Interclassics & Topmobiel 2015.

 

De beurs van Maastricht opent traditioneel het ‘oldtimerjaar’ en doet dat telkens met klasse! Deze keer was er de mogelijkheid om al een kijkje te nemen vanaf donderdagmiddag maar dan wel met een VIP- (€39,50!) of perskaart. Wij verkozen evenwel vrijdag 9 januari als eerste ‘volledige’ beursdag (10 tot 20u).
Thema’s dit jaar waren ’80 jaar Jaguar’ en ‘De geschiedenis van de Grand Prix racerij’. Beide items waren dan misschien niet zo breed uitgewerkt als de thema-tentoonstellingen van de vorige jaren (ik denk hier speciaal aan Alfa Romeo en Aston Martin) maar het onderwerp Jaguar werd met mooie wagens ‘aangevuld’ door ijverige exposanten. Heel bijzonder was bijvoorbeeld de stand van Zwakman Motors met onder andere een bloedstollende 1938 SS100 Coupé die je kan zien op bijgaande foto’s. Op de stand van de Grand Prixwagens kon je naast een Lotus Climax 18 (1961), een P49 R3 (1967), een Auto Union A/35 (replica, origineel dd 1934) ondermeer ook een hele resem Bugatti’s bewonderen.
Bijzonder interessant bleek ook de Coys-veiling van de Brunza-collectie, een ruime verzameling van Amerikaanse klassiekers (hoofdzakelijk Cadillac) aangevuld met enkele Oost-Europese of Russische limousines (Tatra, Gaz, Tchaika, Zil…)
Bij de andere exposanten was ook veel lekkers te vinden: denken we maar aan die verweerde Fiat Multipla, een ‘op te lappen’ Glasspar G2, een gave open Chevrolet Impala SS, een zeldzame Siata Daina en een adembenemende Maserati 2000 GT met koetswerk van Allemano.
Kortom, een dynamische beurs met internationale uitstraling die later dit jaar op 6, 7 en 8 november naar Brussels Expo (thema Bugatti!) komt.
Wij spreken alvast af op Auto Retro Brugge eind deze maand. Ciao!
Tekst: Vincent Arpons
Fotoreportage: met medewerking van Stephen Sarre en Annelies Van Belleghem (www.collagedimages.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait