EEN PODIUM EN ENKELE BELANGRIJKE PUNTEN VOOR DS AUTOMOBILES OP HET LEGENDARISCHE CIRCUIT VAN MONACO!

  • Het team van DS Automobiles heeft een geweldige teamprestatie neergezet tijdens de E-Prix van Monaco
  • Stoffel Vandoorne werd derde in de meest glamoureuze race van het jaar en behaalde zijn eerste podium met DS Automobiles
  • Jean-Éric Vergne eindigde als vierde en scoorde enkele belangrijke punten

 

Het ABB FIA Formula E World Championship organiseerde dit weekend zijn meest prestigieuze race van het jaar, met de Monaco E-Prix waar zowel coureurs als fans reikhalzend naar uitkeken. Naast de bekende uitdaging om een auto door de vangrails van het bochtige 3,3 kilometer lange stratencircuit te rijgen, presenteerde het vorstendom ook enkele van de grootste hoogtepunten van het jaar, met de klim van Sainte-Dévote naar het beroemde Casino, vervolgens de afdaling naar de haven en het zwembadcomplex.

De twee DS E-TENSE FE23-auto’s, schitterend in hun zwart-gouden ‘Grand Gala’-kleuren, schitterden ook in de kwalificatie. Na de laatste fase van de duels te hebben bereikt, claimde Stoffel Vandoorne de tweede tijd algemeen. Om de prestaties van de Franse premiumconstructeur te onderstrepen, was dit de vijfde keer in acht races dat een aandrijflijn van DS Automobiles op de eerste rij op de grid stond: meer dan welke andere constructeur dan ook. Jean-Éric Vergne was ook meteen op dreef op het legendarische Monegaskische stratencircuit en stond als vijfde op de grid.

De race van Stoffel Vandoorne kende een vliegende start en hij nam de leiding tot net voor een safety car naar buiten kwam als reactie op een ongeval op het zwembadcomplex. Hij zakte een paar plaatsen met de activering van zijn twee aanvalsmodi, maar bleef constant in de strijd om de leiding, net voor zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne. De twee voormalige kampioenen slaagden erin een perfect teamspel te spelen toen een tweede safety car werd ingezet, waardoor de race met twee ronden werd verlengd.

Toen de actie met nog vijf ronden te gaan werd hervat, haalde Vandoorne het meeste uit zijn prestaties om zijn eerste podium met DS Automobiles veilig te stellen. JEV – de houder van het record voor de meeste gescoorde punten in de geschiedenis van de Formule E – eindigde als vierde en scoorde vitale kampioenschapspunten. Al met al was het een uitstekende teamprestatie van de Franse fabrikant.

Na de achtste van 16 races dit jaar staan Jean-Éric Vergne en Stoffel Vandoorne zevende en negende in het rijdersklassement, terwijl DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT vijfde staan in het teamklassement: heel dicht bij het voorlopige constructeurspodium.

Na de straatrace in Monaco gaan de deelnemers aan het ABB FIA Formula E World Championship naar een andere klassieke locatie: het Berlijnse Tempelhof-luchthavencircuit. De Formule E, die voor de 10e keer in Duitsland verschijnt, heeft een nieuwe lay-out voor Berlijn samengesteld, wat een extra uitdaging oplevert voor de double header die gepland staat van 11-12 mei.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

“Monaco was een zeer positieve race voor ons. Onze DS E-TENSE FE23-auto’s waren de hele dag competitief en onze coureurs zetten een geweldige show neer. We hadden een uitstekende kwalificatiesessie en eindigden opnieuw op P2 en ook op P5. Daardoor konden we vooraan starten op een circuit waar inhalen altijd erg lastig is en waar altijd het risico bestaat dat we samenkomen. Wat onze chauffeurs betreft, ze waren zoals altijd uitstekend. We hebben veel punten gescoord en dat stelt ons in staat om vooruitgang te boeken in het kampioenschap. Ons harde werk werpt zijn vruchten af en alle inspanningen van het team hebben ons een aantal goede resultaten opgeleverd. Het podium van Stoffel is de beste manier om de ‘Grand Gala’-kleurstelling te vieren die we naar Monaco hebben gebracht. Nu richten we ons op de E-Prix van Berlijn die eraan komt.”

Stoffel Vandoorne, Formule E-kampioen 2022

Ik ben verheugd om mijn eerste podium te scoren met DS Automobiles in Monaco. Het heeft lang geduurd en ik ben erg blij, vooral om het met deze speciale kleurstelling te doen op zo’n uniek evenement. Bovendien, omdat ik in Monaco woon, is het een beetje een thuispodium voor mij. We hadden een goede dag, zonder echte fouten te maken, met een uitstekende kwalificatie en een solide race. We hebben de start van de race goed gemanaged en ik lag op een gegeven moment zelfs aan de leiding. Helaas verloor ik de leiding toen ik mijn tweede aanvalsmodus activeerde en de twee Jaguars voor me kwamen. Vanaf dat moment speelden hun twee coureurs een teamspel om hun respectievelijke aanvalsmodi te activeren zonder plaatsen te verliezen. Dus ik ben blij dat ik op het podium sta, maar tegelijkertijd een beetje gefrustreerd, omdat ik het gevoel heb dat we vandaag hadden kunnen winnen.”

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019

“Het was een goed weekend voor het team, met veel belangrijke punten gescoord. Ik ben ook erg blij om Stoffel weer op het podium te zien. Het is een tijdje geleden voor hem, en ik weet hoe geweldig het voelt om daarboven te zijn. We hebben duidelijk een geweldige dynamiek op gang, die laat zien hoe goed we de laatste tijd hebben gewerkt. We gaan zo hard blijven werken en alles blijven geven om grote punten te blijven scoren in de komende races.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 113 vluchten
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 49 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait