DREAMCAR 2015, een mooie afsluiter Vincent Arpons

Het jaar zit er bijna op en net als vorig jaar was DREAMCAR het laatste evenement van een goed gevuld oldtimerseizoen.
Deze keer kon je in vier beurshallen (een meer dus!) struinen en er viel dan ook heel wat te zien.
Naast de gebruikelijke stands met folders, boeken, miniaturen en onderdelen was er ditmaal een verrassend ruim aanbod van te koop gestelde oldtimers. We kunnen ze moeilijk allemaal vermelden maar onze aandacht ging vooral naar de mooie keuze aan Amerikanen. Wat dacht je van een gave LaSalle Business Coupe uit 1938? Of een flitsende Dodge Charger jaargang 1967? Aan deze kant van de Grote Plas ook eerder zeldzaam: een origineel Belgische Chevrolet Corvair 700 van 1961, een 1966 Pontiac GTO Convertible, een 1968 Chevrolet Impala Sports Coupe (met zijn originele Earl Hayes/Dallas dealerplaatje) en een Ford Gran Torino Sports Fastback 1974. Terug naar de Europese merken en daar zagen we een leuke Fiat 1100 Familiare die in zijn jeugd door de Siciliaanse bochten scheurde en een statige FN 2700A met zijn Monobloc viercilinder zijklepper (85 x 120 mm) en koetswerk van de in Den Haag (NL) actieve carrossier Pennock (1898-1953).
Tot zover deze opsomming uit onze persoonlijke highligths maar er was uiteraard veel meer!

Net als andere jaren werden op zaterdagavond de verdiende bekers uitgereikt alleen was het spijtig dat de winnaars niet vooraf werden gevraagd om even langer te blijven. Zo kwam het dat verschillende prijzen tijdens de receptie niet afgehaald werden. In de categorie tentoongestelde auto’s gingen de prijzen naar een prachtige Nash-Healey Coupe Pinin Farina uit 1954 en een zeldzame Fiat 1500 Sportinia met Scioneri-koetswerk (en Osca-motor vermoeden we…) uit 1966.

Bij de clubs waren vooral NSU, Peugeot en de rijk gevulde Triumph-stand verdienstelijk. Ook heel mooi maar weliswaar ‘dans son jus’ was de Hudson Commodore 8 1950 van de Retro Cruisers-club.

Eens te meer ging de eerste prijs heel terecht naar de 40’s & 50’s-Club die ongeëvenaard uit de hoek kwam met een cinema-setting compleet met Plymouth Fury 1958 (Christine, weet je wel… ), kassahokje en in passende stijl aangekleed personeel. Alle lof aan voorzitter Dirk Van den Bergh wiens vindingrijkheid zo te zien geen grenzen kent!

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait