De Molen Classic 2024

De Molen Classic 2024, met vertrek in Tielt, liep daarna in een grote lus rond Gent en onderweg waren er toch wel de nodige akkefietjes. Wie zou er uiteindelijk klok en roadbook meester worden? Het finale antwoord was Gian Terweduwe en Mario Leys!
Tijdsdruk zette verschillende deelnemers ertoe aan om bepaalde interpretaties te maken van het roadbook en dat leidde dan weer tot fouten, misverstanden en tijdsverlies.

Deel 1 van de Molen Classic werd een nachtmerrie voor deelnemers en organisatie. Die schoot in actie, paste schema’s aan en hakte knopen door in het roadbook. Een vertragingvan 20 minuten werd wel meegesleept doorheen de ganse wedstrijd.
Voor de deelnemers die in Tielt in de ochtend het Mazcekplein afreden, ging het eerst richting Deinze, om dan via Kruisem en Zottegem tot in Aalst te rijden. Lebbeke, Zele en Sint-Niklaas waren de volgende bestemmingen om dan via Kaprijke, Evergem, Zomergem en Ruiselede opnieuw naar de Europahal in Tielt te keren. Na alle perikelen in deel 1zagen we een aantal teams die aardig scoorden. Bij het aanmelden in Baardegem, bij de eerste tussenstop, zijn er bijvoorbeeld Leo en Inge
Rackham, Gian Terweduwe en Mario Leys en Stefaan Vierstraete en Olivier Schmitt, die allen slechts 0,05 strafpunten lieten optekenen. Dan ging het richting Kaprijke, waar de tweede tussenstop stond gepland.
Ook in deel 2 was er een blokkaderit voorzien, maar veel deelnemers namen de tips die ze ontvingen in deel 1 ter harte. De foutenlast steeg wat. Zo zagen we Geert Verdonckt en Dirk Velghe met de Opel Manta A als best presterende duo met 4.30 punten. Samen met hun 0.15 van het eerste deel legde hen dat geen windeieren. Velghe en Verdonckt zouden uiteindelijk nog als derde algemeen op het podium klimmen en de winst pakken in de klasse Historic.
De strijd om de zege zou gaan tussen de duo’s Terweduwe-Leys met de Skoda en … Guy Agten en Evy Vandervaeren op de Nissan Silva. Agten en Vandervaeren lukten in het derde en afsluitende deel een perfecte 0.0 punten, maar ook Terweduwe en Leys deden dat. De scherprechter werd dus het tweede deel, en daarin dolf het duo op de Nissan met 9.27 punten het onderspit tegen de 5.21 punten van Terweduwe-Leys.
Laatstgenoemd duo werd dus de winnaar, voor Agten-Vandervaeren.
Opvallend, de drie ploegen die het eindpodium vormden, vertegenwoordigen ook de zeges in respectievelijk de Youngtimers, de Oldtimers en de klasse Historic.
Met de Molen Classic gaat het VAS Classic kampioenschap een vroegezomerpauze in. Het vervolg is er in de herfst.

Organisatie Tieltse Automobielclub vzw
Datum 1 juni 2024
Overzicht 4de manche van het VAS Classic kampioenschap 2024,
eveneens meetellend voor de provinciale kampioenschappen (PAK)
Deelnemers aan de start: 58, geklasseerd: 58
Meteo wisselvallig
Parcours geheim traject verdeeld in 3 delen met start en aankomst
in Tielt (Europahal) en tussenstop in Baardegem en Kaprijke
Koplopers: deel 1: Terweduwe-Leys
deel 2: Velghe-Verdonckt
deel 3 t.e.m. finish: Terweduwe-Ley

Klassement:

1. Terweduwe Gian- Leys Mario Skoda Octavia 5,26
2. Agten Guy – Vandervaeren Evy Nissan Silva 9,42
3. Velghe Dirk – Verdonckt Geert Opel Manta A 9,45
4. Buyse Bart – Buyse Bjorn BMW 315 9,99
5. Verhaeghe Rudi – Mortelé Jürgen Smart Fortwo 10,13
6. Lefebvre Tim – Pollet Jeffrey BMW 318 Coupe E46 12,33
7. Phlypo Jochen – Doolaeghe Bjorn Skoda 105L 14,08
8. Vierstraete Stefaan – Schmitt Olivier Opel Corsa A GSI 14,38
9. Rackham Leo – Rackham Inge Peugeot 205 GTI 14,48
10. Depoorter Andre – Callens Ronny Ford Escort MK2 14,52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait