Nieuwe Renault Scénic, VAB-Gezinswagen van het Jaar 2017

Mobiliteitsclub VAB organiseerde dit jaar de 30ste editie van de VAB-Gezinswagenverkiezing. In de categorie tot 29.500€ haalde Nieuwe Renault Scénic de overwinning binnen zowel bij de jury van autojournalisten als bij de jury van gezinnen.

85841_11_34

Na Renault Zoé in de categorie “elektrisch” vorig jaar, valt Nieuwe Renault Scénic dit jaar in de prijzen met een overwinning in de categorie tot 29.500€. Zowel de vakjury als de gezinnen plaatsten Renault Scénic op een duidelijke eerste plaats met in het totaal 139 punten, voor de Peugeot 3008 (130 punten) en Skoda Octavia Combi (120 punten).

De Renault Scénic TCe130 overtuigde de vakjury dankzij zijn “ruimte, design, vlot rijgedrag, aangename motor en interessante verbruikskost”. De gezinsjury merkte op dat “3 kinderzitjes gemakkelijk naast elkaar” konden worden geïnstalleerd. Verder waren de gezinnen onder de charme van het “rijcomfort, het mooie ontwerp, het leuke concept, het cockpit interieur, de stille motor, de afwerking en de interessante prijs”.

Renault Scénic TCe130

Twintig jaar geleden vond Renault de compacte monovolume uit met Scénic, de Auto van het Jaar 1997. Vijf miljoen exemplaren later introduceert Renault een geheel nieuwe interpretatie van het segment met de vierde generatie van Scénic.

Toch behield Nieuwe Scénic de troeven die hem zo populair hebben gemaakt: moduleerbaarheid, ruimte, ergonomie, plezier aan boord. Nieuwe Scénic vindt het segment van de monovolumes opnieuw uit met een verleidelijke, praktische, performante en hoogtechnologische auto die tegelijk beantwoordt aan alle verwachtingen van gezinnen.

Uitgerust met de Tce130 benzinemotor kan Renault Scénic dankzij zijn turbo rekenen op een aanzienlijk vermogen (132pk-97kW). Hij toont zich soepel en reactief vanaf de lage toerentallen en weet zijn befaamde rijplezier te verzoenen met een beperkt verbruik (5,8l/100km – 129 g CO2/km).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait