BEIDE DS AUTOMOBILES COUREURS OPNIEUW IN DE PUNTEN IN SÃO PAULO

  • Heat was de grootste uitdaging voor de deelnemers in ronde 4 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap in Sao Paulo
  • Na opnieuw een sterke prestatie in de kwalificatie eindigden Jean-Éric Vergne en Stoffel Vandoorne respectievelijk als zevende en achtste, waarmee ze opnieuw een solide puntenoogst voor DS Automobiles mee naar huis namen
  • Het DS Penske-team laat Brazilië dus op de derde plaats staan in het ploegenklassement, terwijl Jean-Éric Vergne vierde staat in het rijdersklassement, hoewel hij qua punten gelijk staat aan de derde geplaatste coureur

Zeven weken na het dubbelevenement in Diriyah (Saoedi-Arabië) kwam het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap deze zaterdag weer in actie op het stratencircuit van Sao Paulo. Het Braziliaanse evenement begon in stijl voor DS Automobiles: beide coureurs van de Franse premium constructeurs kwalificeerden zich in de top drie. In de duelsfase miste Stoffel Vandoorne de poleposition met slechts twee duizendsten van een seconde aan het einde van een van de spannendste sessies in de geschiedenis van het kampioenschap voor elektrische auto’s. Een ander bewijs van de snelheid van de DS E-TENSE FE23 kwam van de derde plaats van Jean-Éric Vergne, net achter zijn teamgenoot.

Tijdens het tweede bezoek van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap aan Brazilië veroorzaakte de hitte hoofdpijn bij ingenieurs en coureurs. De lucht was 35 graden Celsius, de baan was meer dan 50, dus energiebeheer en batterijtemperatuur waren een echte zorg. De openingsfase van de race was zeer strategisch met veel inhaalacties en twee optredens vanuit de Safety Car maakten ook een einde aan een aantal vooraf afgesproken plannen.

De enige tweevoudig wereldkampioen van de discipline, Jean-Éric Vergne, scoorde opnieuw belangrijke punten op de zevende plaats, waardoor hij vooraan in het klassement blijft. De Fransman staat momenteel vierde, hoewel hij op punten gelijk staat met de derde geplaatste coureur. Het is vermeldenswaard dat JEV een van de slechts vier coureurs is die punten heeft gescoord in alle vier de openingsrondes, dankzij een goede consistentie, zowel van hemzelf als van DS Automobiles.

Stoffel Vandoorne eindigde net achter zijn teamgenoot en stapelt ook de scores op, met drie punten uit vier races. De wereldkampioen van 2022 hoopte duidelijk op beter dan de achtste plaats, aangezien hij vanaf de eerste rij startte, maar het lukte gewoon niet in Brazilië.

Het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap komt over twee weken weer in actie, tijdens zijn eerste bezoek aan Japan, met de race die op zaterdag 30 maart door de straten van Tokio zal worden verreden.

 

Eugenio Franzetti, Directeur van DS Performance :

“We komen met gemengde gevoelens terug op dit weekend. We hebben het goed gedaan in de vrije trainingen en onze kwalificatieprestaties waren uitstekend. In de finale van de Duels ontsnapte de poleposition op slechts twee duizendsten van ons, terwijl onze andere auto derde werd. Daarna was het een moeilijke race. We hadden moeite om het tempo van sommige andere concurrenten te evenaren en uiteindelijk eindigde JEV als zevende en Stoffel als achtste. Dat betekent nog steeds nuttige punten voor het kampioenschap, maar niet zoveel als we hadden gehoopt na de kwalificatie. Er is veel werk voor de boeg en we zullen er alles aan doen om het beter te doen in de volgende race in Tokio.”

 

Jean-Éric Vergne, kampioen van de Formule E van 2018 en 2019:

“Laten we eerlijk zijn, we zijn teleurgesteld. We hadden een heel goede kwalificatie om als tweede en derde op de grid te eindigen, maar in de race waren onze strategische beslissingen misschien niet de beste. Als we naar de positieve punten kijken, moeten we blij zijn om te zien dat we competitief zijn in de kwalificatie en dat we opnieuw punten hebben gescoord met beide auto’s. De volgende race is pas over twee weken en ik hoop dat we terug kunnen vechten in Japan.”

 

Stoffel Vandoorne, wereldkampioen Formule E 2022 2022 :

“Er waren twee kanten aan vandaag voor het team, met een superkwalificatie gevolgd door een wat moeilijkere race. Gezien ons tempo over één ronde hadden we kunnen verwachten dat we het beter zouden doen dan de zevende of achtste plaats. Dus natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we niet meer punten hebben gescoord. Ik denk dat we onze race moeten analyseren en ik denk dat we er veel van kunnen leren, vooral als het gaat om strategie. We hadden beter werk kunnen leveren door een betere baanpositie te krijgen. Als we dat weten, zouden we sterker moeten zijn voor de volgende ronde. Positief is dat we in de kwalificatie elke keer hebben bewezen heel snel te zijn. Het is bemoedigend voor de toekomst en het geeft ons vertrouwen voor de volgende race.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 109 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 48 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait