De Lamborghini Huracán Sterrato All-Terrain Ad Personam speciale serie

Exclusieve editie van 12 exemplaren gepresenteerd op de Milan Design Week

Sant’Agata Bolognese/Milaan, 18 april 2024 – Automobili Lamborghini presenteert een limited edition ‘All Terrain’ Ad Personam speciale serie van de Huracán Sterrato tijdens de prestigieuze Milan Design Week in Italië. De 12 auto’s, met exclusieve kleurstellingen ontwikkeld door Lamborghini’s Ad Personam-studio in samenwerking met het Centro Stile, zijn geïnspireerd op vier verschillende terreinen waaraan de Huracán Sterrato vooral zijn talenten leent: sneeuw, zand, ongebruikelijke tracks en de aardsheid van dorre woestijnen.

Gepresenteerd door Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini, beleefden de All-Terrain-versies hun wereldpremière aan meer dan 200 gasten in Segheria van Tanja Solci, Milaan – de gekozen framelocatie die bekend staat als Object d’Art vanwege haar restauratievisie – met een speciaal gecreëerde setting om de provocerende en bijzondere persoonlijkheden van de speciale serie te presenteren. Geïnspireerd door de ontwrichtende tendensen van de natuur, wordt elke auto gezien tegen een achtergrond van de specifieke omgeving waardoor zijn kleurstelling wordt beïnvloed, zoals rotsen, woestijn en bossen.

“De Huracán Sterrato heeft vanaf het moment van zijn lancering het supersportwagenlandschap ontwricht”, aldus Stephan Winkelmann. “De All-Terrain Sterrato viert zijn kenmerkende, meerlagige persoonlijkheid, altijd evenzeer een supersportwagen als een ontdekkingsreiziger van nieuwe wegen. Net als de natuur laat de Sterrato zich niet beperken en zal hij altijd een manier vinden om innovatieve routes uit te stippelen.” 

Elk van de vier Sterrato-versies is voorzien van een mat camouflagekleurenschema dat is ontworpen door Lamborghini’s Ad Personam-studio: de All-Terrain-edities weerspiegelen de natuurlijke omgevingen waarin de Sterrato uitblinkt en nemen de kleuren over van de landschappen waaruit ze hun inspiratie halen. NEVE (sneeuw) neemt de verfijnde ijskoude tinten van de toendra aan; SABBIA (zand) heeft de neutrale tinten van warme woestijn en groene cactussen, die doen denken aan duinen en oases. De BOSCO (groene baan) doet denken aan de bomen, mossen en bladeren van bospaden, terwijl de TERRA (grind) herinnert aan de warme grond en het zand van heidevelden en dorre landschappen onder krachtige zonsondergangen. Het unieke exterieur is afgewerkt met dak en bovenste motorkapbekleding in matzwart, samen met dakrails en dwarsbalken. Het onderste deel van de auto is ook matzwart gespoten met een onderste band in een accentkleur voor elk van de vier versies, afgezet door Morus 19″ matzwarte gesmede velgen, complementaire remklauwkleuren en extra verlichting. Aanvullende interne Ad Personam-specificaties zijn voorzien van donker chroom en carbon keperstof met Alcantara, gelaserde Sterrato-graphics en een Ad Personam-plaat die de speciale editie aanduidt, terwijl de externe kleurstelling herinnert.

“De All-Terrain Sterrato is een echte Lamborghini in zijn dynamische capaciteiten en de manier waarop hij verrast door het onverwachte te leveren”, zegt Design Director Mitja Borkert. “Het Sterrato-concept, ontwikkeld door ons Centro Stile, is samen met onze Ad Personam-afdeling naar een hoger niveau getild om de verschillende dimensies van het veelzijdige karakter en de talenten van de Sterrato te benadrukken, en benadrukt echt zijn plezierige persoonlijkheid om overal naartoe te gaan.”

De auto, die tijdens het avondevenement werd gepresenteerd, werd op het podium onthuld in een display dat de kracht van de natuur en avontuur opriep. Een gigantische Trompe L’Oeil die het perfecte decor voor de onthulde auto uitbeeldt, werd ’s avonds live gecreëerd door een Italiaanse kunstenaar.

Voor de gelegenheid heeft de met een Michelin-ster bekroonde Italiaanse culinaire ervaring, ontworpen door chef-kok Enrico Cerea van het beroemde “Da Vittorio”, gerechten aangeboden die zijn geïnspireerd op de koelte van sneeuw en ijs, de hitte van de woestijn en de weelderige vegetatie van het bos, met verder entertainment van een Milanese top-DJ. De aanwezigen verkenden de 3T-fiets geïnspireerd op Lamborghini-supersportwagens, evenals culti-geuren, en een workshop waarin de ambachtelijke creatie van de iconische Gommino-loafer werd gedemonstreerd door het Italiaanse designhuis Tod’s, allemaal licentiepartners van Automobili Lamborghini.

De 12 auto’s zijn al verkocht aan geselecteerde klanten in de drie belangrijkste commerciële gebieden van de VS en Latijns-Amerika (ALA), Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Azië-Pacific en Australië (APAC) binnen het totale productievolume van 1499 waarvoor de leveringen in 2023 zijn begonnen. Elke EMEA, evenals de andere gebieden, zal de 4 unieke auto’s uit de speciale serie ontvangen die de unieke auto’s in hun land zullen zijn.

“Het Sterrato-concept bewees zichzelf vanaf het moment dat het voor het eerst werd onthuld, niet alleen onderschreven door gewonnen prijzen, toejuichingen van media en klanten, maar ook door het klinkende commerciële succes met alle eenheden die onmiddellijk uitverkocht waren”, aldus Chief Commercial and Marketing and Officer, Federico Foschini. “Gelimiteerde series die Lamborghini’s competentie op het gebied van personalisatie via onze Ad Personam-studio demonstreren, zijn een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsmodel, met de Milan Design Week het perfecte forum om deze capsule-editie te presenteren.”

De 5,2-liter V10-motor van de Sterrato levert een maximaal vermogen van 610 pk en een koppel van 560 Nm bij 6.500 tpm, gecombineerd met een 7-traps transmissie met dubbele koppeling en elektronisch geregelde vierwielaandrijving met mechanisch zelfblokkerend achterdifferentieel. De bredere rupsbanden en de hogere rijhoogte helpen de rijplezier van de supersportwagen te maximaliseren, zowel op de weg als buiten het asfalt. Hij is ontworpen om optimale prestaties te bieden op losse oppervlakken, accelereert van 0 naar 100 km/u (62 mph) in 3,4 seconden en bereikt een topsnelheid van 260 km/u (160 mph).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait