Bridgestone ontwikkelt exclusieve Potenza Sport-banden voor Maserati’s eerste volledig elektrische SUV

  • De nieuwe volledig elektrische Maserati Grecale Folgore is uitgerust met speciaal ontwikkelde 20-inch Bridgestone Potenza Sport ENLITEN-banden.
  • De speciale Bridgestone banden voor de Grecale Folgore vergroten de actieradius van de EV, en bieden voor superieure rij prestaties in moeilijk eomstandigheden op zowel droog als nat wegdek.

Het is de laatste in een lange reeks samenwerkingen tussen de twee topmerken, waaronder hun recente partnerschappen voor de MaseratiMC20 en Maserati Grecale.

Bridgestone, wereldwijd marktleider in premium banden en duurzame mobiliteitsoplossingen, is door Maserati gevraagd om speciale banden te ontwikkelen voor de eerste volledig elektrische SUV van Maserati, de Grecale Folgore speciale. Na de recente samenwerkingen voor onder meer de Maserati MC20 supercar en de Maserati Grecale, heeft Bridgestone aan een exclusieve band gewerkt die de prestaties op de weg van de allereerste volledig elektrische SUV van Maserati verbetert. Hiervoor werkt Bridgestone met zijn Potenza Sport ENLITEN-banden, het paradepaardje van Bridgestone op het gebied van ultra-high performance.

De Bridgestone Potenza Sport ENLITEN, levert topprestaties op droog wegdek. Voor een nat
wegdek is er de ondersteuning van een premium pakket. Zo kunnen de bestuurders van de Maserati Grecale Folgore altijd rekenen op uitstekende rijeigenschappen onder uitdagende omstandigheden op zowel droog als nat wegdek.

De op maat gemaakte band voldoet volledig aan de specifieke behoeften van de Maserati
Grecale Folgore en verbetert zijn prestaties dankzij het gebruik van ENLITEN-technologie,
Bridgestone’s innovatieve aanpak voor bandenontwikkeling. Deze geavanceerde technologie
zorgt voor maximale veiligheid, uitstekende bandenprestaties en verbetert tegelijkertijd de
eigenschappen van de band op het vlak van duurzaamheid.

Elektrische innovaties
Naast een succesvolle en langdurige samenwerking, delen Bridgestone en Maserati ook hun
sterke betrokkenheid bij elektrificatie. De speciaal ontwikkelde Bridgestone band voor de
nieuwe Maserati Grecale Folgore, zorgt voor een zeer lage rolweerstand – met het beste EU
Label A-klasse – om de actieradius van 500 km van de Maserati Grecale Folgore te vergroten.1

Bridgestone zet zich met een geïntegreerde aanpak in om elektrische mobiliteit voor zowel automobilisten als wagenparken efficiënter en toegankelijker te maken. Als pionier op het gebied van hoogwaardige banden en geavanceerde bandentechnologieën voor EV’s, biedt Bridgestone ook speciale fleet- en mobiliteitsoplossingen. Bovendien werkt Bridgestone nauw samen met toonaangevende EV-fabrikanten en bouwt het een EV-ready retail- en servicenetwerk uit. Maserati is het eerste Italiaanse luxemerk dat 100% elektrische voertuigen lanceert. Met het streven om tegen 2025 elektrische varianten van al hun modellen te produceren en tegen 2030 uitsluitend nog volledig elektrische voertuigen te produceren., tonen ze hun inzet voor duurzame mobiliteit.

In overeenstemming met Maserati’s diepgewortelde Italiaanse geschiedenis is de Maserati Grecale Folgore ontworpen en geproduceerd in Italië, net als de op maat gemaakte Bridgestone Potenza Sport ENLITEN-banden.

Bridgestone heeft zijn eigen Virtual Tyre Development-technologieën samengevoegd met
Maserati’s rijsimulator. Dit zorgde ervoor dat de band op maat kon worden ontworpen en getest in een digitale omgeving. Hierdoor waren er minder fysieke prototypes en tests nodig, wat resulteerde in minder gebruik van grondstoffen, lagere CO2-uitstoot en een snellere lancering van de band op de markt.

Steven De Bock, Vice President Original Equipment bij Bridgestone EMEA,: ”De Grecale Folgore markeert een belangrijke mijlpaal voor Maserati op hun weg naar elektrificatie, en we
zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan de prestaties met Bridgestone-banden. We delen
een sterke toewijding om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen. Het is fantastisch om te zien dat onze samenwerking nieuwe wegen opent op het vlak van elektrische mobiliteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait