Maserati GranCabrio Folgore Tignanello:

de eerste 100% elektrische luxe cabriolet, een exclusieve auto geïnspireerd op traditie, innovatie en vakmanschap made in Italy

 

Op basis van de Bespoke-ervaring van het Maserati Fuoriserie-aanpassingsprogramma
heeft het Huis van de Drietand in samenwerking met Marchesi Antinori een uniek model gecreëerd
om het 50-jarigjubileum van Tignanello te vieren.

Modena, 1 juli 2024 – Om de 50everjaardag te vieren van Tignanello, een van de meest invloedrijke rode wijnen die zijn tijd ver vooruit was, creëerde Maserati een op maat gemaakte Fuoriserie-versie van zijn nieuwste creatie, GranCabrio Folgore, de meest futuristische uitdrukking van de huidige 100% elektrische productie van het merk uit Modena. De op maat gemaakte, die exclusief voor Marchesi Antinori is gemaakt, wordt op 14 juli in Californië geveild tijdens het Arts for All Gala van Festival Napa Valley, een van de toonaangevende liefdadigheidsevenementen voor kunst in de VS.

Voor de 110everjaardag van de drietand komt Maserati samen met Marchesi Antinori, dat kan bogen op een familiewijngeschiedenis van meer dan 600 jaar, die al 26 generaties lang wordt doorgegeven, en een verheven, onderscheidend symbool van Italië is. Met zijn solide identiteit, innovatieve intuïtie en de sterke waarde van de eeuwenoude traditie die het Italiaanse wijnhuis tot een van de beste bedrijven ter wereld heeft gemaakt, weerspiegelt de productie van Marchesi Antinori en Tignanello het gevoel en de passie die altijd de geest van Maserati hebben gekenmerkt, een levendige hoofdrolspeler en pionier in de geschiedenis van de autosport. Het is altijd gedreven door de wens om te anticiperen en een teken des tijds te worden.

De inspiratie voor deze auto komt voort uit de wijngaard, een metafoor voor wortels en territorium. De lokale ruimtes van beide huizen voegen veel waarde toe aan hun eindproducten: van de kelder, de magische plek waar wijn wordt gemaakt, en van het specifieke Tignanello-label, dat al een halve eeuw onveranderd is en nog steeds zeer herkenbaar is, net als de meest iconische creaties van de drietand.
Om een auto te maken die de kenmerken en waarden van Marchesi Antinori en Tignanello belichaamt, heeft Maserati onderzoek gedaan naar het unieke karakter van de geschiedenis van deze wijn en heeft het hulde gebracht aan de Florentijnse familie van wijnmakers door middel van de kleuren, tinten, innovatieve materialen en verfijnde ambachtelijke details die van GranCabrio Folgore Tignanello een ode maken aan de prestigieuze wijngaard van Tignanello en aan de 50 jaar van deze wijn.

Het exterieur van de GranCabrio Folgore Tignanello vertaalt zich in een aanpassing van de carrosseriekleur, die ad hoc is gecreëerd: de Terra di Tignanello-verf is een kastanjekleur geïnspireerd op de bodem van de wijngaard, verwarmd door een koperachtig bordeauxrood dat doet denken aan de centrale rode tinten van de karakteristieke barriques van Tignanello. Het heeft een rijke, metaalachtige tint; Een prestigieuze kleur geïnspireerd op het landgoed en de sfeer van het wijnhuis. De velgen en remklauwen zijn respectievelijk in mat en glanzend zwart, terwijl de emblemen in koper zijn gekleurd, met het Maserati-logo in glanzend koper op een glanzende achtergrond. De stof van de softtop is ook zwart.

Maar de meest romantische details liggen in de interieurs, die de kenmerken van Tignanello ‘onthullen’ en de geschiedenis van beide huizen vieren, waarbij traditie, innovatie en vakmanschap worden gecombineerd. De stoelen zijn voorzien van leer verfraaid met een multi-materiaal zilver en bordeauxrood geribbeld weefsel, gemaakt van Vegea, een innovatieve smeerbare stof afkomstig van de wijngaarden. Het herinnert aan het patroon van de rijen wijnstokken op de Tignanello-heuvel, gemarkeerd door de Albarese rotsen in hun midden. De stof ziet eruit en voelt aan als leer en wordt voor het eerst gebruikt in een Maserati-auto.

Al het andere is echt materiaal: donker bruyèrehout met lasering – geselecteerd om te herinneren aan de bedrukking die in de eikenhouten vaten is gebrand – verfraait de panelen, met tekstuele details over de creatie van Tignanello. Op de hoofdsteun combineert elegant borduurwerk de Maserati Trident met een van de kenmerken van Tignanello: de zon, al lang een onderscheidend kenmerk op het etiket van de fles. Hetzelfde symbool is gelaserd op de centrale tunnel, samen met de data 1971-2021: deze verwijzen naar de eerste en huidige jaargang van Tignanello, 50 jaar nadat deze wijn op de markt werd gebracht.

Klaus Busse, Maserati Head of Design: “Deze samenwerking met Marchesi Antinori geeft ons de mogelijkheid om de essentie van de Bespoke-productie te belichamen, het vlaggenschip van ons Maserati Fuoriserie-customiseringsprogramma. Het is ontworpen om ad-hoc ervaringen te creëren voor Trident-klanten, door op maat gemaakte auto’s te produceren die de rijervaring nog subliemer en onderscheidender kunnen maken, zoals alleen een uitstekende wijn dat aan tafel kan. Het vertellen van een verhaal van Italiaanse uitmuntendheid is een bron van trots voor ons en dient als een constante stimulans voor ons werk, dat met Bespoke-productie ernaar streeft iets absoluut toegewijd en onnavolgbaars te creëren”.

Piero Antinori: Een nooit eindigende uitdaging, de obsessie om onszelf te verbeteren en onszelf voortdurend in vraag te stellen, om steeds hogere kwaliteitsmarges te vinden: dit zijn de hoekstenen van de samenwerking met Maserati, een merk dat wereldwijd wordt erkend als een symbool van Made in Italy-kwaliteit.
Een uniek model, geïnspireerd door Tignanello voor zijn 50e verjaardag, een auto met een grote identiteit en herkenbaarheid, net als onze wijn. Een initiatief waar onze familie bijzonder trots op is: deze speciale GranCabrio Folgore wordt geveild op het Arts for All Gala 2024 van Festival Napa Valley, waarbij de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel”.

De GranCabrio Folgore is Maserati’s nieuwste aanwinst, als eerste 100% elektrische cabriolet in het luxesegment en de snelste op de markt. Prestaties, comfort, stijl en elegantie geven deze auto die is uitgerust met een batterijsysteem op basis van 800V-technologie – ontwikkeld met geavanceerde technische oplossingen op basis van de Formule E – de mogelijkheid om uitstekende prestaties te bieden in combinatie met het typische comfort en de elegantie van de Trident.
Maserati GranCabrio biedt vier echte stoelen, mogelijk gemaakt door de softtop. Het wordt ook geleverd met een reeks innovatieve systemen en details, zoals de nekwarmer om met het dak naar beneden te reizen, zelfs als de temperatuur daalt, en de windstopper om turbulentie in het passagierscompartiment te verminderen.

Tignanello was de eerste Sangiovese die in barriques werd gerijpt, de eerste hedendaagse rode wijn vermengd met niet-traditionele druivensoorten (met name Cabernet) en een van de eerste rode wijnen uit Chianti Classico die geen witte druiven gebruikte. Tignanello is een mijlpaal, een wijn die volledig de geest vertegenwoordigt van het motto van de familie Antinori, “Te Duce Proficio”, wat betekent “Als ik uw gids volg, bloei ik”. De wijn is gemaakt van een zorgvuldige selectie van Sangiovese en Cabernet geoogst uit de gelijknamige wijngaard gelegen aan Tenuta Tignanello, in het hart van Chianti Classico op een oppervlakte van 57 hectare (141 acres) met blootstelling aan zonlicht op het zuidwesten.

Biedingen bij volmacht worden geaccepteerd. Voor meer informatie kunt u contact met concierge@festivalnapavalley.org opnemen

Maserati S.p.A.
Maserati produceert een compleet assortiment unieke auto’s, die onmiddellijk herkenbaar zijn aan hun buitengewone persoonlijkheid. Dankzij hun stijl, technologie en aangeboren exclusieve karakter verrukken ze de meest veeleisende, veeleisende smaken en zijn ze altijd een maatstaf geweest voor de wereldwijde auto-industrie. Een traditie van succesvolle auto’s, die stuk voor stuk opnieuw definiëren wat een Italiaanse sportwagen maakt op het gebied van design, prestaties, comfort, elegantie en veiligheid, momenteel beschikbaar in meer dan 70 internationale markten. Het Maserati-gamma omvat de Grecale, de “alledaagse uitzonderlijke” SUV, en de GranTurismo, de iconische Italiaanse grand tourer, allemaal modellen die worden gekenmerkt door het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit en uitstekende technische oplossingen. Een gamma uitgerust met 4-cilinder hybride aandrijflijnen – beschikbaar voor Grecale – en V6-benzine, met achterwiel- en vierwielaandrijving, die het prestatie-DNA van het merk Trident belichamen. De top van het gamma bestaat uit de MC20 supersportwagen en de MC20 Cielo Spyder, aangedreven door de baanbrekende 100% Maserati Nettuno V6-motor, die voor het eerst van de F1 afgeleide technologieën in de krachtbron van een standaard productieauto integreert. De nieuwe GranTurismo is verkrijgbaar met zowel de krachtige V6-benzinemotor, afgeleid van de Nettuno, als een 100% elektrische versie: de GranTurismo Folgore, de eerste auto in de geschiedenis van het merk uit Modena die deze oplossing toepast. Vandaag omvat het volledig elektrische gamma ook de Grecale Folgore, Maserati’s eerste volledig elektrische SUV. Tegen 2025 zullen alle Maserati-modellen ook verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische versie en tegen 2028 zal het hele Maserati-gamma alleen op elektriciteit rijden.

Marchesi Antinori
De familie Antinori zet zich al meer dan zes eeuwen in voor het maken van wijn: sinds mei 1385, toen Giovanni di Piero Antinori lid werd van het Florentijnse gilde van wijnmakers. Gedurende haar lange geschiedenis, over 26 generaties heen, heeft de familie haar bedrijf altijd rechtstreeks geleid met innovatieve en soms moedige keuzes, maar heeft ze altijd respect behouden voor tradities en haar lokale omgeving.
Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Albiera Antinori, ondersteund door haar twee zussen Allegra en Alessia, die persoonlijk bij het bedrijf betrokken zijn. Hun vader, Marchese Piero Antinori, is momenteel erevoorzitter van het bedrijf.
Het historische erfgoed van de familie ligt in hun landgoederen in Toscane en Umbrië, maar in de loop der jaren hebben ze geïnvesteerd in vele andere gebieden, zowel in Italië als in het buitenland, bekend om het produceren van wijn van hoge kwaliteit, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan om unieke nieuwe terroirs met een groot wijnpotentieel te waarderen en te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait