Auto Retro Brugge 2016

Wat kan je beter doen tijdens een regenachtig weekend dan een oldtimerbeurs te bezoeken?
Op zaterdag 30 januari viel het water met bakken uit de hemel dus gingen we een (toch reeds gepland) kijkje nemen op de 36ste Auto Retro in Brugge, traditioneel de eerste oldtimerbeurs van het jaar in het Vlaamse land.
Thema van het evenement dat wellicht voor de laatste keer in de oude beurshal plaats vindt was het Italiaanse Lamborghini.
Dat alles naar aanleiding van het feit dat Ferruccio (1916-1993) honderd jaar geleden werd geboren, iets wat de organisatoren mooi illustreerden met een negental Lambo’s waaronder zelfs een tractor.
Ook de lokale clubs deden hun duit in het zakje en zo toonde Citrosfeer Vlaanderen een statige Citroën 15H (Hydraupneumatique, het proefkonijn voor de in 1955 gepresenteerde DS) met daarnaast een leerzame testbank voor de hydraupneumatische units van de DS, compleet met bidons LHS2 (de beruchte ‘liquide rouge’) en de LHM (de latere ‘liquide vert’). Bien trouvé!
Bij de Brugse Oldtimers Vrienden bewonderden we een zeldzame Chenard & Walcker 4 cilinder met voorwielaandrijving jaargang 1934. Echt leuk dat bij zo een gelegenheid een minder bekend merk wordt geëxposeerd.
Onder de te koop gestelde oldtimers zagen we ondermeer een krasse Chevrolet National Series AB uit 1928 en keken we met weemoed naar een Mercury Comet jaargang 1961. Een andere ontroerende herinnering aan de Golden Sixties was de rode Meyers Manx Dune Buggy, uiteraard op VW-basis en door constructeur Bruce Meyers zo genoemd naar analogie met het Britse kattenras dat het ook zonder staartstuk moet stellen…
Bij de Youngtimers vermelden we nog een sportieve Mitsubishi Starion met sperdifferentieel uit 1987.
Verder waren er natuurlijk de talrijke miniaturen-, onderdelen- en boekenstandjes waar je ongestoord kon snuisteren terwijl je partner passioneel aan het shoppen was in de winkelstraten van Brugge. Kwestie van de economie tweemaal te doen draaien!
Bekijk het allemaal eens op de foto’s die we namen en dan is de volgende afspraak meteen op Rétromobile in Parijs. Ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait