Christine Beckers x3.

Dit weekend voltooide coureur Christine Beckers het tweede deel van de drievoudige uitdaging die ze zichzelf heeft gesteld op 80-jarige leeftijd.

Ze nam deel aan de Heritage Touring Cup, een race die werd georganiseerd als proloog voor de honderdste editie van de 24 uur van Spa. Ze zat aan het stuur van een Bertone Alfa Romeo 2000GTV coupé uit 1972, net zo versierd als de coupé waarmee haar broer James en het Promo Team vijftig jaar geleden de King’s Cup wonnen.

Bij die gelegenheid deelde ze het stuur van haar auto met Petra Carlier, dochter van André Carlier, de bekende tuner.

De twee vriendinen eindigden op de 22e plaats en wonnen de TC1-klasse.

Na de recente herdenking van haar klasseoverwinning in 1974 op Le Mans met een Chevron B23, en nu haar prestatie op Spa, gaat Christine op 21 juli op Circuit Zolder het derde deel van dit ‘Magische Drieluik’ aan met een ex-Thierry Boutsen Arrows A8. Ze wordt gecoacht door de Belgische F1-coureur Eric Van De Poele.

Om deze spannende uitdaging te steunen, bezoek de crowdfunding pagina: https://fr.ulule.com/le-triptyque-magique-de-christine/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait