Eerste historische overwinning voor Maserati GT2 met LP Racing in de openingsrace van het 2024 Fanatec GT2 European Series Championship Powered by Pirelli

7 april 2024De nummer 1 Maserati GT2 van het LP Racing-team behaalde zijn eerste overwinning in het Fanatec GT2 European Series Championship Powered by Pirelli. De auteurs van het historische resultaat waren de coureurs Leonardo Gorini en Carlo Tamburini in Race 1, de openingsronde van het seizoen die op het circuit van Paul Ricard werd verreden. In ronde 2 in Frankrijk was er opnieuw een podiumplaats voor Maserati, met een derde plaats in de tweede auto van het LP Racing-team uit Modena, bestuurd door Philippe Prette.

In de eerste race van 50 minuten slaagde de Maserati GT2 met startnummer 1, nadat hij vanaf pole position was gestart en de snelste tijd in de kwalificaties had neergezet, erin om tot aan de finish aan de leiding te blijven en de aanvallen van zijn rivalen te weerstaan. Omgekeerd was Prette’s nr. 2 Maserati, ondanks zijn tweede plaats in het eerste deel van de race, betrokken bij een ongeval waardoor hij terrein verloor. Prette wist zich echter te herstellen en eindigde op de negende plaats algemeen, waardoor hij de onderste trede op het podium van de Am Cup garandeerde. Voor hem in dezelfde klasse reed de derde Maserati GT2 dit weekend, de nummer 24 van Alexandre Leroy van het TFT Racing-team, die als zevende algemeen eindigde.

In race 2 pakte de Maserati GT2 van Philippe Crette de derde plaats in het algemeen klassement, waarmee hij de Am Cup won. De andere LP Racing-auto bestuurd door Gorini en Tamburini, nadat hij weer vanaf pole was gestart, verloor na een paar ronden de leiding. De nummer 1, die na de verplichte pitstop een paar posities wegzakte, maakte een prachtige comeback om voor de overwinning te strijden, maar na een contact aan het einde van de voorlaatste ronde verloor hij opnieuw terrein en eindigde de race als dertiende. Zesde plaats algemeen voor Alexandre Leroy, die daardoor de derde trede op het podium van de Am Cup plaatste.

De volgende ronde van de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli staat gepland in Misano, Italië, van 17 tot en met 19 mei.

Giovanni Sgro, hoofd van Maserati Corse: “Het debuut van Maserati GT2 in de 2024 Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli was fantastisch! We hadden niets meer kunnen vragen van dit raceweekend op Paul Ricard. Een dubbele pole position, de overwinning in Race 1 en de derde plaats in Race 2 toonden aan dat onze auto in staat is tot uitstekende prestaties en echt kan concurreren in deze serie. De baan is ons thuis. We zijn begonnen op het circuit en racen maakt deel uit van ons sinds het begin van Maserati. De GT2 is voor ons ideaal om uitzonderlijke producten zoals de Maserati MC20 tussen de stoepranden te brengen, omgetoverd tot een perfecte racewagen. Meer dan ooit zijn we verheugd om onze klanten een auto met karakter aan te bieden, een perfecte synthese van geavanceerde technologie en prestaties die naar het hoogste niveau worden getild: het zien van de Maserati GT2 op de hoogste trede van het podium van een GT-kampioenschap brengt het merk vooruit in een tijdperk van autosport waarin we een leidende rol willen spelen”.