FORD VIERT 60 JAAR ICONISCHE MUSTANG MET AANKONDIGINGEN VAN NIEUWE MODELLEN EN OPENING VAN ORDERBOEKEN

  • Ford viert 60 jaar Mustang met Ford Mustang Global Gallop-vieringen en kondigt nieuwe Mustang California Special en Nite Pony Package aan
  • Deze maand openen orderboeken voor nieuwe elektrische Mustang Mach-E Rally en langverwachte Mustang GTD bevestigd voor Europa
  • Ford Mustang Global Gallop viert de wereldwijde aantrekkingskracht van de Mustang met epische roadtrips op zes continenten in 2024

KEULEN, Duitsland, 17 april 2024 – Het staat synoniem voor plezier, vrijheid, prestaties en een vleugje rebellie – en fans over de hele wereld vieren vandaag feest als de iconische Ford Mustang 1 wordt 60 jaar.

De Mustang ging voor het eerst in de verkoop op de Wereldtentoonstelling van New York op 17 april 1964. Het doorbrak de mal door in het eerste jaar een verkooprecord te vestigen met meer dan 418.000 auto’s en heeft sindsdien niet meer van het gas afgehaald. De Mustang is al meer dan 10 jaar de best verkochte sportwagen ter wereld.2

Om zes decennia onafgebroken Mustang-productie te vieren, kondigt Ford vandaag twee nieuwe versies voor Europa aan. De nieuwe Mustang California Special geeft een moderne draai aan een speciale editie die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1968, terwijl het nieuwe Mustang Nite Pony Package nog meer karakter toevoegt met stemmige stylingverbeteringen.

Terwijl Ford op weg is naar een elektrische toekomst in Europa, heeft het bedrijf ook voor het eerst de Mustang-stal uitgebreid met de elektrische SUV Mustang Mach-E. 3 Ford opent op 30 april de orderboeken voor de Mustang Mach-E Rally – de allereerste rally-geïnspireerde EV van Ford. Een ander cadeau op de verjaardag van de Mustang zijn de eerste details van het bestelproces voor de ultra-high-performance Mustang GTD. 5

Een van de “Mustang Day”-vieringen door Ford- en Mustang-liefhebbers over de hele wereld is de Ford Mustang Global Gallop. Zestig Mustang-ambassadeurs, journalisten en content creators zullen tegelijkertijd epische roadtrips maken in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Zuid-Afrika, China en Australië om de blijvende populariteit van de iconische sportwagen over de hele wereld te erkennen.

Van start op 17 april en doorlopend in 2024, zijn makers van sociale media-inhoud die al hebben toegezegd deel te nemen aan de campagne, onder meer Andy To (@Andyto), Lauren Stoney (@lalafox92) en Uma Leoni (@Leonis.studios). Binnenkort worden extra contentmakers, media en Mustang-ambassadeurs op markten over de hele wereld aangekondigd.

“Er zijn maar weinig of geen voertuigen die aanspraak kunnen maken op een geschiedenis, erfenis en wereldwijde aanhang die zo rijk is als de Ford Mustang, en nog minder zijn al 60 jaar continu in productie”, aldus Jon Williams, algemeen directeur van Ford Blue, Europa. “De vieringen van vandaag en onze nieuwe toevoegingen aan de Mustang-line-up weerspiegelen de geest van vrijheid en plezier die al zes decennia een hoeksteen is van het succes van de Mustang – en inspireren nu de technologieën om de Mustang in de toekomst te laten galopperen.”

Nieuwe Mustangs. Zelfde geest

Ford heeft vandaag een nieuw Mustang California Special-model voor Europa aangekondigd dat een eerbetoon is aan een geliefde speciale editie uit 1968 – die de essentie van de Amerikaanse stijl aan de westkust vastlegt met een uniek design.

California Special is verkrijgbaar in acht exterieurkleuren, waaronder Iconic Silver en Vapour Blue, en voegt opvallende zijstrepen toe die zijn afgewerkt in een combinatie van Medium Light Rave Blue en High en Low Gloss Black, en met een uniek GT/CS-script dat bijna onzichtbaar is bij weinig licht, maar veel prominenter wordt in zonlicht. Zwarte randen omringen de koplampen, terwijl de 19-inch lichtmetalen velgen zijn voorzien van een machinaal bewerkte wijzerplaat met Rave Blue-details, aangevuld met een GT/CS-badge op de grille en een GT-kofferklepbadge, beide afgewerkt in dezelfde kleur.

Binnenin zet de California Special het levendige thema voort met Navy Pier-bekleding en Ebony Black lederen stoelen, met tweekleurige Raptor Blue en Metal Grey-stiksels rond het dashboard, de deuren, het stuurwiel en de middenconsole, die de exclusiviteit benadrukken. De Mustang California Special is vanaf vandaag te bestellen in de carrosserievorm van de Mustang GT cabriolet, met een keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 10-traps automaat voor de 5,0-liter V8-motor.

Het nieuwe Nite Pony Package – vanaf vandaag ook te bestellen op Mustang GT coupé en cabriolet met keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies voor de 5,0-liter V8 – geeft klanten de mogelijkheid van een donkerder randje voor hun nieuwe Mustang. Inbegrepen in het pakket zijn Ebony Black-gelakte lichtmetalen velgen, zwart dak, spiegelkappen en koplampranden, evenals zwarte Pony-badges voor en achter, waardoor er geen twijfel over bestaat dat dit een gemene machine is.

Klaar om te spelen op asfalt of vuil

Klanten in Europa kunnen vanaf 30 april de baanbrekende Mustang Mach-E Rally bestellen, waarmee de vrijheid en het plezier van de Mustang voor het eerst op onverharde wegen worden gebracht.

De Mustang Mach-E Rally is ontworpen om de aandacht te trekken zoals hij grip heeft op het asfalt of het onverharde oppervlak en is voorzien van dubbele racestrepen, een unieke voorkant, een dramatische achterspoiler en 19-inch, glanzend witte lichtmetalen velgen geïnspireerd op de lange geschiedenis van Ford in competitieve rally’s.

Een elektrische aandrijflijn met dubbele motor en vierwielaandrijving levert 950 Nm koppel en 486 pk vermogen. 6, 7 terwijl de speciaal afgestelde ophanging 20 mm hoger is dan die van de Mustang Mach-E GT om de bodemvrijheid voor onverharde oppervlakken te vergroten.

Ford bevestigde vandaag ook dat de Mustang GTD, de meest gedurfde en geavanceerde Mustang ooit, naar Europa komt.

De straatlegale, ultra-high-performance auto is voorzien van geavanceerde technologie, waaronder actieve aerodynamica en semi-actieve ophanging, en zal in strikt beperkte aantallen te koop zijn.

Deelnemers aan de 24 uur van Le Mans endurance race op 15 en 16 juni kunnen de Mustang GTD in het metaal zien, terwijl ze ook de Mustang GT3 zien strijden. De Europese aanvragen voor de Mustang GTD zullen nu naar verwachting deze zomer worden geopend – meer details zullen binnenkort worden gedeeld.

Een legende in de maak na 60 jaar

Sinds 1964 zijn er meer dan 10 miljoen Mustangs verkocht in zeven generaties. De iconische sportwagen is duizenden keren verschenen in film, televisie, muziek en videogames en is ’s werelds meest gelikete auto op Facebook geworden.

De Mustang heeft ook een legendarisch autosportrecord over de hele wereld behaald, behaalde zijn eerste overwinning in de Tour de France Automobile in het eerste jaar dat het te koop was en behaalde overwinningen en kampioenschappen in sportwagens, dragracen en rally’s.

De competitieve geest van de Mustang gaat tot op de dag van vandaag door met de Mustang Dark Horse Spec R, GT4 en de Mustang GT3 – die deze zomer de terugkeer van Ford naar de 24 uur van Le Mans zullen leiden.

Alle info:  Ford Mustang 60 Celebration om 24u van Spa – Ford Mustang 60 Celebration – 24 Hours of Spa (mustang60spa.be)

 Mustang 5.0-liter V8 CO2 emissies 274-282 g/km en brandstofefficiëntie 12,0-12,4 l/100 km WLTP. CO2 Het emissie- en brandstofefficiëntiebereik kan variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die door afzonderlijke markten worden aangeboden.
Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.
Gebaseerd op de wereldwijde registraties van lichte voertuigen van S&P Global Mobility die de afgelopen 10 jaar zijn geaggregeerd. Deze zijn samengesteld uit overheids- en andere bronnen en omvatten 95 procent van de wereldwijde volumes van nieuwe voertuigen in meer dan 80 landen. Sportwagens, zoals gedefinieerd door S&P Global Mobility, omvat tweedeurs coupé- en cabrioletmodellen.
3 Rijbereik tot 600 km op basis van volledig opladen van de Mustang Mach-E RWD Extended Range. Geschatte actieradius met behulp van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). De getoonde cijfers zijn ter vergelijking en mogen alleen worden vergeleken met andere voertuigen die volgens dezelfde technische procedures zijn getest. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de werkelijke rijomstandigheden, zoals temperatuur, rijgedrag, routeprofiel, onderhoud van het voertuig, leeftijd en conditie van de lithium-ionbatterij.
4 Tot 510 km rijbereik op basis van een volledige lading van de Mustang Mach-E Rally. Geschatte actieradius met behulp van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). De getoonde cijfers zijn ter vergelijking en mogen alleen worden vergeleken met andere voertuigen die volgens dezelfde technische procedures zijn getest. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de werkelijke rijomstandigheden, zoals temperatuur, rijgedrag, routeprofiel, onderhoud van het voertuig, leeftijd en conditie van de lithium-ionbatterij.
5 Officieel gehomologeerde brandstofefficiëntie en CO2 emissies zullen dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd. In overeenstemming met de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP).
6 Berekend op basis van de piekprestaties van de elektromotoren bij het piekvermogen van de batterij. Uw resultaten kunnen afwijken.
7 Het maximale vermogen en het koppel zijn onafhankelijke kenmerken en kunnen niet tegelijkertijd worden bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait