Concours Het LOO NL 2016 Vincent Arpons

Schitterend Loo tart de weergoden

 

 

De zomer van 2016 lijkt er eentje te zijn om snel te vergeten en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de vele manifestaties die her en der georganizeerd worden.

Dat het weer echter niet alles bepalend is bewees een schitterend Concours Het Loo dat op op 2 en 3 juli in Apeldoorn plaats vond.

Omdat de zon telkens trouw terugkwam na de korte regenbuien konden we volop genieten van het mooie aanbod aan oldtimers en de nodige plaatjes schieten.

Als vaste bezoeker van het evenement kunnen we alleen maar vaststellen dat de organisatie op alle punten sterk verbeterd is. Chapeau! Dit jaar was er ondanks het aangekondigde kwakkelweer een flinke opkomst en wie even wou schuilen kon terecht in het grote aantal tentjes van de vele handelaars. Ook de catering was goed voorzien en bijzonder verzorgd.

Zoals je op de foto’s kan merken boden de vele prachtige oldtimers voor elk wat wils. Wij gaan graag af op de minder vaak geziene vierwielers en we werden niet ontgoocheld, integendeel!

Naar goede gewoonte waren er de standen van de premiummerken die naast hun glorierijke verleden ook de nieuwste producten lieten zien (Alfa, Cadillac, Maserati, Ferrari, Porsche, Fiat 124, Abarth, Renault). Verder kon je een mooie collectie Alfa Giulia’s en een bloemlezing van Alpines bewonderen. Mooi!

Onze landgenote Yvette Fontaine kwam er haar boek promoten en net toen wij er waren kreeg ze een gewaardeerd bezoek van Gijs van Lennep.

Maar laten we even terugkomen op de uitzonderlijke oldtimers die we aantroffen.

Wat dacht je van een Reo Flying Cloud Roadster met mooie patina en waarvan de motor liep als een uurwerk? Heerlijk!

Of een zeldzame Ferves Ranger, een strakke Lamborghini Islero, een statige Lancia Astura met koetswerk van Pinin Farina, een Engelse Kieft (snel even opzoeken op Google… ), een Beutler Porsche, een Renault Premier (gebouwd in Ontario op basis van een Renault 25, eerst als Renault/AMC van 1987 tot 1989 en daarna als Eagle Premier, 1989-1992, na de overname door Chrysler), een roestige Veritas of een statige Daimler Majestic…

Absolute klapper was er echter eentje van Belgische afkomst! Zo stonden we plots oog in oog met een one-off creatie van de Brusselse carrossier Vesters & Neirinck op een onderstel van een Austin Sheerline. In 1949 gebouwd op bestelling voor Mr. Gillet, bekend van de gelijknamige motoren Gillet-Herstal, vertoont deze unieke oldtimer aspecten van een Delahaye (front) gekruid met stijlkenmerken van Saoutchik (de brede chroomstroken en de golvende lijnen).

De organisatoren kondigden aan dat het evenement vanaf nu terug jaarlijks wordt en dat is beslist een mooie zaak als ze dit niveau kunnen aanhouden. Well done, we komen graag terug!

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait