34e TECHNO-CLASSICA ESSEN 2024

De klassieke wereldtentoonstelling van 3* tot 7 april 2024

* 3. April 2024: Vorschau/ Happy View Day

  • Meer dan 1250 exposanten uit meer dan 30 landen
  • De crème de la crème van de oldtimerdealers
  • Ongeëvenaarde verscheidenheid aan autocultuur
  • Grote jubilea in de auto-industrie
  • Meer dan 120.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte
  • Tickets in de online shop en aan de kassa

Essen, 29 januari 2024: Over een paar weken opent TECHNO-CLASSICA ESSEN weer haar deuren. Meer dan 1.250 exposanten uit meer dan 30 landen zullen afreizen naar de 34e editie van dit absoluut succesvolle format, met unieke klassieke auto’s, evenals vele reserveonderdelen, accessoires en automobilia. Als pionier en rolmodel voor alle oldtimerbeurzen geniet TECHNO-CLASSICA ESSEN een unieke internationale reputatie. Hiermee heeft de organisator S.I.H.A. nieuwe normen gedefinieerd op het gebied van grootte, variëteit en assortiment. Voor kenners, fans en clubs is een bezoek aan de toonaangevende vakbeurs een van de must-do evenementen van elk oldtimerjaar die je niet mag missen. Een blik op de jubileumkalender geeft een eerste glimp van de hoogtepunten van TECHNO-CLASSICA ESSEN 2024. Opel en de AvD (Automobile Club of Germany) vieren een trotse 125-jarige geschiedenis, en Rolls-Royce bestaat al 120 jaar – net zo lang als de zeldzame Bismarck-motorfietsen. Dit is precies wat typerend is voor TECHNO-CLASSICA ESSEN: het brede scala aan thema’s staat garant voor tal van nieuwe verrassingen elk jaar.

Fabrikanten, clubs en belangengroepen vieren de verjaardagen van Bugatti en Morgan (beide 115 jaar), Scuderia Ferrari (95 jaar), de BMW 315 als de eerste sportroadster van het merk en de Citroёn Traction Avant gangstersedan (beide 90 jaar) – evenals de legendarische Mini (65 jaar) – met spannende ensceneringen.

Twee Duitse iconen die op heel verschillende manieren autogeschiedenis hebben geschreven, staan ook centraal in dit vuurwerk van jubilea: de VW Golf en de Porsche turbo. Beiden rolden in 1974 voor het eerst de weg op en kijken dus in 2024 terug op een halve eeuw.

Maar de organisator S.I.H.A. verwacht natuurlijk niet alleen verjaardagsgasten op de klassieke wereldtentoonstelling, maar kijkt ook uit naar een enorm breed scala aan voertuigen uit alle leeftijds- en prijscategorieën: meer dan 2700 vintage-, klassieke en prestigeauto’s zullen tijdens de vijf openingsdagen van TECHNO-CLASSICA ESSEN een onvergelijkbaar divers en gevarieerd informatie- en verkoopforum vormen.

Naast de Grugahalle zullen hiervoor alle tien beurshallen en vier uitgestrekte buitenruimtes met in totaal ongeveer 120.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte beschikbaar zijn – het equivalent van niet minder dan ongeveer 17 voetbalvelden.

Tickets zijn verkrijgbaar via internet – en op de dag zelf weer aan de kassa Tickets voor een bezoek aan TECHNO-CLASSICA zijn verkrijgbaar aan de kassa. Bezoekers wordt echter aangeraden om te reserveren in de online ticketshop. U kunt hier snel en gemakkelijk toegang toe krijgen op www.siha.de.

De openingstijden van TECHNO-CLASSICA 2024:

  • Woensdag, 03.04.2024, Preview/Happy View Day van 1 tot 8 uur
  • Donderdag 04.04.2024 tot zondag 07.04.2024 van 10 tot 18 uur, maar vrijdag tot 19 uur

Meer informatie: www.siha.de

Kaartjes: www.technoclassica-tickets.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait