Tijdens de eindejaarsfeesten zetten de Federale Minister van Mobiliteit, François Bellot en Coyote zich samen in voor de verkeersveiligheid

Coyote Systems Benelux zal vanaf 1 januari gerichte veiligheidsberichten verspreiden op alle schermen van zijn toestellen en op de iCoyote applicatie om bestuurders beter te informeren en te sensibiliseren.

onder-invloed

Deze boodschappen betreffen de 2 belangrijkste oorzaken van ongevallen :

  1. alcoholgebruik, met een waarschuwing «Rijden onder invloed = gevaar »
  2. het gebruik van de GSM achter het stuur, met een waarschuwing «SMS & e-mails = absoluut gevaarlijk + overtreding» en afwisselend « SMS’en tijdens het rijden is het risico op een ongeval maal 23 »

Naast de gebruikelijke preventiecampagnes is nieuw dat de berichten voor alcoholpreventie vanaf nu het hele jaar door elke vrijdag- en zaterdagavond verspreid zullen worden. Hetzelfde zal gebeuren met de preventieberichten tegen het GSM-gebruik achter het stuur, dat immers steeds vaker de oorzaak is van verkeersongevallen.

Coyote wijst erop dat de verkeersveiligheid het stokpaardje is van zijn community-systeem dat toelaat gebruikers in real time en met uiterste precisie van het minste probleem te verwittigen: ongevallen, vertragingen, spookrijders, ongevalszones aangeduid door een vaste of mobiele radar of trajectcontrole, voorwerp op de weg, versmallingen, auto’s aan de kant van de weg, glad wegdek, enz.

Sinds 2013 werkt het community-systeem ook samen met de Federale politie, die al meer dan duizend waarschuwingsberichten verspreidde met betrekking tot verschillende incidenten of risico’s die zich kunnen voordoen op de weg.

De Federale Minister van Mobiliteit François Bellot is verheugd over dit nieuwe initiatief. Voor de minister « dragen de Coyote acties bij aan de bewustwording van de risico’s van alcohol en mobiele telefoons die echt gevaarlijk en ongewenst gedrag op onze wegen vormen. Ik moedig alle privé en publieke mobiliteitsspelers aan om mee de veiligheid op onze wegen te verbeteren en het aantal slachtoffers te verminderen ».

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait