Een leerzaam weekend voor TeamFloral-Vanspringel en de Mustang GT4

Missie volbracht voor Nathan Vanspringel en Nico Verdonck

• Constante vooruitgang en verbeterde set-up
• Betrouwbaarheid van de Mustang GT4 in de race


Sint-Agatha-berchem, 3 juli 2024 – TeamFloral-Vanspringel heeft net een bemoedigende eerste race in het Europese GT4-kampioenschap achter de rug. De Mustang GT4 met Nathan Vanspringel en Nico Verdonck toonde zijn potentieel en bleek gedurende het hele weekend feilloos betrouwbaar.

Jean-Marc Valckenaere, aan het hoofd van TeamFloral, is tevreden met deze eerste ervaring met de GT4: “Aangezien we voor dit weekend niet de minste kans hadden om de wagen te testen, kunnen we alleen maar tevreden zijn. We moesten alles live ontdekken en testen, op het circuit, tijdens de trainingen en de race. De Mustang GT4 is door Ford Performance ontwikkeld met Michelin-banden, terwijl in het Europese GT4-kampioenschap alleen Pirelli-banden zijn toegestaan.

We hadden veel moeite met het vinden van de juiste afstellingen. Dat leverde de nodige stress op, vooral voor Nathan, die veel dingen tegelijk moest ontdekken. Nu moeten we gewoon verder met de ontwikkeling ter voorbereiding op Hockenheim over drie weken.” En hoewel de ontwikkeling van een nieuwe auto altijd een langdurige oefening is, is het de moeite waard om op te merken dat de Mustang geen mechanische ingrepen nodig had. “Inderdaad. De Mustang GT4 heeft een sterke en gezonde basis. We hebben nooit aan de wagen moeten sleutelen en hij kwam vrijwel onbeschadigd terug.

Dat was onderdeel van Nathan’s missie: goed presteren, leren en vooral schade voorkomen. Missie geslaagd! Veel appreciatie ook voor het professionalisme en de technische ondersteuning van Nico Verdonck. De toegevoegde waarde die Nico leverde was cruciaal tijdens het weekend, zowel op het vlak van de afstellingen
als voor het team en Nathan’s vooruitgang. Het weekend was een echt avontuur!”

“Het was een te gek weekend,” lacht Nathan Vanspringel. “De auto kwam een week voor de start uit de container en we hadden nog geen meter gereden voordat we in Spa aankwamen. De eerste kilometers waren moeilijk. Er was veel ruimte voor verbetering, maar naarmate het weekend vorderde, slaagden we erin om de set-up goed te krijgen. We hadden een erg goede eerste race op vrijdagavond, met een ideale strategische aanpak. Het was mijn eerste start in GT4 Europe. Het niveau in is ongelooflijk hoog. Nico had een geweldige kwalificatie op vrijdagochtend en afgezien van een onbeduidende botsing eindigden we als 22ste in de tweede manche”, vat Nathan samen voordat hij eraan toevoegt: “De ervaring van de parade op woensdagmiddag was fenomenaal. Duizenden mensen langs de weg en de drukte in het
centrum van Spa. Ongelooflijk! Ik kan je verzekeren dat de Mustang een groot succes was, zowel qua looks als het gebrul van de V8”.

“Gezien de relatief late start van het programma, het zeer hoge niveau van het kampioenschap, de goede basis van de Mustang en de ervaring van TeamFloral, denk ik dat we onze resultaten als positief en bemoedigend voor de toekomst kunnen beschouwen. We hebben bij wijze van spreken geen fouten gemaakt en het potentieel is er. Ik denk dat Nathan het hele weekend een volwassen en veilig parcours heeft gereden, ondanks de extra druk door de context en de
diverse afstellingen van de auto. Nathan is een getalenteerde jonge piloot die zichzelf zowel op als naast de baan moet overtuigen dat hij een plaats heeft in dit soort kampioenschappen”, analyseerde Nico Verdonck. “De Mustang is een krachtige auto met een fantastisch geluid, maar hij heeft nog wat ontwikkeling nodig, zowel van de constructeur als van het team. Het potentieel is er duidelijk, maar zoals we voor de start al wisten, is een eerste deelname nooit plug and play”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait