Apollo Tyres aan het stuur van een uitzonderlijke Nederlandse elektrische auto tijdens de rally ‘1000 Miglia Green’

  • Vredestein is ‘Official Tyre Partner’ van 1000 Miglia (11-15 juni)
  • Voor de emissieloze ‘1000 Miglia Green’ zal de deelnemende Nederlandse Carice TC2, een volledig elektrische sportwagen, worden uitgerust met Vredestein Sprint Classic-banden
  • De extreem zeldzame TC2, die momenteel zijn debuut buiten Nederland maakt, is een handgemaakte, lichtgewicht elektrische sportwagen die technologie uit de 21e eeuw combineert met de look en feel van een klassieker
  • De Sprint Classic-band van Vredestein combineert een klassieke look met moderne prestatienormen

4 juni 2024 Apollo Tyres, de sinds lange tijd, officiële bandenpartner van de iconische klassieke 1000 Miglia-rally met het merk Vredestein, werkt samen met de Nederlandse autofabrikant Carice Cars voor het 1000 Miglia Green-evenement van dit jaar.

Het allereerste productiemodel van de volledig elektrische TC2-sportwagen zal zijn uitgerust met Vredestein Sprint Classic-banden bij zijn deelname aan de 1000 Miglia Green, die alleen voor elektrische voertuigen en hybrides is bestemd en parallel loopt aan de oorspronkelijke 1000 Miglia-rally. Beide evenementen vinden plaats van 11 tot 15 juni, over de schilderachtige en uitdagende wegen tussen Brescia en Rome.

 

Als Official Tyre Partner is het merk Vredestein zichtbaar op de 1000 Miglia, 1000 Miglia Green, Coppa delle Alpi en Warm Up USA, en zal het merk worden opgenomen in de online en offline marketing van elk van deze evenementen.

Carice zal tijdens de 1000 Miglia Green in juni debuteren, waarin de kenmerkende fusie van de TC2 met retrostijl en moderne technologie tot uiting komt. Terwijl Carice zich voorbereidt op het voltooien van de eerste batch voertuigen voor Europese klanten. De auto is een handgemaakte cabriolet-sportwagen, ontworpen en geproduceerd in Nederland. Hij weegt slechts 630 kg en combineert geavanceerde technologie met tijdloze esthetiek. Hij heeft een bereik van meer dan 300 km op één lading. De 1000 Miglia Green van dit jaar is het eerste openbare evenement waarin de TC2 buiten Nederland kan worden aanschouwd.

De TC2 heeft dezelfde filosofie als de Vredestein Sprint Classic, een zomerband die een klassieke uitstraling combineert met hedendaagse prestaties. Geholpen door een geavanceerde loopvlaksamenstelling en een geavanceerde constructie, biedt de Sprint Classic superieure grip en tractie in natte en droge omstandigheden en is geschikt voor snelheden tot 270 km/h. De Sprint Classic-band is ontwikkeld voor liefhebbers met oog voor detail en design en verbetert zowel de visuele aantrekkingskracht als de algehele rijervaring van de TC2.

Deelnemers aan de 1000 Miglia Green worden getest op hun rij- en navigatievaardigheden door middel van een reeks trajecten waarbij gemiddelde snelheden, tijden en afgelegde afstanden worden meegerekend en waarvoor punten worden toegekend.

“De meeste auto’s die deelnemen aan de 1000 Miglia stammen uit de jaren 50 en 60, dus voor de 1000 Miglia Green slaan we een brug tussen de klassieke en moderne autowereld door een auto te laten zien die retro-design combineert met de nieuwste technologieën”, zegt Richard Holleman, CEO van Carice Cars. “De Vredestein Sprint Classic-banden vullen de TC2 perfect aan, benadrukken de eenvoud van het klassieke ontwerp en bieden hoogwaardige kwaliteiten. We zijn erg trots op onze nieuwe samenwerking met Apollo Tyres, na al vele jaren van samenwerking.”

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres voegt daaraan toe: “Vredestein, nu een trots lid van de Apollo Tyres-familie, en Carice Cars zijn beide gewaardeerde Nederlandse merken die een diepgewortelde toewijding aan kwaliteit en innovatie delen. Dankzij de geavanceerde ontwerp-, onderzoeks- en productiefaciliteiten in Nederland zijn deze twee bedrijven bij uitstek geschikt voor samenwerking tijdens de 1000 Miglia Green.”

In het afgelopen decennium hebben Apollo Tyres en Carice succesvol samengewerkt bij talloze projecten, waarbij hun gecombineerde expertise voor uitstekende oplossingen voor de automobielindustrie is gebruikt. De Carice TC2 is reeds beschikbaar voor klanten, met de Vredestein Quatrac als standaarduitrusting. Na de prestigieuze 1000 Miglia Green van dit jaar zal de auto ook worden aangeboden met de Vredestein Sprint Classic, die zijn aantrekkingskracht versterkt voor liefhebbers van autorijden en eigenaren van klassieke auto’s.

“Deze synergie tussen de geavanceerde bandentechnologie van Vredestein en de innovatieve elektrische voertuigen van Carice benadrukt de kracht van de hedendaagse Nederlandse productie. We zijn er trots op dat we die traditie kunnen voortzetten”, voegt Pouliquen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait