MissionH24 in de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps

Op het Belgische circuit evolueert op 11 mei, als onderdeel van de 3e ronde van het FIA WEC 2024, de H24, een elektrisch waterstofraceprototype van MissionH24, een samenwerkingsprogramma tussen de Automobile Club de l’Ouest en H24Project, in gezelschap van een andere waterstofauto, de Alpenglow van Alpine, die zijn eerste officiële kilometers in het openbaar op het circuit zal afleggen.

Met het circuit van Spa-Francorchamps heeft MissionH24 altijd een speciale relatie onderhouden en 2024 zal dat opnieuw bewijzen.

In 2018 onthulde dit samenwerkingsprogramma tussen de Automobile Club de l’Ouest en H24Project voor de creatie van een H2-categorie tijdens de 24 uur van Le Mans en in het FIA World Endurance Championship blijkbaar zijn strategie voor de Endurance, terwijl tegelijkertijd een demonstratie en waterstoftanken van het eerste waterstof-elektrische laboratoriumvoertuig werd georganiseerd, de LMPH2G. Toen begon de uitdaging.

In de daaropvolgende jaren werd het eerste mobiele H2-station, gebouwd door TotalEnergies, geïnstalleerd in de paddock, vervolgens aan de rand van het circuit, en werden deze baanbrekende prototypes, de LMPH2G en vervolgens de H24, getest in test. gratis deelname aan de Michelin Le Mans Cup als onderdeel van de European Le Mans Series.

In 2023, tijdens de manche van het FIA World Endurance Championship op Spa-Francorchamps, voerde de LMPH2G een demonstratieronde uit voor de vele toeschouwers die enkele weken voor de honderdste verjaardag van de 24 uur het formidabele Endurance-veld kwamen bekijken. van Le Mans, met een bemanning die symbool staat voor de link tussen MissionH24 en het legendarische Belgische circuit: Pierre Fillon, voorzitter van de ACO, aan het stuur, en Amaury Bertholomé, algemeen directeur van het circuit van Spa-Francorchamps, als passagier.

11 mei 2024 wordt een nieuwe mijlpaal. Enkele tientallen minuten voor de start van de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, 3e manche van het FIA World Endurance Championship 2024, zal de H24 verschillende ronden van de legendarische Belgische glijbaan afleggen, in het gezelschap van een ander waterstofvoertuig, de ‘Alpine’s Alpenglow’, uitgerust met een verbrandingsmotor terwijl de H24 een brandstofcel gebruikt, geleverd door Symbio, een van de waardevolle partners van TotalEnergies, Michelin, Plastic Omnium, Richard Mille en Dietsmann. Deze demonstratie van twee waterstofvoertuigen die twee verschillende technologieën inzetten, illustreert de specificiteit van Endurance. De sportieve reglementen verwelkomen en stimuleren de verscheidenheid aan oplossingen, met name voor de energietransitie. Het mobiele H2-station van TotalEnergies zal worden ingezet om deze twee baanbrekende machines bij te tanken.

Tijdens het evenement kunnen toeschouwers hun kennis verdiepen en hun interesse in waterstof behouden door een bezoek te brengen aan het Hydrogen Village, gewijd aan de emissievrije wedstrijd, geïnstalleerd in het hart van de fanzones.

Parallel aan deze waterstofactiviteiten op het circuit en voor het publiek, zal in Spa-Francorchamps een H2-opleidingsforum worden georganiseerd door Automotive Skills Alliance, GreenSkillsforH2 en Skills Alliance for Industrial Symbiosis, Europese entiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait