GENESIS DEBUTEERT X GRAN BERLINETTA TRIBUTE TER ERE VAN JACKY ICKX

  • 2024 X Gran Berlinetta Tribute tentoongesteld ter ere van de prestigieuze racecarrière van Jacky Ickx
  • Het tribute-concept is ontstaan uit de X Gran Berlinetta, die in 2023 debuteerde tijdens de wereldfinales van de Gran Turismo Series in Barcelona
  • De Midnight Blue en single white stripe livery verwijzen naar de iconische racehelm van Ickx
  • Tentoongesteld op prestigieus Chopard-evenement aan de oevers van het Meer van Genève

Genève, Zwitserland, 11 april 2024Genesis Motor Switzerland heeft de Genesis X Gran Berlinetta Tribute gepresenteerd, een concept ter ere van de prestigieuze carrière van racelegende en Genesis Brand Partner, Jacky Ickx.

De X Gran Berlinetta Tribute is ontstaan uitde X Gran Berlinetta, een ontwerpstudie die Genesis’ passie voor autosport belichaamt en die in 2023 werd gepresenteerd tijdens de Gran Turismo World Series Finals in Barcelona. De X Gran Berlinetta is het vlaggenschipconcept van de Genesis Magma Line en belichaamt de meest emotionele uitdrukking van de karakteristieke Athletic Elegance-designfilosofie van het merk Genesis. Het concept is ontstaan uit een ontwerponderzoek dat de passie en intentie van Genesis voor de Vision Gran Turismo Series aantoont. De op maat gemaakte showcar X Gran Berlinetta Tribute is een eerbetoon aan de indrukwekkende carrière van Jacky Ickx en heeft een speciale kleurstelling van Midnight Blue met een enkele witte streep, die doet denken aan de iconische racehelm van Ickx.

Een avond met racelegende Jacky Ickx georganiseerd door Chopard
De X Gran Berlinetta Tribute debuteerde tijdens een exclusief evenement voorafgaand aan Watches and Wonders Genève, gracieus georganiseerd door Karl-Friedrich Scheufele, co-president van Chopard, de vooraanstaande Zwitserse luxe juwelier en horlogemaker. De bijeenkomst was ter ere van de lancering van Chopard’s nieuwe Mille Miglia Classic Chronograph JX7-modellen, ontwikkeld in samenwerking tussen Karl-Friedrich Scheufele en Jacky Ickx. Het uurwerk is rijk aan symbolen en verwijzingen naar de prestaties van Jacky Ickx, zoals zijn emblematische helm.

Het is het resultaat van 36 jaar samenwerking tussen Chopard en Jacky Ickx, wat de diepte van hun partnerschap benadrukt dat verder reikt dan de grenzen van het circuit, onderstreept door hun gedeelde toewijding aan uitmuntendheid.

Gedurende de avond hadden de gasten de gelegenheid om de Belgische racelegende Jacky Ickx te ontmoeten, een zesvoudig Le Mans-winnaar met acht Formule 1-overwinningen en vijfentwintig podiumplaatsen en Chopard en Genesis-merkpartner.

Exterieur – De ultieme expressie van Grand Touring
Genesis X Gran Berlinetta Tribute belichaamt de meest emotionele expressie van de kenmerkende Athletic Elegance-designfilosofie van Genesis.

Het concept is voorzien van de nieuwe voorkant van Genesis die de Crest Grille abstraheert en verbindt met de Quad Lights. Dit structureert de volumes en verbindt de voor- en achterkant met de merkidentificatie Two Lines van Genesis in een lichtgewicht aerodynamische constructie.

Het zijprofiel heeft een royale verhouding tussen dashboard en as die de bestuurder en de aandrijflijn naar achteren beweegt voor een slanke lay-out van de middenmotor. Het contrast van de energieke lichaamssculptuur met technische aerodynamische details accentueert de krachtige vorm.

Het ontwerp van de achterkant is verder verfijnd met een achterspoiler en zijdelingse achterranden voor aerodynamische stabiliteit bij hoge snelheden. De romp steekt naar achteren uit, met als hoogtepunt een elliptisch concaaf volume, gebruikelijk bij Genesis-voertuigen.

Interieur – Maximale focus op het circuit
Met de schoonheid van de witte ruimte van Genesis in het achterhoofd, creëert de X Gran Berlinetta Tribute een schone omgeving voor de bestuurder. Essentiële functies krijgen prioriteit om de focus op het circuit te maximaliseren.

De digitale panoramische interface dient als informatiecentrum, gekoppeld aan het digitale surround-bewakingssysteem dat een onbelemmerd zicht op voertuigen in de buurt biedt. De steer-by-wire handgreepcommando’s maken nauwkeurig en beslissend manoeuvreren mogelijk, waardoor de bestuurder een concurrentievoordeel heeft.

Prestaties – even krachtig als mooi
De Genesis X Gran Berlinetta Concept wordt aangedreven door een middengeplaatste Lambda 11 V6-motor voorin, elektrisch ondersteund door Genesis E-SC-technologie. De hybride race-spec aandrijflijn levert in totaal 1071 pk 986 lb-ft koppel, wat ervoor zorgt dat deze auto even krachtig als mooi is. De V6 schreeuwt bij 10.000 tpm en levert een maximaal vermogen van 870 pk en 790 lb-ft, terwijl de Yasa E-motor een extra 201 pk en 196 lb-ft koppel genereert.

De originele X Gran Berlinetta werd onthuld tijdens de wereldfinales van de Gran Turismo Series in Barcelona in december 2023. De conceptauto is gemaakt als onderdeel van de Vision Gran Turismo-serie van Polyphony Digital en is beschikbaar om in de game te racen.

Over Genesis

Genesis, opgericht in Zuid-Korea, biedt premium auto’s met een luxe ervaring en zet zich in voor het leveren van een uitzonderlijke service aan zijn klanten. Vanuit het Europese hoofdkantoor in Frankfurt is Genesis Motor Europe actief in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Sinds de lancering in Europa in 2021 heeft het merk meerdere bedrijfs- en productprijzen gewonnen in alle drie de markten.

Het Genesis-gamma omvat drie dynamische, volledig elektrische modellen en de meest recente toevoeging, de Genesis G90, het vlaggenschip van de luxe sedan van het merk. Centraal in de identiteit van Genesis staat de kenmerkende designtaal van ‘Athletic Elegance’, gecombineerd met de allernieuwste technologie om state-of-the-art klantfuncties te leveren.

Genesis zet zich in voor een duurzame toekomst en streeft ernaar om tegen 2035 koolstofneutraal te zijn.

Ga voor meer informatie over Genesis en de definitie van premie naar www.genesis.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait