De nieuwe Ford Mondeo 2015   reportage: Alain Mervilde

 

De nieuwe Mondeo is GROOT , en ik zou daar durven aan toevoegen ook: Groots. De nieuwe van Ford liet wat op zich wachten. Rijdt onder de naam Fusion reeds een tweetal jaar rond, al over de Oceaan maar had wat aanpassing nodig voor Europa. Bovendien hadden ze bij Ford, ook wat tijd nodig om de productie naar Valencia te verhuizen. Spijtig genoeg ten nadele van ons Belgenland. Maar, misschien net daarom is deze Mondeo een zeer homogene, levendige en mature wagen geworden die over een resem kwaliteiten beschikt. Bovendien uitgerust met aller modernste techniek en opties.
Als je de Mondeo, zo op de binnenkoer van de plaats van afspraak ziet staan, valt het meteen op: hij is groot. In deze elegante vijfdeurs versie, met opvallende doch sobere rode metaalkleur, komt de Ford bijzonder tot zijn recht. Er is ook een Clipper versie en een vierdeurs die als Hybride zal beschikbaar zijn. De nu al typische “Aston” neus, siert het voorfront met de opvallende koplampen. De sierlijke lijn benadrukt nog eens de grote van de Mondeo. Hij blijkt nu net zo groot te zijn als de Scorpio die ooit mijn garage vulde.
Ook binnenin de Clipper “break” versie die wij ter beschikking kregen om de eerste kilometers mee aan te vatten, valt het meteen op, “Dit is Groot” zou mijn kleinzoon zeggen. Binnenin hoogstaande uitrusting, perfecte zetels en een overzichtelijk dashboard met heel wat functies en een gigantische koffer . Al is de achterkant absoluut niet imposant. De designers van Ford leveren hier een sterk staaltje af.
Voor het eerste deel van de proefrit kon ik mij als passagier laten rijden en het eerste wat opvalt is : de stilte. Op de snelweg richting Namen, cruisen we gezwind richting het Zuiden . Dat gebeurt opvallend soepel en in haast totale stilte. Niet slaapverwekkend mocht je denken maar vlot en sporty.
De perscrew van Ford, slaagt er ieder keer weer in om mooi routes te traceren. Deze keer overtroffen ze alweer zichzelf en toen ik de bestuurderspositie overnam doken we de vallei in waar een “RS” waardig stukje natuur ons lag op te wachtten.
Op geen moment heb je nog het idee: “ik ben onderweg met een grote auto , souplesse, kracht op het juiste moment . Kortom rijplezier op zijn Ford’s , daar kunnen velen van leren.
We hadden beslist nog wat langer met de Mondeo op stap willen gaan.  Dus afspraak om deze Mondeo eens volledig aan de tand te voelen.
 Prijzen voor België: benzine vanaf € 24.700 (Trend – 1.0 EcoBoost 125 pk) diesel vanaf €  26.950 (Trend – 1.6 TDCi 115 pk ECOnetic). Clipper + € 1.500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait