Bestellingen geopend voor Alfa Romeo Stelvio First Edition

  • De eerste, exclusieve exemplaren van de allereerste SUV uit Alfa Romeo’s ruim honderdjarige geschiedenis komen aan in de EMEA-zone: de Stelvio First Edition.
  • Hij onderscheidt zich onder meer door zijn sportieve en typische Alfa Romeo-stijl, zijn uitmuntende prestaties en zijn technologische uitrusting waarmee hij zich aan de top van de premium middelgrote-SUV’s positioneert.
  • De uitzonderlijke functionaliteit en het hoogstaande comfort maken elke rit tot een unieke ervaring om te delen.
  • Om de prestaties, het rijplezier en de sensaties naar het allerhoogste niveau te tillen wordt de 280 pk sterke 2.0-turbobenzinemotor van de Stelvio First Edition aan een achttrapsautomaat en de Q4-vierwielaandrijving gekoppeld.
  • 0 tot 100 km/u in nauwelijks 5,7 seconden: de beste acceleratietijd in zijn klasse.
  • Uitgerust met elektrisch verstelbare en verwarmbare zetels in volnerfleder, inzetstukken van echt hout, 20″ lichtmetalen velgen, aluminium schakelhendels en gekleurde remklauwen.
  • In België wordt de Stelvio First Edition verkocht voor €56.600 BTW incl. en biedt hij klanten het exclusieve privilege om de authentieke persoonlijkheid van Alfa Romeo’s eerste SUV in avant-première te ontdekken.

 AlfaRomeo-Stelvio-6

Sportiviteit en elegantie verpakt in een unieke en exclusieve stijl. Een harmonie van vormen en volumes, gecombineerd met de mechanische en technische expertise van Alfa Romeo om een krachtige allrounder te creëren. Dat is, in een notendop, de essentie van de Stelvio, de eerste SUV van het ruim honderdjarige merk, die in november jongstleden op de Los Angeles International Motor Show debuteerde in de uiterst performante Quadrifoglio-versie.

In de nasleep van de waardering die heel wat liefhebbers uitten over de supersportieve versie heeft Alfa Romeo vandaag beslist een andere gedurfde interpretatie van het model voor te stellen, waarbij alles is ontworpen om een maximaal rijplezier en onovertroffen prestaties te verzekeren. Zijn naam: Stelvio First Edition. Deze eerste en exclusieve versie uit het gamma is nu reeds te bestellen bij de Alfa Romeo-concessies. Bovendien zullen kopers van de Stelvio First Edition dankzij een bijzonder voordelig commercieel aanbod als eersten ter wereld kunnen rijden met een auto ontwikkeld om de regels van zijn segment te herschrijven.

Het is dan ook geen toeval dat de nieuwe SUV van Alfa Romeo met zijn naam alleen meeslepende rijervaringen oproept en het allerhoogste niveau aan comfort verenigt met de veelzijdigheid in het segment van middelgrote SUV’s. De Stelvio is de hoogste bergpas in Italië, evenals de naam van de weg die erover gaat. Met meer dan 75 haarspeldbochten is de 20 kilometer lange weg synoniem geworden voor reizen en vakantie. Slechts één SUV biedt de perfecte combinatie van rijplezier, Italiaanse stijl en veelzijdigheid om deze pas in stijl te bedwingen: de Alfa Romeo Stelvio. Alleen of met vrienden en familie, hij staat steeds garant voor een unieke ervaring. De Alfa Romeo Stelvio draait niet alleen om prestaties en weggedrag, maar biedt zijn inzittenden ook een zee aan ruimte om maximaal te genieten van de reis, ongeacht de bestemming.

Behalve zijn voorname stijl en volledige standaarduitrusting biedt de exclusieve First Edition ook een uitgesproken persoonlijkheid door de nieuwe, 280 pk sterke 2.0-turbobenzinemotor te koppelen aan een achttrapsautomaat en de Q4-vierwielaandrijving. Deze motor van de nieuwe generatie versterkt het sportieve temperament van de SUV, die zelfs de meest ervaren bestuurders verwent met uitzonderlijke rijsensaties, met name op gemengde wegen. De Stelvio First Edition kan schermen met de beste acceleratiecijfers in zijn klasse en haspelt de sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 5,7 seconden af.

AlfaRomeo-Stelvio-8

Het exterieur van de spannende Stelvio First Edition wordt gekenmerkt door een aantrekkelijke stijl die het juiste evenwicht houdt tussen traditie, snelheid en schoonheid: een magische alchemie en een perfecte uitdrukking van de meer dan honderdjarige geschiedenis van het merk. De globale uitstraling wordt vervolledigd door 20″ lichtmetalen velgen, gekleurde remklauwen, bi-xenonkoplampen, een verchroomd ruitframe, donker getinte ruiten achteraan en hoffelijkheidsverlichting aan de deurgrepen.

Dezelfde sportief-elegante stijl loopt door in de slanke en originele passagiersruimte, die vormgegeven is rond de bestuurder, met een perfect gevormd stuurwiel en een geïntegreerde startknop. De aluminium schakelhendels zijn standaard.

De zetels in volnerfleder zijn elektrisch verstelbaar en verwarmbaar. De cockpit werd ontworpen rond de bestuurder, met een diagonale tunnel en een aangenaam gebogen dashboard, inzetstukken in echt hout en een hypergeavanceerd 3D-navigatiesysteem, ontwikkeld in samenwerking met Magneti Marelli en uitgerust met een in het dashboard geïntegreerd 8,8″-display met hoge resolutie en een digitale radio (DAB). De geïntegreerde instrumenten omvatten een 7″ TFT-kleurenscherm.

De Alfa Romeo Stelvio First Edition wordt aangedreven door de nieuwe 2.0-benzinemotor, een volledig uit aluminium vervaardigde viercilinder met een aandrijfas in koolstof. Hij wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat en levert 280 pk bij 5.250 t/min en een maximumkoppel van 400 Nm bij 2.250 t/min. Behalve de elektrohydraulische klepbediening MultiAir heeft deze motor ook een ‘2-in-1’-turbo en een directe hogedrukinjectie van 200 bar, die samen zorgen voor een uitzonderlijk snelle gasrespons over het volledige toerentalbereik en een zeer laag brandstofverbruik.

AlfaRomeo-Stelvio-7

De standaarduitrusting van de Stelvio First Edition omvat een vierwielaandrijving met Q4-technologie, ontworpen voor tractiemanagement in real time, om een onovertroffen niveau van prestaties, efficiëntie en veiligheid te verzekeren. Het Q4-systeem van de nieuwe Alfa Romeo SUV verenigt de voordelen van vierwielaandrijving met het rijplezier van een auto met achterwielaandrijving. De architectuur omvat een actieve transferbak en een voordifferentieel om te beantwoorden aan de specifieke technische vereisten van Alfa Romeo zoals een snelle respons, een hoog koppelniveau en een compacte, lichte lay-out. Het Q4-systeem controleert voortdurend talrijke parameters om de koppelverdeling over de twee assen te optimaliseren, naargelang wat de auto doet en hoeveel grip de wielen hebben. Bij normale grip functioneert de Stelvio First Edition met Q4-systeem als een auto met achterwielaandrijving, waarbij het volledig koppel naar de achteras wordt gestuurd. Wanneer de wielen hun griplimiet bereiken, stuurt het systeem tot 50% van het koppel naar de vooras. Dat vertaalt zich in een uitmuntende controle op het vlak van tractie en stuurstabiliteit in bochten.

De standaarduitrusting van de Stelvio First Edition omvat onder meer de nieuwe actieve veiligheidssystemen, waaronder Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake en Lane Departure Warning. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, parkeersensoren voor en achter, een elektrisch bediende achterklep en automatische grootlichten maken de uitrusting compleet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait