Volvo Car Belgium kondigt vol trots partnership aan met designer en content creator Jordy Arthur Vaesen

In juni 2023 lanceerde Volvo de EX30: een kleine SUV die grootse Volvo dingen doet: volledig elektrisch, de kleinste CO2-voetafdruk van alle Volvo’s tot nog toe, veilig, comfortabel, vol geavanceerde technologie en uiteraard met een iconisch Scandinavisch design. Bovendien heeft hij een Belgisch kantje, want vanaf 2025 zal hij van de band rollen in de Gentse Volvo fabriek.

Jordy Arthur x Volvo

Deze zaken hebben ook juist modeontwerper Jordy Arthur overtuigd. Voor de verwelkoming van de EX30 in 2023 ontwierp Jordy een passende custom denim look, 100% gemaakt uit gerecycleerde materialen en deadstock. Deze samenwerking viel zo in de smaak, dat zowel Volvo als Jordy nu voor een langetermijnsamenwerking kiezen. Jordy rijdt vanaf nu rond in een EX30 als trotse ambassadeur en zal regelmatig zijn ervaring met de wagen delen op zijn social mediakanalen.

 

“Ik vond het zeer belangrijk en overtuigend dat Volvo volop inzet op duurzaamheid, wat toch een uitdaging is voor een automerk. Als ik meer over de visie van Volvo leerde en de EX30 van dichtbij mocht ervaren, zag ik meteen dat het perfect voor mij was. Ik ben zelf erg bezig met duurzaamheid in de modewereld dus een auto met zo’n lage koolstofvoetafdruk die dan ook nog eens het hoogste aantal gerecycleerde materialen gebruikt van alle Volvo’s, past perfect in mijn straatje, zeker als hij er design-wise ook zo fantastisch uit ziet,” aldus Jordy.

 

Jordy is naast modeontwerper ook oprichter van zijn eigen modeacademie JA Academy. Je kan zijn werk kennen van de looks die hij gemaakt heeft voor onder andere Pommelien Thijs, Merol, Charlotte Adigéry, Laura Tesoro… Daarnaast bereikt hij via Instagram en TikTok telkens een half miljoen mensen.

 

“We waren bij Volvo op zoek naar iemand die het uniek karakter van onze nieuwe EX30 kan uitdragen, zowel op vlak van duurzaamheid, design als innovatie. Zo kwamen we bij Jordy terecht. Iemand met zo veel passie, een hart voor mode en een voorstander van het hergebruiken van materialen vormt de perfecte ambassadeur voor ons merk,” vertelt Miranda Houbrechts, Head of Consumer Experience. “De EX30 is de ideale stadswagen maar is ook comfortabel genoeg om ook langere trips mee te ondernemen. Een perfecte auto dus voor een bezige bij als Jordy.”

 

Over Jordy

Jordy Arthur x Volvo

Jordy Arthur is een Belgische modeontwerper en content creator.

Hij gebruikt mode als een middel om te experimenteren en zijn eigen creativiteit te verkennen. Hij daagt de gendergrenzen uit en heeft voor zichzelf een vrijheid gecreëerd om constant te transformeren en te evolueren. Altijd met genoeg “neem jezelf niet te serieus” in de mix.

In zijn werk zet hij vraagtekens bij de “old ways” van mode door upcycling en deadstock (ongebruikte materialen) te gebruiken, maar ook door zich niet per se te richten op verkoop. Hij gebruikt zijn sociale media om inkomsten te genereren, waardoor hij zich meer kan richten op mode als een vorm van kunst in plaats van een product.

Door zijn werk en proces te delen op social media heeft hij een grote gemeenschap volgers verzameld, wat resulteert in een relatie die zowel de kijker als de maker inspireert.

Momenteel bouwt hij aan zijn eigen online modeacademie, JA-ACADEMY, om mensen op te leiden die ontwerper willen worden of gewoon hun eigen modeprojecten willen starten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait