Laatste van 24 Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival Edition-auto’s afgeleverd in prachtige Verde Bosco Ventiquattro

Slechts 24 maanden na de aankondiging van het eerste prototype van de Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival, de bouw van de 24Þ En de uiteindelijke auto is nu voltooid in een unieke specificatie. Gemaakt in een groen gevlekte tint die bekend staat als Bizzarrini Verde Bosco Ventiquattro (VBV), is het een passende viering van het einde van de productie van deze met de hand gebouwde voortzetting, authentiek gebaseerd op de auto die zijn klasse won tijdens de 24 uur van Le Mans in 1965.

Zoals bij elk onderdeel van het Corsa Revival-vervolgprogramma, heeft de kleurkeuze zijn wortels in de authentieke geschiedenis van Bizzarrini. Een concourswinnend origineel exemplaar, eigendom van een Amerikaanse verzamelaar, draagt een bijna identieke tint en hij verleende het op maat gemaakte team van Bizzarrini genereus toegang tot de auto om monsters te verzamelen om een match te creëren voor deze moderne Revival. Het is een benadering die ook wordt toegepast op de beperkte exemplaren van de auto die is afgewerkt in Bizzarrini Rosso Corsa – net als de originele Le Mans-klasse winnende auto – waar het Bizzarrini-team een origineel paneel opspoorde dat verborgen was voor licht sinds het voor het eerst werd gespoten, waardoor de Bizzarrini Rosso Corsa perfect bewaard is gebleven. Deze tint werd vervolgens in kleur afgestemd voor de Revival Edition om Bizzarrini Rosso Corsa 222 te creëren.

Elke auto in de Revival-serie is vervaardigd met een lichtgewicht composietcarrosserie uit één stuk, over een stalen frame. Binnenin worden de twee stoelen beschermd door een uitgebreidere zespunts rolkooi en veiligheidsbrandstofcel, die voldoen aan de FIA Appendix K-voorschriften. Met een voor-midden motorlay-out, onafhankelijke achterwielophanging volgens Giotto’s innovatieve Corsa-specificatie en schijfremmen rondom in combinatie met een periodespecifieke V8 van 5.300 kubieke centimeter die meer dan 400 pk ontwikkelt, heeft de Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival een vermogen-gewichtsverhouding die vergelijkbaar is met een moderne supercar.

De productie van één op maat gemaakte, met de hand gebouwde 5300 GT Corsa Revival per maand in de speciale faciliteit van Bizzarrini in het Verenigd Koninkrijk is een teken van de volwassenheid van het bedrijf terwijl het de voorbereidingen voor de lancering van de geheel nieuwe Giotto hypercar voortzet. Ontworpen door Giorgetto Giugiaro, samen met zijn zoon Fabrizio bij GFG Style in Turijn, Italië, blaast het een merkpartnerschap nieuw leven in dat 60 jaar geleden voor het eerst tot stand kwam toen een jonge Giorgetto, terwijl hij bij Bertone werkte, bijdroeg aan het ontwerp van de originele Bizzarrini 5300 GT. De Giotto is gericht op rijbetrokkenheid, in plaats van pure rondetijden of regelrechte snelheid, en wordt aangedreven door een op maat gemaakte V12 die is ontworpen in samenwerking met Cosworth.

Simon Busby, CMO van Bizzarrini, zei: “De 5300 GT Corsa Revival was bedoeld als een herintroductie van het merk Bizzarrini in de elite van de autowereld. Sinds we 24 maanden geleden de eerste auto voltooiden, hebben we onophoudelijk gewerkt om authentieke en perfecte Revival-modellen te leveren aan ’s werelds meest gepassioneerde autoverzamelaars. Nu we het einde van dit hoofdstuk bereiken en klaar zijn voor het volgende, voelt dit als een nieuwe belangrijke stap in onze reis; de vraag naar deze auto en de interesse in onze toekomstplannen is precies de reactie die we voelden dat de wedergeboorte van het merk Bizzarrini – verbonden aan een van de grootste auto-ingenieurs en ontwerpers aller tijden – verdiende. Nu verschuift onze aandacht naar de ontwikkeling van de Giotto, het leveren van een auto die het meer dan waard zal zijn om de gerespecteerde naam te dragen.”

OVER BIZZARRINI
Bizzarrini is het Italiaanse autosportmerk dat in 1964 werd opgericht door de legendarische ingenieur Giotto Bizzarrini, een iconische naam in de Italiaanse autogeschiedenis. Het merk werd in 2020 herboren onder een nieuwe eigenaar om het beste design, vakmanschap en technische uitmuntendheid samen te brengen voor een nieuwe generatie verzamelaars en liefhebbers. www.Bizzarrini.com Instagram: @BizzarriniDesign | Facebook: @BizzarriniDesign | LinkedIn: Bizzarrini Wikipedia: Bizzarrini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait