert met de BMW M Hybrid V8 een langverwachte comeback in de internationale prototyperacerij. De geëlektrificeerde V8-racer slaagde vorig seizoen voor zijn eerste krachttest in de prestigieuze GTP-categorie van de IMSA-serie en zal dit jaar ook deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Precies 25 jaar nadat de BMW V12 LMR de eindzege behaalde op Le Mans, opent de lancering van de BMW M Hybrid V8 tijdens de legendarische enduranceklassieker een nieuw hoofdstuk in de racegeschiedenis van het BMW-merk.

BMW M Team WRT zet het komende seizoen ook de BMW M4 GT3 in voor de FIA WEC-races. Dit betekent dat BMW M Motorsport ook in een andere klasse vertegenwoordigd zal zijn tijdens de 24 uur van Le Mans: terwijl de twee BMW M Hybrid V8-auto’s het op Le Mans tegen elkaar opnemen in de hypercar-categorie, zullen twee BMW M4 GT3-racers in de LMGT3-klasse aan de start verschijnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait