Nieuwe opties voor BMW 6 Reeks: luxueuze elegantie op zijn best.

Exclusieve details versterken het dynamische karakter van de BMW 6 Reeks Coupé, BMW 6 Reeks Cabrio en BMW 6 Reeks Gran Coupé – Het cijfer 6 staat al veertig jaar symbool voor sportief rijplezier, exclusiviteit en innovatie.

p90243314_highres_the-bmw-6-series-son

Voor de BMW 6 Reeks komen in het voorjaar van 2017 nieuwe, attractieve opties beschikbaar. Deze items zijn exclusief verkrijgbaar voor de BMW 6 Reeks Coupé, BMW 6 Reeks Cabrio en BMW 6 Reeks Gran Coupé. Het betreft uiterlijke opties voor het in- en exterieur die het sportieve karakter van deze topklasse modellen extra versterkt.

 

Tot de nieuwe opties behoort de lakkleur Sonic Speed Blue metallic. In combinatie met het M Sport pakket zijn de BMW 6 Reeks Coupé, BMW 6 Reeks Cabrio en BMW 6 Reeks Gran Coupé te bestellen met 20-inch lichtmetalen wielen. Deze zijn tweekleurig afgewerkt en herkenbaar aan het M specifieke design met de dubbele spaken lay-out. Ook zijn ze voorzien van runflatbanden. Verder zijn van koolstofvezel gemaakte sierstroken optioneel leverbaar bij het M Sport pakket, waarmee het interieur een nog zinnenprikkelender sportieve sfeer ademt. Het gaat stuk voor stuk om opties die tot dusver alleen beschikbaar waren voor de BMW M6.

 

Het cijfer 6: symbool voor veertig jaar sportieve flair, luxe, elegantie en innovatie.

Al veertig jaar staat het cijfer 6 in de modelaanduiding bij BMW voor een combinatie van uitmuntende dynamiek en luxe. De eerste generatie BMW 6 Reeks Coupé debuteerde in 1976. Hij viel direct op door zijn elegante lijnen, sportieve rijdynamiek en niet in het minst door grensverleggende innovaties. Zo was het de eerste in serie geproduceerde tweedeurs met een Check Control systeem. In 2003 kwam de opvolger, een jaar later gevolgd door de eerste BMW 6 Reeks Cabrio. Bij de huidige modelgeneratie is te kiezen uit drie varianten, die elk op hun eigen manier specialist zijn in dynamische flair, elegantie en exclusiviteit.

 

De BMW 6 Reeks Coupé (gemiddeld brandstofverbruik: 9,3–5,4 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd: 217–143 g/km), BMW 6 Reeks Cabrio (gemiddeld brandstofverbruik: 9,5–5,6 l/100 km; CO2­-uitstoot gecombineerd: 221–149 g/km) en BMW 6 Reeks Gran Coupé (gemiddeld brandstofverbruik: 9,4–5,5 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 219–147 g/km) zijn leverbaar met een zescilinder-in-lijn benzinemotor van 235 kW (320 pk), een V8 benzinemotor die 330 kW (450 pk) levert of een zescilinder-in-lijn dieselmotor met 230 kW (313 pk). Alle krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps Steptronic Sport automaat. De benzineversies hebben een sportuitlaatsysteem dat een expressief geluid produceert als de motoren hun onuitputtelijke power afgeven, al dan niet via de achterwielen of de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive dat voor alle modelversies van de BMW 6 Reeks leverbaar is.

 

Het interieurdesign accentueert de luxueuze eigenschappen van de BMW 6 Reeks op treffende wijze. Daaraan levert ook de royale standaarduitrusting een bijdrage. De bestuurder en voorpassagier zitten op verwarmbare, lichtgewicht stoelen. Ze zijn elektrisch verstelbaar (met geheugenfunctie) en voorzien van een geïntegreerd veiligheidsgordelsysteem. De Dakota lederen bekleding, een elektrisch verstelbaar multifunctioneel stuurwiel, het ConnectedDrive navigatiesysteem inclusief WiFi hotspot en de mogelijkheid van draadloos opladen van de smartphone zijn eveneens standaard. Dat geldt ook voor het hoogwaardige audiosysteem, LED-koplampen en een alarmsysteem.

 

Personaliseren is mogelijk met de Design Pure Experience en Design Pure Excellence extra’s. Het gaat hier om zorgvuldig ontwikkelde designfeatures voor het in- en exterieur, waarmee de sportieve aspecten of de exclusieve luxe naar eigen voorkeur ten volle tot hun recht te laten komen. Ook met de BMW Individual opties zijn de BMW 6 Reeks modelvarianten te individualiseren. Onder deze noemer is te kiezen uit fraaie items met exclusief design, prachtige materialen en vervaardigd met subliem vakmanschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait