Tesla opent nieuw Supercharger station in Aarlen

Brussel, 21 december 2016 – Om de route richting de Alpen nog voor de Kerstperiode te ontsluiten is sinds vandaag een nieuw Supercharger-station in Aarlen operationeel. Dit vijfde superlaadpunt in België bevindt zich ter hoogte van het Van Der Valk Hotel, gelegen in het Parc D’Activité Economique Weyler. Ondanks het feit dat het hotel nog in aanbouw is, is er toegang tot sanitaire voorzieningen en kan men tijdens het laden terecht in een tijdelijke lounge. De officiële, feestelijke opening van de Supercharger vindt plaats in het tweede kwartaal van volgend jaar, wanneer ook het hotel zijn deuren geopend zal hebben.

proloog-70

Het laadpunt maakt deel uit van het Supercharger-netwerk dat zich in korte tijd door heel Europa heeft uitgebreid. Eigenaars kunnen tijdens het reizen op meer dan 260 locaties hun Model S en Model X in 20 minuten halfvol laden, of 80% na 40 minuten laadtijd.

 

In België zijn nabij strategische snelweglocaties al Supercharger-stations te vinden in Aartselaar, Nijvel, Gent en Machelen. Deze bevinden zich in het algemeen in de buurt van hotels, restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk maakt van het reizen van Noord- naar Zuid-Europa een moeiteloze ervaring. Het on-board navigatiesysteem houdt rekening met de benodigde herladingen en geeft de Superchargers via Google Maps weer op het 17-inch touchscreen.

 

Over Tesla

De missie van Tesla is de overgang van de wereld naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s en hernieuwbare energieopslag. Tesla heeft wereldwijd al meer dan 160.000 elektrische voertuigen geleverd. Meer informatie over Tesla kunt u hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait