Autoworld Italian Car Passion. Be. 2016 Vincent Arpons

Italian Car Passion. Fantastico

 

Word je zo langzaam depressief van die dagenlange regen met grijze luchten? En dan de actualiteit met al dat terrorisme en die onbeschaamde aanrandingen van vrouwen, het maakt je helaas niet vrolijker.

Het is duidelijk, je moet er snel even tussenuit! Naar het zonnige Italië dan? Volg daarom mijn voorstel en je staat binnen het uur op een gezellige Piazza omringd door historische gebouwen. Je gaat gewoon naar Brussel, neenee, niet Zaventem…

Genoeg geheimzinnigdoenerij: sinds 3 december loopt in Autoworld de prachtige tentoonstelling Italian Car Passion en die geneest je gegarandeerd van je winterdepressie.

De dynamiek van Autoworld.

 

Reeds enkele jaren waait er een nieuwe, dynamische wind door Autoworld en worden er tal van puike manifestaties georganiseerd. Na de tentoonstellingen Bugatti (2009), Belgian Racing Legends (2011) en Ferdinand Porsche (2013) overtreffen de mensen van Autoworld nu zichzelf met Italian Car Passion.

Door de reconstructie van een authenthieke piazza compleet met ‘palazzi’ en arcaden word je diep ondergedompeld in het naoorlogse Italië, meer bepaald Bologna, of anders gezegd ‘la dolce vita’! Af en toe weerklinkt op de achtergrond zelfs het klokje van een klooster… Ah, die sfeer!

De organisatoren slaagden erin om een schat aan Italiaanse volbloeden bijeen te krijgen en plaatsten die dan in de wondermooie ‘setting’ die je op de foto’s kan zien. Chapeau! Ben je Italië-freak en liefhebber van de zogenaamde ‘etceterini’ dan moet je deze expo zeker gezien hebben.

De vier elementen van de ‘Passione’.

De piazza is onderverdeeld in 4 elementen: de ‘central piazza’, de concorso d’eleganza, de afdeling ‘competizione’ en de showroom.

De showroom, ook omschreven als ‘La strada’, wordt vertegenwoordigd door enkele recente supercars zoals de Bugatti EB 110, de Maserati MC12 Stradale, de Ferrari LaFerrari, de Lamborghini Veneno en de Alfa Romeo Disco Volante van Touring Superleggera. In het deel competizione of ‘Il Sorpasso’ zien we ondermeer een Cisitalia 202 MM, een TZ2 van Alfa, een Abarth Periscopio, een Fiat Otto Vu, een Ferrari 250 GT SWB en een zeldzame Siata 208S Bertone. Deze laatste was naar eigen (bescheiden) mening de mooiste wagen van de expo.

Bij de Concorso d’Eleganza duiken we ‘La Dolce Vita’ in met een zeldzame Fiat 1900 Convertibile van Ghia, twee Fiat Otto Vu waarvan een in Supersonic (!) uitvoering en een Alfa Romeo 1900 CSS gesigneerd Ghia. Allemaal schoon volk dus.

Op de Central Piazza vinden we twee categorieën namelijk ‘La vita è bella’ en ‘La grande bellezza’ met prachtige exemplaren zoals ondermeer de originele Disco Volante en een prachtige Fiat 1100 TV getekend door Allemano. Boven de ingangspoort van de Corte Isolani hangt een bord ‘Al Centro dei Desideri’ (In het middelpunt van de verlangens… ) en net daarvoor staan heel gepast twee Lancia’s geparkeerd. Een Flaminia Super Sport Zagato en zowaar een Aurelia B24 Spider ‘America’! Even wordt het zwart voor onze ogen… Maar er staat nog veel meer, teveel om hier op te sommen.

Daarom bevelen we je de expocataloog aan die voor een humane €25 wordt verkocht. Bekijk het ook op bijgaande foto’s en geniet ervan!

Praktisch:

 

 

De expo loopt nog tot 31 januari en is dagelijks open van 10 tot 17u, in de weekends tot 18u. Meer info vind je op www.italiancarpassion.be

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait