1000 Miglia 2024

Brescia, 7 juni 2024 – De mooiste race ter wereld keert terug van 11 tot 15 juni in 2200 kilometer die de prachtige auto’s die tussen 1927 en 1957 zijn gebouwd, in vijf etappes zullen afleggen, volgens het format dat vorig jaar werd ingehuldigd. De ongebruikelijke route tegen de klok in voegt een episch tintje toe aan de krachttoer van de klassieke juweeltjes en roept de legende op van de eerste 1000 Miglia-snelheidsrace-edities.

De eerste historische etappefinish in Turijn: na de passages van 1947 en 1948 stopt het konvooi voor het eerst in de stad Savoye en, begroet door de Rode Pijl die op de Mole Antonelliana wordt geprojecteerd, paradeert het door de straten van het stadscentrum tot aan de verwelkoming op Piazza San Carlo. Een andere nieuwigheid is Genua, waar de eerste racelunch wordt gehouden. Viareggio, Rome en San Lazzaro di Savena de andere stadsetappes.

Vanaf zondagochtend 9 juni begint de pre-race met de opening van de technische en administratieve controles in de Brixia Forum Paddock, om 16.30 uur gevolgd door de inhuldiging van de 1000 Miglia Village op Piazza Vittoria. Hier, twee uur later, worden de motoren aangezet voor de zevende editie van de Trofeo Gaburri, met auto’s die strijden tussen Corso Zanardelli en het kasteel van Brescia, met de finish op Piazza Paolo VI.

Ook het stadscentrum is klaar om de 1000 Miglia te verwelkomen: op zondag, maandag, dinsdag en zaterdag parkeren de auto’s op de pleinen en straten van het centrum, waar restaurants, bars en winkels tot laat in de nacht open blijven. Vanaf zaterdag 18.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het podium van het White Night-festival op Piazza Loggia.

Voorafgaand aan het oldtimerkonvooi zijn de Ferrari’s van de Tribute 1000 Miglia en de 1000 Miglia Green Full-Electric auto’s, gevolgd door de Supercars en Hypercars die deelnemen aan de 1000 Miglia Experience. Het 1000 Miglia Autonomous Drive-project met de Politecnico Universiteit van Milaan gaat door: de auto met de robo-driver zal worden gepresenteerd bij de inhuldiging van het dorp en heeft tot doel een groot deel van de route in Autonomous Drive-modus af te leggen, ook dit jaar bestuurd door Matteo Marzotto.

De roze auto van de 1000 Miglia Charity keert ook terug ter ondersteuning van IEO – WOMEN’S CANCER CENTER, waarin verschillende persoonlijkheden uit de showbusiness om de beurt zullen spelen.

 

Foto’s: Dirk en Jan Van Maele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait