95e Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s

 15037217_1162887547100019_209601447679788985_n

Een Salon met voor ieder wat wils FEBIAC, de Belgische Federatie van Auto’s en Tweewielers, bouwt voort op een trend die werd ingesteld tijdens de voorbereidingen van het Salon 2016 en voorziet ook een verjongingskuur voor editie 2016 van het Salon van Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s, dat op 13 januari van start gaat in Brussels Expo. Een nieuwe indeling van de exposanten, online verkoop van voordelige tickets, meer animaties en een hoger bezoekerscomfort staan op het menu voor deze 95e editie. Het Salon van Brussel blijft zonder twijfel het hoogtepunt van elk nieuw jaar voor liefhebbers van gemotoriseerde voertuigen in België en de buurlanden.

Het 95e Salon van Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s wordt opnieuw een hoogmis voor de liefhebbers van het genre door het meest complete aanbod te verzamelen van voertuigen die in de nabije toekomst over onze wegen zullen rijden. Auto’s, bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens, motoren: er is werkelijk voor ieder wat wils.

Een nieuwe indeling

Om de aantrekkelijkheid van het autosalon te verhogen en bezoekers meer comfort te bieden, werd de indeling van de exposantengroepen herzien en gecorrigeerd. Zo wordt Paleis 1 van vrijdag 13 tot maandag 16 januari gebruikt voor de vakbeurs Truck & Transport en vindt er van donderdag 19 (gala-avond) tot zondag 22 januari de thematentoonstelling Dream Cars plaats. Paleis 3 is dan weer voorbehouden aan koetswerkbouwers en ombouwers van bedrijfsvoertuigen terwijl Paleis 8 en de Patio voortaan de gemotoriseerde tweewielers tentoonstellen. Autoconstructeurs beschikken zoals gewoonlijk over 45.000 m² ruimte in de paleizen 4, 5, 6, 7, 9 en 11. Paleis 12 tot slot wordt na het uitzonderlijke succes van 2016 opnieuw gebruikt als evenementenlocatie.

Het Salon 2017 zal dus tien van de twaalf Heizelpaleizen in beslag nemen, goed voor een oppervlakte van 56.000 m², tegenover 53.600 m² in 2015.

Een meer geconcentreerd Salon Om tegemoet te komen aan de vraag van de exposanten naar een duidelijker onderscheid tussen de edities van de pare en onpare jaren, heeft FEBIAC de looptijd van het autosalon ingekort, zowel qua aantal dagen (geopend voor het grote publiek van zaterdag 14 tot en met zondag 22 januari) als qua openingsuren (11 tot 19 uur in de week, 10 tot 19 uur in het weekend, nocturnes tot 22 uur op maandag 16 en vrijdag 20 januari). Die beslissing zal wellicht ook in goede aarde vallen bij de bezoekers, die niet langer de ochtendfiles op de Brusselse Ring moeten trotseren om bij de opening van het Salon aanwezig te zijn. 2 Wat de exposanten betreft, kan FEBIAC met trots aankondigen dat alle op de Belgische markt actieve constructeurs aanwezig zullen zijn. Een echte krachttoer in de huidige context, die het Salon van Brussel tot de grootste multimerkenshowroom van het land maakt. Ook bij de vrachtwagenconstructeurs zullen de zeven reuzen aanwezig zijn.

De tentoonstelling Dream Cars, dit jaar in het thema ‘Winter Chic’, dompelt de bezoekers onder in een sfeer die verwijst naar de mooiste bergchalets en kan opnieuw rekenen op de aanwezigheid van de meest prestigieuze juweeltjes uit de autogeschiedenis, waarvan er sommige in alle exclusiviteit en voor de allereerste keer worden voorgesteld in België.

Talloze evenementen

Het Salon van Brussel onderscheidt zich door bezoekers veel meer te bieden dan een statische tentoonstelling. Ook editie 2017 wijkt niet af van deze regel: Paleis 12 staat volledig in het teken van animaties voor klein en groot. De terreinwagenpiste, die heel wat bijval genoot in 2016, is opnieuw aanwezig en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de overschrijdingscapaciteiten van deze uitzonderlijke voertuigen persoonlijk te ervaren. De acrobaten van de Circus Trial Tour palmen drie keer per dag (vier keer per dag bij de nocturnes) Paleis 12 in met hun backflips en andere adembenemende capriolen aan het stuur van hun motoren. Koude rillingen gegarandeerd!

Aangepaste tarieven

Om de online ticketverkoop aan te zwengelen en de wachtrijen aan de kassa’s ter plaatse in te korten, hebben de organisatoren de prijzen aangepast om online aankopen aan te moedigen. Volwassenen die hun ticket ter plaatse aankopen, betalen 15 euro, tegenover 13,25 euro bij online aankoop. Datzelfde onderscheid geldt voor het Salon Truck & Transport (27 euro ter plaatse tegenover 25,25 euro online) en de tentoonstelling Dream Cars (20 euro aan de kassa, 18,25 euro op het internet). Om bezoekers aan te moedigen het Salon te bezoeken tijdens de drie rustigste dagen voorziet de organisator een bijkomende korting van 20 procent op elk online aangekocht ticket voor een bezoek op dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 januari. Een koopje voor iedereen die het Salon tegen een lagere prijs wil bezoeken.

Een gewaarborgd veiligheidsniveau

Op het gebied van veiligheid heeft de organisator ervoor geopteerd om de maatregelen die bijdroegen tot het succes en het vlotte verloop van editie 2016 ook dit jaar te implementeren. Zo wordt de toegang voor het grote publiek opnieuw beperkt tot twee ingangen (Parking C en Paleis 3) met screening ter plaatse. Ook zullen er opnieuw bijzondere inspanningen worden geleverd om alle bezoekers een aangename en comfortabele ontvangst te verzekeren. Internet:

www.autosalon.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait