Donkervoort F22 Art Edition

De F22 Art Edition is misschien wel het meest verbazingwekkende voorbeeld tot nu toe van Donkervoort-auto’s die zo individueel zijn als hun eigenaren willen, met vrijwel geen grenzen aan hun verbeeldingskracht als het gaat om maatwerk.

Het opent ook de deur voor andere Donkervoort-eigenaren om hun bestaande supercars retro-customizen of te beginnen met het plannen van hun toekomstige auto’s, met Donkervoort.

De F22 Art Edition kwam tot leven toen Cees Lubbers, al lange tijd lid van Donkervoort’s informele Ambassador Owners Group, een kunstwerk voor zijn galerie wilde om hem en alles wat hem gelukkig maakt te vertegenwoordigen, en hij wilde het opnieuw maken op zijn F22.

En bij Donkervoort draait alles om het creëren van supercars waar mensen blij van worden.

Het originele schilderij, gemaakt door de bekroonde Nederlandse kunstenares Anneke Wilbrink, heeft zelfs een Donkervoort-logo om de lange associatie van Lubbers met het merk weer te geven, en het is overgebracht op deze auto om de F22 Art Edition te creëren.

“Nederland is een land dat rijk is aan artistiek erfgoed en Donkervoort is een bedrijf dat rijk is aan technisch erfgoed, dus het lijkt ons perfect te passen”, aldus Denis Donkervoort, Managing Director van Donkervoort.

“Niets maakt ons gelukkiger dan te zien dat onze klanten net zoveel van hun auto’s houden en ermee omgaan als wij met het maken ervan, en het is moeilijk voor te stellen dat iemand meer met zijn auto bezig is dan Cees heeft gedaan.”

Lubbers is van plan om de F22 Art Edition te tonen in zijn eigen galerie, die ook gevuld is met kunst, unieke auto’s en motoren.

De man die bij de Donkervoort Ambassadors-groep bekend staat als “Race Cees” gebruikt zijn rode D8 GTO JD70 R ook nog steeds als een regulier trackday-wapen bij uitstek (en het was zelfs het eigenlijke model voor het officiële Donkervoort-miniatuurmodel).

Wilbrink won in 2006 de Koninklijke Nederlandse Prijs voor Schilderkunst en werd in 2004 genomineerd voor de Prix de Rome, en ze heeft tientallen tentoonstellingen in heel Europa gehad.

De F22 Art Edition behoudt alle mechanische eigenschappen van de standaard Donkervoort F22, inclusief 2,3 gram bochtenspierkracht, en sprint in slechts 2,5 seconden naar 100 km/u en explodeert in 7,5 seconden naar 200 km/u, dankzij een vermogen-gewichtsverhouding van 666 pk per ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait