Nieuwe Boeken voor de autofan 03 Vincent Arpons

N.A.R.T. A concise history of the North American Racing Team 1957-1983.

 

Halverwege de jaren ’50 stichtte Luigi Chinetti zijn North American Racing Team dat dertig jaar lang zou meedraaien op de Amerikaanse en Europese circuits. De in Milaan geboren Chinetti (1901-1994) ontmoette Enzo Ferrari in 1918 toen hij bij Alfa Romeo werkte. In 1925 racete hij met een Alfa Romeo de GP van Frankrijk en bleef er nadien ook wonen omdat hij zich niet kon verzoenen met het opkomende fascisme in Italië. Na een succesvolle carrière ondermeer in Le Mans trok Chinetti in 1940 naar de USA. Daar werd hij Ferrari-importeur en liet er zijn wagens racen via de NART-organisatie. Alhoewel het steeds dansen was op een financieel koord ontwikkelde NART zich tot een legendarisch en geducht raceteam. In dit goed geïllustreerde boek leer je er alles over. Top!

 

Auteur: T. O’Neil. Taal: Engels.

ISBN: 978-1-845847-87-6. 25 x 25 cm. 256 blz.

Uitgever: Veloce Books UK. velocebooks.com

 

Alfa Romeo. Leidenschaft auf Rädern.

 

Het ontbreekt onze boekenkast zeker niet aan boeken over Alfa maar toch is dit werk een mooie aanwinst. Het boek brengt een andere benadering en is van veel interessante foto’s voorzien. Er wordt ook aandacht besteed aan de diverse activiteiten van Alfa zoals vrachtwagens, bussen, diesels, vliegtuigmotoren en locomotieven.

Het is verbazend hoeveel je over het Italiaanse rasmerk te lezen krijgt in dit overzichtelijke boek. Heel interessant zijn de nuttige index en de tabellen met technische gegevens omtrent ieder model.(tot 2008). Mooi!

 

Auteur: W. Hönscheidt. Taal: Duits.

ISBN: 978-3-613-03795-3. 23 x 31 cm.

Uitgever: Motorbuch Verlag Stuttgart. motorbuch.de

 

Hobby Archiv 1953-1991. Opel.

 

Veertig jaar lang was het tijdschrift ‘hobby’ een bron van kennis voor vele door techniek bevlogen lezers. Naast de artikels over bijvoorbeeld atoomkracht of vliegtuigmotoren waren er ook de Auto-Tests.

Dit boek bevat de reprints over de verslagen die door de jaren heen aan Opel gewijd waren. Het is een leuk werk om in te bladeren en brengt met zijn vele foto’s en afbeeldingen ook tal van herinneringen terug, en dat niet alleen voor Opel-Freunde!

 

Uitgever: Franz-Christoph Heel. Taal: Duits.

ISBN: 978-3-86852-820-6. 17 x 24 cm. 320 blz.

Uitgeverij: Heel Verlag Königswinter. heel-verlag.de

 

Italian Car Passion. La bella macchina.

 

Van december 2015 tot eind januari 2016 liep in Autoworld de prachtige tentoonstelling ‘Italian Car Passion’. Wie er toen als bezoeker bij was herinnert zich zeker de adembenemende modellen die in een typisch Italiaans en bijzonder verzorgd decor werden gepresenteerd. Deze gids die je in de shop van Autoworld kan kopen biedt een overzicht van het event met een uitvoerige omschrijving van ieder tentoongesteld model. Molto bene!

 

Uitgever: Autoworld. Talen: Frans, Nederlands, Engels.

21 x 25 cm. 86 blz.

 

More than a Museum.

 

In hetzelfde formaat als het vorige boek verscheen deze handige gids over de schitterende oldtimerverzameling van Autoworld Brussels.

Onderverdeeld in de verschillende decennia word je doorheen de expositie meegenomen in de ontwikkeling van de auto. Verder zijn er ook beknopte hoofdstukken omtrent de auto en het stripverhaal, de Belgische auto’s in Autoworld, de persoon van verzamelaar Ghislain Mahy en nog veel meer. Achteraan vind je een handige alfabetische merkenlijst.

Dit mooi geïllustreerde boek is verkrijgbaar in de shop van Autoworld.

 

Uitgever: Autoworld. Taal: Frans of Nederlands.

21 x 25 cm. 208 blz.

 

Bristol Cars. Model by Model

 

Het Britse Bristol behoort tot de topmerken van het eiland. De eigenzinnige ontwerpen en de door de luchtvaart geïnspireerde verfijning van de techniek zijn alom bekend. In dit boek krijg je een overzicht van de Bristol 400 uit 1946 tot en met de snelle Fighter van 2011. Er is een analyse per geproduceerd model afgewisseld met verschillende speciale rubrieken over bijvoorbeeld Wacky Arnolt, Bristol in Le Mans en ga zomaar door. De vele mooie foto’s maken het boek nog aantrekkelijker. Een must voor de liefhebbers van British Cars!

 

Auteur: M. Palmer. Taal: Engels.

ISBN: 978-1-78500-076-8. 22 x 28 cm. 256 blz.

Uitgever: The Crowood Press UK. crowood.com

 

Porsche in America.

 

De USA zijn een levensbelangrijke markt voor Porsche en dat bleek al van in het begin toen Max Hoffman en John von Neumann hun auto’s uit Stuttgart gingen halen. In dit compacte boekje wordt de hele geschiedenis uit de doeken gedaan en met vele foto’s geïllustreerd. Daarbij krijgen ook de Porsche-reclame, de autosport en de Porsche-clubs de nodige aandacht.

 

Uitgever: Porsche-Museum. Talen: Duits en Engels.

ISBN: 978-3-946013-01-3. 337 blz.

 

Mercedes-Benz SL. Faszination seit sechs Jahrzehnten.

 

Sedert de fameuze 300 SL ‘vleugeldeur’ ontworpen werd door de geniale Rudolf Uhlenhaut zijn de letters SL een legende geworden waar tot op heden om de zoveel jaar een nieuw model wordt aan toegevoegd.

Dit lijvig boek beschrijft ze nu allemaal en geeft ook alle technische details, productie-aantallen, clubadressen, evolutiewijzigingen en koetswerk- en interieuruitvoeringen. Mooi!

 

Auteur: A. Holzer. Taal: Duits.

ISBN: 978-3-613-03791-5. 23 x 31 cm. 440 blz.

Uitgever: Motorbuch Verlag Stuttgart. motorbuch.de

 

Dino. The V6 Ferrari.

 

De bloedmooie Dino werd geproduceerd van 1965 tot 1973. De oorspronkelijke versie was een 2 liter uitvoering maar later werd dat een 2,4 terwijl de motoren ook met Fiat’s Dino gedeeld werden. In Brian Long’s boek kom je er alles over te weten maar krijg je ook info voor potentiële kopers, de specificaties en tevens de chassisnummers en productie-aantallen. Super!

 

Auteur: B. Long. Taal: Engels.

ISBN: 978-1-904788-39-3. 26 x 26 cm. 176 blz.

Uitgever: Veloce Books UK. velocebooks.com

 

De Tomaso. Un argentino nella Valle dei Motori.

 

Over de Tomaso verschenen eerder niet zoveel boeken maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. Een nieuwe aanwinst is dit werk van          Daniele Pozzi dat start met het verhaal van de Tomaso en zijn Amerikaanse vrouw Isabelle Haskell. Er volgt zelfs een interview met haar. De Tomaso was naast piloot ook ondernemer en kocht onder andere het bekende carrosseriebedrijf Ghia en hierover leren we natuurlijk meer in een gesprek met de stylist Tom Tjaarda. De Pantera blijft onbetwistbaar de Tomaso’s bekendste product en daarover komen we, naast de Deauville en Longchamp, ook heel wat te weten ondermeer via een interview met de Tomaso’s zoon Santiago.

Opvallend in dit boek zijn de werkelijk prachtige (en grootformatige!) foto’s van Giò Martorana die het samen met de boeiende teksten tot een exclusieve uitgave maken. Delizioso!

 

Auteur: D. Pozzi. Taal: Italiaans.

ISBN: 978-88-6648-283-3. 28 x 31 blz. 240 blz.

Uitgever: 24 Ore Cultura.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait