Geïnspireerd door een autolegende uit de jaren vijftig: Maak kennis met Automobili Pininfarina Battista Cinquantacinque

  • De Battista Cinquantacinque heeft de iconische Blu Savoia Gloss-carrosserie en het contrasterende Bianco Sestriere Gloss-dak, dat is geïnspireerd op de originele Lancia Florida-showauto uit 1955
  • De naam Cinquantacinque, afgeleid van het Italiaanse woord voor 55, is een eerbetoon aan de iconische door Pininfarina ontworpen klassieke auto
  • De elegante Lancia Florida was een favoriet van de man die het klassieke model schreef en die zijn naam gaf aan de snelste en krachtigste Italiaanse straatauto – Battista ‘Pinin’ Farina
  • Unieke Battista Cinquantacinque afgebeeld naast een van de slechts drie Lancia Florida sedans
  • Het Automobili Pininfarina Design Team liet zich inspireren door de Lancia Florida uit 1955 bij het creëren van het PURA Vision-ontwerpconcept, dat de basis vormt voor alle toekomstige Automobili Pininfarina-modellen
  • Bijbehorende middelen kunnen hier worden gedownload

(CAMBIANO – 8 MEI 2024) Automobili Pininfarina heeft een unieke Battista-opdracht samengesteld als passend eerbetoon aan de Lancia Florida uit 1955 – een voertuig ontworpen en geliefd door Battista ‘Pinin’ Farina.

De Lancia Florida werd begin jaren vijftig getekend door Battista ‘Pinin’ Farina. Het stond bekend als een rollende sculptuur die nieuwe ontwerpperspectieven inspireerde. Pinin’s persoonlijke Florida, die te bewonderen is als onderdeel van de Pininfarina SpA Collection in Cambiano (Turijn), was gedurende zijn hele carrière de dagelijkse drijfveer van de oprichter van Carrozzeria Pininfarina. De prachtige Battista Cinquantacinque hyper GT is een eerbetoon aan dit unieke erfgoed.

Het exterieur is afgewerkt in een onberispelijke Blu Savoia Gloss-lak, gecontrasteerd door het Bianco Sestriere Gloss-dak en gecompleteerd door het elegante Brushed Anodised-sieradenpakket. Binnenin is het bekleed met een op maat gemaakte Mahagoni (Poltrona Frau Heritage Leather). De kleurstelling en naam Cinquantacinque, vertaald naar ’55’ in het Italiaans, zijn een elegante eerbetoon aan de iconische, klassieke Lancia Florida uit 1955, gestyled door Carrozzeria Pininfarina.

Het Cinquantacinque-model is voorzien van een aantal unieke inscripties die wijzen op het erfgoed en de herkomst. Zowel de passagiersdeurplaat als de onderkant van de actieve achtervleugel zijn voorzien van de ‘Cinquantacinque 55’-signatuur.

Elke Battista wordt aangedreven door vier onafhankelijke elektromotoren en een krachtige lithium-ionbatterij van 120 kWh, die 1.900 pk en 2.340 Nm koppel levert. Deze geavanceerde aandrijflijn zorgt voor opwindende prestaties, zoals een acceleratie van 0-100 km/u in 1,86 seconden en 0-200 km/u in 4,75 seconden, evenals een comfortabel rijbereik tot 476 km.

De Battista Cinquantacinque zal zijn publieksdebuut maken in Tokio, Japan, wanneer het wordt geïntroduceerd aan klanten in de regio, samen met retailpartner, SKY GROUP, als onderdeel van de voortdurende wereldwijde expansie van Automobili Pininfarina.

Klanten in de regio krijgen Automobili Pininfarina’s belofte van ‘Dream Cars’ te zien. Made Real.’ uit de eerste hand, het bieden van een gepersonaliseerde klantervaring en ervoor zorgen dat elk met de hand vervaardigd voertuig de Atelier-faciliteit in Cambiano verlaat met bestemming Japan, is een unieke uitdrukking van de persoonlijkheid van elke klant.

Dave Amantea, Chief Design Officer bij Automobili Pininfarina, zei: “Dit was echt een speciale en unieke kans om een auto te ontwerpen die een eerbetoon is aan het erfgoed van Pininfarina SpA. De kleurencombinatie van de Battista Cinquantacinque is ongelooflijk en toont de visie die Battista Farina had toen hij begin jaren vijftig de Lancia Florida ontwierp. Niet alleen dat, maar datzelfde model heeft me ook geholpen bij het creëren van het PURA Vision-ontwerpconcept, een werkelijk uniek voertuig dat de sjabloon vormt voor toekomstige modellen van Automobili Pininfarina.”

De Lancia Florida sedan vormde niet alleen de inspiratie voor de Cinquantacinque Battista, maar ook voor enkele van de belangrijkste designelementen van het designconcept PURA Vision, een auto die de basis vormt voor alle toekomstige Automobili Pininfarina-modellen.

De sedan uit de jaren 50 heeft deuren die naar achteren kunnen worden geopend en geen B-stijl, wat zich direct vertaalde naar de Lounge Doors op de PURA Vision. Ze scharnieren dramatisch naar boven en bieden in combinatie met de pilaarloze opening en de naar achteren scharnierende achterdeuren onbeperkte toegang tot de ruime 2+2 zitplaatsen van het designconcept.

Automobili Pininfarina staat in de voorhoede van pure Italiaanse luxe-ervaring, met zijn op maat gemaakte samengestelde aanpak die nauwkeurige afstemming op de specifieke voorkeuren van individuele klanten mogelijk maakt. Elk voertuig is een uniek, handgemaakt meesterwerk en een weerspiegeling van de persoonlijkheid van de klant met inspiratie van de ambachtslieden van Automobili Pininfarina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait