ROLLS-ROYCE ONTHULT ARCADIA DROPTAIL: EEN COACHBUILT OASE VAN RUST

Rolls-Royce Motor Cars presenteert met trots de Rolls-Royce Arcadia Droptail, een prachtige coachbuilt uitdrukking van rust. Arcadia Droptail is de belichaming van stille oneerbiedigheid, viert puurheid van vorm en natuurlijke materialen en dient tegelijkertijd als een gedurfd statement van de persoonlijke smaak van de klant.

 

  • Rolls-Royce Motor Cars presenteert Arcadia, de derde Coachbuild Droptail commissie
  • Viering van de vorm: unieke pure weerspiegeling van Droptail’s Voornaamste ontwerp
  • Beschikt over de meest complexe wijzerplaat in de geschiedenis van Rolls-Royce. Vergadering alleen al duurde vijf maanden
  • Het duurde 8.000 uur om houten secties te maken
  • Commissie vernoemd naar Arcadië, een plaats die bekend is in het Oudgrieks mythologie als ‘Hemel op aarde’
  • Droptail is de eerste roadster in de moderne geschiedenis van Rolls-Royce
  • Coachbuilt meesterwerk gepresenteerd aan opdrachtgever op privé ceremonie in Singapore


“Rolls-Royce Coachbuild is hier het toppunt van Ongelooflijk merk en een ongeëvenaard concept in de luxesector. In deze afdeling, ’s werelds meest invloedrijke personen Werk samen met onze ontwerpers, ingenieurs en ambachtslieden om compleet nieuwe ideeën in het leven. Samen creëren ze een voortreffelijke motor Auto’s die niet alleen een geliefd onderdeel worden van de inbedrijfstelling het persoonlijke verhaal van de klant, maar ook bijdragen aan de trotse geschiedenis van Rolls-Royce Auto’s. Klanten cureren elk facet hiervan meesterwerken, die tot stand zijn gebracht door wat volgens mij de Meest getalenteerde team van experts in de luxe-industrie. Arcadië Droptail is een voorbeeld van deze aanpak. Deze auto is diep verbonden met de persoonlijkheid en voorkeuren van de cliënt, en in Door hun karakter vast te leggen, hebben we de mogelijkheid gekregen om inspirerend te maken ontwerp-, ambachts- en ingenieursverklaringen die de wereld onze ambitie, en onze ongeëvenaarde capaciteiten.”
Chris Brownridge, Chief Executive, Rolls-Royce Motor Cars

“De Rolls-Royce Arcadia Droptail demonstreert op prachtige wijze de ware aard van een Coachbuild-propositie bij het volledig transformeren van het karakter van een auto. Elke Droptail-commissie weerspiegelt een Diep persoonlijk begrip en interpretatie van een fundamentele ontwerpen. Met Arcadia Droptail zijn we getuige van durf in minimalisme en subtiliteit, geïnformeerd door de levensstijl van een persoon met een unieke waardering voor Britse luxe. Bij het creëren van deze historische auto, bewijzen we eens te meer onze weergaloze capaciteiten in het synthetiseren en uitvoeren van Bespoke-ontwerp op het hoogste niveau.”
Anders Warming, Design Director, Rolls-Royce Motor Cars

“Het belang van de Rolls-Royce Arcadia Droptail ligt in zijn subtiliteit. Het is een projectie van een individu dat waarde hecht aan duidelijkheid en precisie op alle gebieden van hun leven – vanuit hun passie voor keuken, hun sterk samengestelde persoonlijke en professionele ruimtes en Affiniteit met hedendaags design. Deze auto is een van de meest getrouwe uitingen van iemands persoonlijke stijl en gevoeligheden die we ooit hebben gecreëerd binnen de Coachbuild-afdeling. Door hun geest vast te leggen, onthullen we een unieke waardering voor eenvoud, sereniteit en prachtig ingetogen elegantie – een die was een voorrecht voor mij om er deel van uit te maken.”
Alex Innes, Head of Coachbuild Design, Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce Motor Cars is verheugd u te presenteren Rolls-Royce Arcadia Droptail, een prachtige coachbuilt uitdrukking van rust. Arcadia Droptail is de belichaming van stille oneerbiedigheid, het vieren van puurheid van vorm en natuurlijke materialen terwijl het dient als een gedurfde verklaring van de persoonlijke smaak van de klant. In opdracht van een persoon met een uitgesproken affiniteit voor architectuur en ontwerp, Arcadia Droptail is een getuigenis van de gevoeligheden van de mecenas en persoonlijke codes van luxe, gedefinieerd door zuiverheid en subtiele terughoudendheid, een weerspiegeling van hun vaste geloof in het distilleren van complexiteit om de inherente, fundamentele essentie.

Deze coachbuilt opdracht ontleent zijn naam aan de mythische rijk van Arcadië, een plaats die in de oude Griekse mythologie wordt afgebeeld als ‘Hemel op aarde’ – een land dat bekend staat om zijn buitengewone natuurlijke schoonheid en perfecte harmonie. Zoals het toevluchtsoord dat zijn naam inspireert, Arcadia Droptail werd voorgesteld door de klant als een serene ruimte gekenmerkt door reductie, materiaaldiepte en tactiliteit die dienen als een toevluchtsoord voor de complexiteit van hun zakenleven.

Door het thema rust vast te leggen, hebben de ontwerpers van Coachbuild begon aan een verkenning van design, sculptuur en architectuur van de favoriete regio’s van de klant over de hele wereld. Dit omvatte de precisie en rijkdom van modernistische tropische luchttuinen te zien in Singapore, Indonesië en Vietnam, evenals Britse ‘Biomimetic’ architectuur, waar organische vormen en materiële eerlijkheid worden gevierd.

Naast deze referenties liet de opdrachtgever zich ook inspireren door de auto zelf en de puurheid van het Droptail-designconcept. De opdrachtgever stond erop dat hun Coachbuild-auto moeten absoluut trouw zijn aan de vroegste handgetekende schets die ze werden voor het eerst gepresenteerd in 2019.

Het was het profiel van deze zeer eigentijdse projectie van de Roadster-carrosserietype dat zo sterk resoneerde met de inbedrijfstelling klant. Ze werden vooral gedwongen door de gedurfde, lage houding, een ingetogen interieurontwerp en dramatische carrosserielijnen. Ze hebben ook herkende meteen de nautische inspiratie achter Droptail’s ‘zeilkappen’: genoemd naar hun gelijkenis met de fok van een jacht, deze scherpe, hoekige vormen rijzen op achter de deuren en buigen zachtjes naar binnen, subtiel het oog richten op de inzittenden van de auto.

EXTERIEUR: EEN EERBETOON AAN DROPTAIL

Om de ambitie van de klant om te eren Droptail’s vorm, Rolls-Royce Coachbuild-ontwerpers ontwikkelden een rustige, Natuurlijke duotone kleurstelling voor de carrosserie van de auto. De klant Het streven was om een tijdloos wit te definiëren, dat verschijnt als een effen kleur op het eerste gezicht, maar bij nadere bestudering een niveau van intriges creërend onder natuurlijk licht. Om dit te bereiken, is de hoofdkleur van de carrosserie een effen wit doordrenkt met aluminium- en glasdeeltjes. Dit is niet alleen zorgt voor een bruisende glans wanneer het licht op de carrosserie valt maar bij nadere beschouwing de illusie wekt van oneindige diepte in de verf. De specialisten van Rolls-Royce ontwikkelden een meer gefacetteerde, opvallende metaal met behulp van grotere afmetingen van aluminiumdeeltjes. De klant was zeer bijzonder en betrokken bij hun verzoek om het Maatwerk zilver om te contrasteren met het wit, niet alleen in kleur, maar ook in termen van intensiteit.

In een belangrijke afwijking van de andere drie coachbuilt Droptails in deze serie, de koolstofvezel die wordt gebruikt om de onderste delen van de Droptail is gespoten in de effen Bespoke zilverkleur in plaats van geheel of gedeeltelijk bloot wordt gelaten, waardoor de motorwagen visueel wordt “opgetild” profiel om zijn lenige, dynamische intentie te intensiveren.

Als eerbetoon aan de briljante spiegelafwerking van het heldere werk op historische Rolls-Royces, die vooral de klant, de omlijsting van de grille, ‘geknikte’ schoepenstukken en 22-inch lichtmetaal De wielen zijn volledig spiegelgepolijst.

Terwijl het exterieurpalet van Arcadia Droptail rijk is aan subtiele detail, de primaire bedoeling is om de vorm en proporties te vieren van het koetswerk. De klant was vooral gefascineerd door Droptail’s strakke, monolithische ondergrond en gedurfd gebruik van negatieve sculptuur – kenmerken die worden versterkt door de gedempte lakkleuren van de auto, die zonlicht weerkaatsen en Werp dramatische schaduwen, markeer De vele subtiele ontwerpgebaren van Droptail.

INTERIEUR: DE CENTRALE PLAATS VAN HOUT

Zoals het exterieur van de Rolls-Royce Arcadia Droptail viert de vorm van de auto, het interieur is een zeer persoonlijke weerspiegeling van de individuele esthetiek van de klant, een afspiegeling van de stijl die ze hebben samengesteld in hun woningen en bedrijfsruimtes over de hele wereld de wereld. Het kleurenpalet en de materiaalbehandeling van Arcadia Droptail was bedoeld als een echt persoonlijk statement en onmiddellijk herkenbaar als een persoonlijke handtekening van de opdrachtgever.

Houtontwikkeling stond centraal in het interieur van Arcadia Droptail en de focus van de klant, wiens zeer specifieke verwachtingen zich concentreerden op de textuur, nerf, kleur en rijkdom van het materiaal zelf. De Cliënt deelde veel voorbeelden van voorkeuren en inspiratie van architectuur, woningen en klassieke auto’s, om Rolls-Royce te begeleiden Coachbuild ontwerpers en materiaalspecialisten.

Santos Straight Grain werd uiteindelijk geselecteerd als de modernste statement, gebaseerd op zijn rijke textuur en visuele intriges, die afgeleid van het unieke, in elkaar grijpende nerfpatroon.

Het gebruik van dit hardhout met hoge dichtheid aan het interieur van Droptail zorgde voor een Grote uitdaging voor de ambachtslieden van het merk. Santos Recht Grain heeft een van de fijnste nerfsoorten van alle gebruikte houtsoorten in een Rolls-Royce – als er niet met de grootste zorg mee wordt omgegaan, scheurt gemakkelijk bij het bewerken en ‘controleert’ (een scheur die parallel lijkt naar de nerf) tijdens het droogproces. Ondanks de uitdagingen van de Bij het werken met dit delicate materiaal wordt Santos Straight Grain gebruikt in de hele Droptail, inclusief de aerodynamisch functionele achterkant dekgedeelte, waar de nerf van het fineer met open poriën wordt gelegd op een Perfecte hoek van 55°. Om een perfecte compositie te bereiken over complexe geometrie, Rolls-Royce-ambachtslieden gebruikten in totaal 233 stukken hout in Arcadia Droptail, met 76 stuks alleen al op het achterdek.

Gezien het feit dat Arcadia Droptail internationaal zal worden gebruikt, waaronder enkele tropische klimaten, werd specifieke aandacht besteed aan het ontwikkelen van een beveiligingssysteem en testproces voor het exterieur houten oppervlakken. Coatings die op superjachten worden gebruikt, werden aanvankelijk overwogen maar afgewezen omdat ze regelmatig onderhoud en opnieuw aanbrengen. In plaats daarvan werd een Bespoke-lak ontwikkeld die slechts één toepassing voor de levensduur van de auto.

Om deze coating te valideren, hebben de specialisten van Rolls-Royce een uniek testprotocol waarbij fineerstukken werden onderworpen aan een Straffe cyclus in een gespecialiseerde machine die het wereldwijde weer simuleert Uitersten. Hierbij werden stukken hout in monsters met water besproeid met tussenpozen, tussen perioden waarin ze in het donker te drogen liggen en blootstellen aan hitte en fel licht.

Dit werd eerder 1.000 uur herhaald op 18 verschillende monsters De specialisten van het merk waren tevreden over het uithoudingsvermogen van de Stukken. In totaal hadden de stukken hout en de beschermende coating meer nodig meer dan 8.000 uur ontwikkeling.

INTERIEUR: EEN WERKKAMER IN WIT

Het lederen interieur is in tweeën volledig afgewerkt Op maat gemaakte tinten, genoemd naar de klant en exclusief gereserveerd voor het gebruik ervan. De belangrijkste leerkleur is een Besprak Witte tint, vervolg het exterieurlakthema, terwijl het contrasterende leer een Bespoke-bruine kleur heeft kleur, ontwikkeld om het geselecteerde hout perfect aan te vullen.

Het interieur bevat ook het prachtige sjaalpaneel dat verenigt alle vier de Droptail-auto’s en is het grootste aaneengesloten hout sectie ooit gezien op een Rolls-Royce auto. In Arcadia Droptail is het is gemaakt van hetzelfde Santos Straight Grain fineer met open poriën als de achterkant deck, book-matched in dezelfde hoek van 55°, met individueel gevormde Laat strepen naadloos doorlopen in de deurbekleding. CAD-tools waren gebruikt om de plaatsing van elk stuk hout in kaart te brengen, en hoewel het lijkt die zijn opgebouwd uit slechts twee gespiegelde delen van fineer, paneel alleen al bestaat uit 40 secties, die elk eerder digitaal in kaart zijn gebracht aan de auto worden bevestigd.

Hout toepassen op de complexe krommingen van het interieur van Droptail Rolls-Royce ingenieurs nodig om een geheel nieuwe onderconstructie te ontwikkelen voor verschillende componenten. De dramatische geometrie van het dashboard, de deur voeringen en centrale vrijdragende ‘sokkel’-armleuning moesten ongelooflijk zijn stijf om de stabiliteit van de stukken hout te garanderen nadat ze zijn gelegd op zijn plaats. Ingenieurs deden een beroep op de technieken voor het aanbrengen van koolstofvezellagen die worden gebruikt in Formule 1 autoracen om een ongelooflijk stijve basis te ontwikkelen waarop Het hout kon worden aangebracht, zodat het hoe dan ook veilig bleef van de dynamische extremen die de auto ervoer.

UURWERK OP MAAT: EEN PRECISIE-INSTRUMENT

Het dashboard van Santos Straight Grain fineer is voorzien van een klok bedacht en ontwikkeld door de ontwerpers van Rolls-Royce Coachbuild en ambachtslieden. Deze uitdrukking van haute horlogerie is de meest complexe Rolls-Royce-wijzerplaat ooit gemaakt: alleen al de montage was een proces van vijf maanden, waaraan meer dan twee jaar ontwikkeling voorafging.

De klok is voorzien van een prachtig geometrisch guillochépatroon in ruw metaal met 119 facetten. Dit is een symbolische knipoog naar de erfgoed; aangezien de klant eind laat voor het eerst een preview van de auto zag 2023 – het jaar waarin Rolls-Royce zijn 119-jarig jubileum vierde. De speciaal ontworpen wijzerplaat bevat ook gedeeltelijk gepolijste, deels geborstelde handen en 12 ‘chaplets’ – of uurmarkeringen – elk net 0,1 mm dik. Om de leesbaarheid van het uurwerk te garanderen, hebben specialisten gaf elk chaplet een invulbrug en schilderde ze met de hand met behulp van een camera die een beeld tot 100x kan vergroten.

Hoewel er veel haute horlogerie-methoden werden gebruikt om de uurwerk, zijn de test- en validatienormen bij Rolls-Royce hoger dan die van de horlogewereld. Hiervoor waren de merknamen van specialisten om te putten uit een uitgebreid palet aan materialen. Bijvoorbeeld in plaats van de minutenmarkering van het uurwerk te anodiseren, wat gebruikelijk is praktijk in de horlogeproductie, het is afgewerkt met een keramische coating gekozen vanwege zijn stabiliteit in de tijd en zijn esthetiek Verdiensten. Kleine delen van de coating werden met een laser geëtst om te onthullen de spiegelende afwerking van het aluminium materiaal eronder. Zoals elke stuk binnen het uurwerk, inclusief het op maat gemaakte ‘dubbele R’-monogram, ze werden afzonderlijk vervaardigd uit massief roestvrij staal en Met de hand gepolijst voor montage.

Thema’s van de klok zijn gekoppeld aan de wijzerplaten van het instrument, Delen van materialen, technieken en execution. Ze beschikken over dezelfde herhaald guillochépatroon, evenals geborsteld en gepolijst glanzend werk en matwitte inzetstukken, die doen denken aan de kleurstelling van de auto.

VERKLARING VAN EEN KOSMOPOLITISCHE LEVENSSTIJL

Als weerspiegeling van de internationale levensstijl van de mecenas De auto is gespecificeerd met het stuur links om het gebruik ervan te vergemakkelijken De wereld rond. Deze internationale dimensie was zo belangrijk voor de opdrachtgever die het Coachbuild Collective wilde dat ze Ervaar de auto al eerder op meerdere locaties over de hele wereld Het werd gebouwd. Coachbuild-ontwerpers gebruikten het ‘holodeck’ van het merk om faciliteren – een unieke virtuele 3D-omgeving waarin de opdrachtgever gebruikt een geavanceerde virtual reality (VR)-headset om de auto te bekijken als Het zou op specifieke locaties over de hele wereld verschijnen.

ARCADIA DROPTAIL: EEN ELEGANTE RUIMTE IN DE DROPTAIL-CANON

Hoewel elke Rolls-Royce-klant anders is, is hij elk delen een krachtige overtuigingskracht, en de Van meet af aan waren de eisen duidelijk geformuleerd. Echter, het vertalen van complexe, zeer persoonlijke gevoeligheden tot een samenhangend, werkbaar Het ontwerp was het product van een aanzienlijk oeuvre. Het was hier dat het Coachbuild-proces, met zijn ongekende tijdsinvestering – meer dan vier jaar in totaal – en een unieke nauwe relatie tussen de klant en het merk, onnoemelijke dividenden uitgekeerd.

Coachbuild-ontwerpers hebben vele maanden geïnvesteerd in het onderzoeken en het ondervragen van de smaak van de klant in alles, van kleding en meubels tot eten en reisbestemmingen. Hieruit hebben ze gedefinieerd en codificeerde een esthetiek die geworteld is in de waarheid en ervaring van de klant; een objectief portret van hun interne en externe wereld omgeving, ondersteund door de zekerheid en autoriteit van het ontwerp eigen onderscheidingsvermogen, begrip en professioneel oordeel van het team. Anders __________ Familieleden, met name de dochter van de cliënt, verloven zich ook met het proces. Toen het definitieve ontwerp klaar was, werd de bredere familie werden uitgenodigd om het te bekijken: iedereen was het erover eens dat het perfect legde de esthetiek en het karakter van de klant vast.

De klant haalde enorm veel plezier uit het hebben van hun smaak en identiteit zo duidelijk gerationaliseerd en naar hen terug geprojecteerd. Uit het proces bleek inderdaad dat de klant een veel modernere kijk had dan ze beseften, gedefinieerd door lichtheid, het gebruik van natuurlijke materialen en een duidelijke passie voor precisie. Arcadia Droptail is inmiddels uitgegroeid tot een Referentiepunt voor de commissies van de klant van andere luxe huizen en architecten.

Deze unieke expressie van Rolls-Royce Droptail weerspiegelt dit opmerkelijk vertrouwen van de klant, een heldere visie en een langetermijnvisie relatie met Rolls-Royce Motor Cars. De betekenis ervan ligt zowel in de in zijn voortreffelijk minimale uitvoering en de unieke vaardigheid van Rolls-Royce Coachbuild-ontwerpers bij het vastleggen van de gevoeligheden en ziel van een individu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait