Opendeurdag bij Cadycar en Mistral Classics

Interessante klassiekers stelen altijd met gemak ons hart en dat was nu ook weer het geval op de opendeurdagen van Cadycar en Mistral Classics aan de Oostkaai in Ieper.  cadycars.be/nl/home-nl/

 

Ons bezoek startte bij Cadycar en het moet gezegd, zowel de collectie als de inrichting zijn verbluffend.

Als eerste zie je verschillende Citroën SM met enkele Chapron modellen en een Heuliez Espace, maar daarnaast ook de snelste SM ter wereld die records reed op de Amerikaanse zoutvakte in Bonneville.

Eigenaar Thierry Dehaeck draagt tevens Maserati een warm hart toe en dat weerspiegelt zich onder meer in een uiterst zeldzame Quattroporte II en een speciale Frua-versie van de Quattroporte. Verderop houden een leuke Chevrolet Impala en enkele knappe Jaguar XK (120-140-150) een tweetal Mustang Shelby gezelschap. Ferrari mag in zo’n puike collectie uiteraard niet ontbreken en dat gebeurt met twee Daytona-modellen en een prachtige 275 GTB.

Enfin, we kunnen hier niet alle tentoongestelde wagens opsommen, maar de Dehaeck-collectie is zonder twijfel een pareltje. Dat alles wordt bovendien op een sublieme wijze gepresenteerd. Chapeau!

Het is maar even de straat oversteken en je komt zo bij Mistral Cars terecht.

Dit restauratiebedrijf straalt een behoorlijke portie professionaliteit uit en ook hier waren we een en al bewondering.

Wat dacht je van een Maserati Sebring in de intensive care afdeling (met serieus veel carrosseriewerk), een Indy, Ghibli en een lot Biturbo’s?

Een prachtige Delage Boattail siert de showroom terwijl een Maserati Mexico en een zeldzame Edsel Corsair 1959 op de parking lonken naar een klant. In de werkplaats zien we een Jensen Interceptor op de operatietafel, zijn Chrysler V8 krijgt hier de nodige opfrisbeurt, maar het is toch de zeldzame supercharged Stutz Blackhawk, die ooit meereed in Le Mans, die de show steelt.

Voor een beter overzicht verwijs ik je naar de bijgaande foto’s.

It was a happy day!

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait