Rétromobile 2016

La Fontaine leerde ons dat op tijd vertrekken beter is dan rennen maar dat heeft ons niet geholpen op onze weg naar Rétromobile.
Ondanks het vroege vertrekuur (6.15u) kwamen we pas in Parijs aan om 11.45 in plaats van de geplande tien uur. Een afgesloten autoroute A1 en een ladingverlies op de omleiding via de A29/A16 deden het nodige om de pret te bederven.
Eenmaal op de beurs was alles natuurlijk snel vergeten want Rétromobile is de Franse oldtimerbeurs bij uitstek. Wat daar getoond wordt tart gewoonweg alle verbeelding.
Een eerste vaststelling is dat het niveau, net als op de andere internationale beurzen, ontzettend hoog is. Allemaal exclusieve vierwielers en ofwel gaat het om een 100% restauratie ofwel om een mooie en bewaarde patina. Klasse!
Exposanten als Axel Schütte, Fiskens, Lukas Hüni, Thiesen, Tillack of Vendiesse (om er maar enkele te noemen) tonen hier juweeltjes die je adem doen stokken… zeker als je naar de prijs vraagt!
De ‘goodies’ die zij meebrachten kan je zien in onze fotoreeks.
Zo ‘n beurs is natuurlijk ook de gelegenheid om enkele zeldzame vogels te observeren. Wat dacht je van een massieve Fiat S76, een Talbot Lago uit de Baillon-collectie (in opbouw), een Harris Léon Laisné ‘in need of TLC’ (!) en dan verder bij Artcurial een Graham Paige Sharknose, een Bucciali (kopie), een Hillman Zimp, een Stanley Steamer, een Lancia Hyena of een Renault Frégate Cabrio van Ghia? Even slikken dus.
De standen van Renault ( Etoile Filante enz.), Citroën en Peugeot konden natuurlijk niet onderdoen en toonden ons juweeltjes uit de respectievelijke collecties.
Ook de kleinere clubs of private standen lieten zich niet onbetuigd, zo zagen we een zeldzame Simca Ariane 8: de goedkoopste versie van de Vedette-Simca’s maar toch voorzien van de V8 in plaats van de Aronde-motor.
En dan waren er nog de thematentoonstellingen omtrent Philippe Charbonneaux, de ‘Rhomboïdes’ (auto’s met de wielen in ruitvorm opgesteld), de Automobile Club de l’Ouest (Le Mans) of de tanks van het museum in Saumur.
Artcurial bood ook de Citroën’s van campingkoning André Trigano en daarnaast was er op de beurs de gebruikelijke pleïade aan standen met boeken, folders, onderdelen of miniaturen. Bijna teveel voor Corneel…
Samengevat: een indrukwekkende show die we graag laten zien in onze fotogalerij. Enjoy it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait