Een legende verdient het om gevierd te worden. Alfa Romeo lanceert “33 Stradale dag”

  • Alfa Romeo lanceert “33 Stradale Day”, speciaal om de “33” te vieren. Een iconisch getal, een buitengewone auto, een verhaal van autopassie: dit alles wordt natuurlijk ingepast in de feestagenda van het merk.
  • Sinds de lancering van het 33 Stradale project heeft dit ‘dubbele cijfer’ een cruciale en zeer symbolische rol gekregen. Meer dan ooit: in 2023 bedroeg de wereldwijde commerciële groei van het merk 33% ten opzichte van 2022.
  • Voor de eerste viering, die op 3 maart plaatsvindt, heeft het Alfa Romeo Centro Stile nieuwe en exclusieve beelden vrijgegeven van de 33 Stradale in de onconventionele Blu Reale (koningsblauw) kleurstelling, een carrosseriekleur die zijn roemrijke verleden oproept.

2023 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de 33 Stradale: een legende, een symbool dat alle waarden belichaamt van een van de meest iconische sportmerken in de geschiedenis van de autosport.  Het getal 33 is een symbool van identiteit geworden en ter ere daarvan kondigt Alfa Romeo de oprichting van de “33 Stradale Day” aan. Vanaf 3 maart 2024 moet deze verjaardag een dag worden die gevierd wordt samen met alle liefhebbers over de hele wereld en hun meer dan 250 clubs die een passie voor het merk delen.

Een symbolische datum, 3/3, vooral om te herinneren aan de naam van Alfa Romeo’s nieuwe fuoriserie (‘op maat gemaakte’) auto, een authentiek ‘manifest’ van de capaciteiten van het Italiaanse merk – nu en in de toekomst – op het gebied van stijl en rijervaring. De nieuwe tweezits coupé, die in slechts 33 exclusieve exemplaren wordt gemaakt voor 33 fans van het merk, combineert erfgoed en toekomst en wordt geproduceerd volgens een uniek ambachtelijk proces met de hoogste kwaliteitsnormen en een obsessieve aandacht voor detail.

De 33 is een leidmotief geworden voor het merk. Meer een eenmalig dan een zeldzaam toeval is het getal 33 ook terug te vinden in de commerciële resultaten van Alfa Romeo voor 2023: wereldwijd groeide het merk met 33% ten opzichte van 2022, een uniek toeval dat speciaal lijkt te zijn gemaakt om de herlancering van het icoon uit de jaren 1960 te vieren.

Maar dat is nog niet alles. Als we teruggaan in de tijd, krijgt het getal 33 nog meer symbolische en feestelijke waarde.

In juni 2021 – 33 maanden geleden – won de Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport uit 1929 de historische re-enactment van de 1000Miglia , een historische wedstrijd die Enzo Ferrari “de mooiste autorace ter wereld” noemde.

We gaan verder terug in de geschiedenis: 1933 was een jaar van sportieve glorie, waarin Alfa Romeo de sportcompetities domineerde en zijn wapenschild alle racefans fascineerde en in de harten wist te sluiten. Het beroemde duo Nuvolari en Compagnoni won de Mille Miglia in de krachtige 8C 2300. In dezelfde auto domineerde Antonio Brivio de Targa Florio, de oudste endurance autorace ter wereld, gehouden op Sicilië. Tot slot won het duo Nuvolari-Sommer, opnieuw met dezelfde glorieuze racewagen, de 24 uur van Le Mans.

Kortom, 33 is dit jaar een magisch getal voor Alfa Romeo en zijn stam. Voor de eerste “33 Stradale Day” heeft het Alfa Romeo Centro Stile nieuwe officiële foto’s gemaakt waarop de fuoriserie te zien is in het exclusieve en suggestieve Blu Reale, dat al verkrijgbaar is op de 33 uit 1967 en een van de drie carrosseriekleuren is die worden aangeboden, samen met het klassieke Rosso Alfa en het meer verfijnde Rosso Villa d’Este.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait