“De aanraking: de kracht van emoties”

Sant’Agata Bolognese, 14 mei 2024 – Het uiten van emoties door louter aanraking van de handen, het beschrijven van wat niet met de ogen te zien is. Dit zijn de thema’s die aan bod komen in de nieuwe Automobili Lamborghini-video die laat zien hoe elke emotie uniek is, net zoals de manier om deze uit te drukken uniek is. “The Touch: The Power of Emotions”: de video valt samen met de Europese Maand van de Diversiteit en benadrukt de aandacht die het Bolognese bedrijf Sant’Agata Bolognese besteedt aan de kwesties van diversiteit en inclusie.

De video, waarvoor Automobili Lamborghini UICI (de Italiaanse Unie van Blinden en Slechtzienden ETS – APS) wil bedanken, beschrijft de sensaties die de hoofdrolspelers ervaren bij het aanraken van een Huracán Tecnica[1]. Elke intensiteit van emotie, gedetecteerd door sensoren die aan hun handen zijn bevestigd, komt overeen met een andere kleur omdat, zoals een van hen zegt, “aanraken betekent toegang krijgen tot alle vormen van kennis.”

De video is geïnspireerd op een echt evenement op de luchthaven Bologna Guglielmo Marconi, toen Luca Grasso, directeur van Polo Tattile Multimediale in Catania (een multimediaal aanraakcentrum voor blinden en slechtzienden), de kans werd geweigerd om een Lamborghini aan te raken die daar te zien was. Deze episode motiveerde Automobili Lamborghini om contact op te nemen met de Milanese vestiging van de UICI en samen aan dit project te werken.

Het initiatief maakt deel uit van Lamborghini’s inzet om inclusie te bevorderen en zijn geschiedenis en producten toegankelijk te maken voor een steeds breder publiek. Sinds 2019 biedt het Lamborghini Museum een reeks evenementen aan waarbij bezoeken worden uitgevoerd in Italiaanse Gebarentaal (LIS), met een gecertificeerde LIS-tolk, in een reis om de geschiedenis en de technologische innovaties van de meesterwerken gemaakt in Sant’Agata Bolognese te ontdekken.

Vanaf juni 2024 kunnen mensen die blind of slechtziend zijn genieten van een bezoek aan het Lamborghini Museum. Gasten hebben de mogelijkheid om, op reservering, deel te nemen aan rondleidingen waarbij ze tentoongestelde modellen kunnen aanraken en de wereld van Lamborghini kunnen ervaren door de sensaties die worden gecreëerd door fysiek contact met de auto’s.

Voor informatie en reserveringen voor rondleidingen door het Lamborghini Museum kunt u een e-mail sturen naar visit@lamborghini.com.

Link naar video deel één op YouTube: https://youtu.be/ndbsc2df7Vg

Link naar video deel één met audiodescriptiehttps://youtu.be/AolGHb5t_7I

Link naar video deel twee op YouTube: https://youtu.be/7419BX3KYEk

Link naar video deel twee met audiodescriptiehttps://youtu.be/Gd5rWbQj6M8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait