HET MUSEUM VAN HET CIRCUIT VAN SPA-FRANCORCHAMPS HEEFT EEN NIEUW OPVALLEND LOGO.

Het Musée du Circuit de Spa-Francorchamps onthult zijn nieuwe logo ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag en heeft een beroep gedaan op de studenten van het Athénée Royal Ardenne – Hautes Fagnes voor het ontwerp.

Stavelot, 11 april 2024 – Het Musée du Circuit de Spa-Francorchamps, dat dit jaar zijn 40ste verjaardag viert, vernieuwt zich voor de gelegenheid met de onthulling van een sprankelend nieuw logo. Voor het ontwerpen van dit opmerkelijke nieuwe logo werkte het museum samen met de laatstejaarsstudenten van de afdeling Computer Graphics van het Athénée Royal Ardenne – Hautes Fagnes de Malmedy. De opdracht om het logo te ontwerpen was ook officieel onderdeel van hun opleiding

De negen talentvolle studenten kregen carte blanche om hun creatieve talenten te tonen. De enige vereiste was dat het logo tijdloos genoeg was en gemakkelijk toepasbaar op verschillende media. Van visitekaartjes en posters tot kleding van museummedewerkers en billboards.

Logo ontworpen door Sasha Bertholet (18 jaar) uit Francorchamps gekozen als het nieuwe logo.

De missie leidde tot negen voorstellen, elk even origineel als de volgende. De keuze was dan ook niet eenvoudig voor de jury, bestaande uit vrijwilligers die het museum dagelijks beheren. Toch wist één creatie hen te verleiden met zijn frisheid en originaliteit. Die eer gaat naar het logo ontworpen door de 18-jarige Sasha Bertholet uit Francorchamps. Zijn project werd dan ook unaniem gekozen als het nieuwe logo.

“Het voorstel van Sasha sprak ons meteen aan. Wij geloven dat het de essentie van ons museum perfect weergeeft en tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling heeft“, aldus Jean-Claude Mathoul van het Museum Circuit de Spa-Francorchamps. We zijn enorm trots dat we zijn ontwerp nog vele jaren als ons nieuwe logo kunnen gebruiken.”

“In het logo heb ik geprobeerd om verschillende grafische elementen te combineren met een link naar de autosport. Het logo is rond, verwijzend naar de stickers die op raceauto’s zijn aangebracht om het startnummer aan te geven; de S-vorm vertegenwoordigt op zijn beurt de wereldberoemde chicane van het circuit; De rood-witte strepen verwijzen naar de ‘geblokte vlag’ en de dunne rode lijn stelt de finishlijn voor.”Dat zegt Sasha Bertholet.

Sasha en haar klas, evenals hun leraar de heer Ben Amara, werden deze donderdag verwelkomd op de prachtige site van de abdij van Stavelot, waar het museum sinds 1984 is gevestigd en deel uitmaakt van de permanente tentoonstellingen. Als erkenning voor haar uitstekende werk zal Sasha haar tekening niet alleen zien schitteren op alle communicatie van het museum, maar zijn zij en haar klas beloond met een prijs van elk 100 euro.

Sasha Bertholet met haar klas tijdens de presentatie van haar nieuwe logo voor het museum.

Het nieuwe logo prijkte ook op de Porsche 356C uit 1964 waarmee Vanina Ickx en Paul Van Damme deelnamen aan de tweedaagse Patronale Life Classic Spring Roads 2024 rally.

 

Over het Museum van het Circuit de Spa-Francorchamps:

Het Musée du Circuit de Spa-Francorchamps, een vereniging zonder winstoogmerk die in 1984 werd opgericht, is sinds 2002, samen met het Museum van het Prinsdom en het Museum Guillaume Apollinaire, een van de museumonderdelen van het complex Espace-Tourisme-Culture (ETC), de abdij van Stavelot.

Het museum trekt jaarlijks een indrukwekkend aantal bezoekers. Het biedt bezoekers een boeiende onderdompeling in de wereld van de autosport, waarbij de heldendaden van legendarische coureurs en de technische vooruitgang die de geschiedenis van deze iconische sport hebben gekenmerkt, worden belicht. Het schetst de geschiedenis van de 102 jaar van het circuit en de evolutie ervan in de loop van de tijd. Wat het onderscheidt, is de steeds evoluerende collectie auto’s en motorfietsen. Dit komt omdat elk tentoongesteld voertuig in particulier bezit is, en sommige leenen ze slechts voor een bepaalde periode uit. Momenteel zijn er in het museum 47 auto’s en 40 motorfietsen te zien, met een totale geschatte waarde van maar liefst 14 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait