Automobili Pininfarina creëert op maat gemaakte dubbele hypercars: Reversario en Anniversario – een viering van evenwicht

  • Automobili Pininfarina presenteert een unieke opdracht – Battista Reversario
  • Hyper GT belichaamt het concept van balans en integreert elementen die zijn geïnspireerd op Battista Anniversario
  • Klant is al eigenaar van de vijfde van vijf exclusieve Battista Anniversario-voertuigen
  • De kleuren Bianco Sestriere, Grigio Antonelliano en Iconica Blu vormen de perfecte weerspiegeling van de Battista Anniversario – geïnspireerd op het erfgoed van Pininfarina SpA
  • Op maat gemaakte ‘Reversario’-inscripties op de zijvleugels en onder de actieve achtervleugel
  • Lanceringsfilm van de unieke Reversario die hier te bekijken is: youtube.com/watch?v=jfzfOklqUTk

(CAMBIANO – 11 APRIL 2024) Automobili Pininfarina heeft zijn meest unieke opdracht tot nu toe afgeleverd – de Battista Reversario, geïnspireerd op de Battista Anniversario en het concept van balans. Het is het summum van ‘Dream Cars’. Made Real’ – Automobili Pininfarina’s filosofie om samen met haar klanten werkelijk unieke voertuigen samen te stellen.

Elk met de hand vervaardigd voertuig dat het Cambiano-atelier van Automobili Pininfarina verlaat, is een unieke uitdrukking van de persoonlijkheid van elke klant. Battista Reversario is hiervan een voorbeeld en demonstreert de verfijning van personalisatie die beschikbaar is voor klanten.

Bij het creëren van de Battista Reversario heeft de klant, samen met de ontwerpers van Automobili Pininfarina, een op maat gemaakt voertuig gecreëerd dat nooit meer zal worden herhaald. De collectie voertuigen van de klant omvat al de vijfde in de gelimiteerde oplage van vijf Battista Anniversario-modellen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Battista Reversario is het kleurenschema, dat is gemaakt om het omgekeerde te zijn van het unieke, op het Pininfarina-erfgoed geïnspireerde ontwerpthema dat de Anniversario kenmerkte. De onderzijde is afgewerkt in Bianco Sestriere glans, terwijl de bovenzijde in Grigio Antonelliano glans is uitgevoerd.

In het verlengde van het thema van het vorige model zijn de krijtstrepen consistent met de bovenste streep, in het kenmerkende Iconica Blu. Op maat gemaakte opschriften, waaronder het unieke ‘Reversario’-naamplaatje van het voertuig, worden zowel naar voren als ‘in reflectie’ weergegeven op de carbon zijvleugels en de onderkant van de actieve achtervleugel.

Binnenin zijn de Pilota-stoelen voorzien van een wit-op-wit Alcantara-stiksel met een geperforeerde achtergrond in Iconica Blu. Hoewel het interieur voornamelijk zwart is, inclusief de op maat gemaakte chassisplaat die zwart is geanodiseerd, zijn er overal accenten met de bekerhouderhouderhouder, de middenrand van de hemelbekleding en de veiligheidsgordels, allemaal afgewerkt in Iconica Blu.

Reversario wordt compleet geleverd met een exclusieve driedelige bagageset, die de levensstijl van de opdrachtgever weerspiegelt. De aktetas, weekendtas en kostuumtas zijn allemaal afgewerkt zwart leer, afgezet met Iconica Blu-randen en een gebroken witte Alcantara-quilt, en vertegenwoordigt de ultieme lifestyle-collectie.

De klant van Reversario merkte op: “Anniversario en Reversario waren voorbestemd om te worden gecreëerd door het Automobili Pininfarina-team. Ik daagde ze gewoon uit om te begrijpen wat er kan ontstaan als je je hart en passie volgt. Alle eer gaat naar hen.

De tweeling is compleet en totale perfectie die nog nooit is bereikt door de autowereld. Ze hebben niet alleen een erfenis en stamboom, waar ze de naam en het onuitwisbare stempel dragen van ’s werelds grootste auto-ontwerper, ze vullen elkaar ook aan als spiegelbeelden.

De tweeling is en zal voor altijd geassocieerd worden met vervolmaakte liefde. De tweeling kan nooit worden gescheiden omdat ze echt verenigd zijn in ontwerp.”

Dave Amantea, Chief Design Officer bij Automobili Pininfarina, voegde toe: “Reversario was de ultieme opdracht. Geïnspireerd door de originele Anniversario, is het een weerspiegeling in elk aspect, waarbij een tijdloze combinatie van kleuren wordt gebruikt om een tegenpool te creëren die alleen en samen werkt. Dit is een voertuig dat de grootste uitdrukking is van onze ‘Dream Cars’. Made Real.’ filosofie, tot op heden.”

Battista Anniversario werd in 2020 gelanceerd om te vieren dat het 90 jaar geleden was dat Battista ‘Pinin’ Farina het legendarische Pininfarina-koetsenbouwers- en designhuis oprichtte. Slechts vijf werden ooit beschikbaar gesteld.

Battista Reversario is, net als de Anniversario, de krachtigste straatlegale Italiaanse auto ooit gemaakt, aangedreven door een ultramoderne aandrijflijn. ’s Werelds eerste volledig elektrische hyper GT maakt gebruik van een lithium-ionbatterij van 120 kWh met hoge capaciteit in een sterke maar lichtgewicht behuizing van koolstofvezel.

Vier onafhankelijke high-performance elektromotoren – één aandrijft elk wiel – worden gecombineerd met Full Torque Vectoring, Electronic Stability Control en een softwaredifferentieel waarmee bestuurders de vermogensafgifte en het rijgedrag als nooit tevoren kunnen aanpassen, terwijl het T-vormige vloeistofgekoelde batterijpakket centraal achter de stoelen is gemonteerd om een laag zwaartepunt te garanderen.

Battista’s unieke launch control-technologie draagt bij aan de acceleratie van Formule 1-auto’s, met een acceleratie van 0-60 mph in 1,79 s, 0-100 km/u in 1,86 s, 0-120 mph in 4,49 s en 0-200 km/u in slechts 4,75 seconden.

Battista combineert hypercar-prestaties met het rijbereik en het luxueuze interieur van een traditionele GT, met vierwielaandrijving en een keuze uit vijf rijmodi om de rijdynamiek aan te passen: Calma, Pura, Energica, Furiosa en Carattere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait